12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova înfruntă pe Oltchim

Craiova înfruntă pe Oltchim

Partida dintre cele două formaţii oltene din Liga Naţională se dispută sâmbătă, de la ora 12.00. Oltchim este favorită clară, dar craiovencele vor să facă o partidă bună, pe placul spectatorilor severineni.

La finalul sezonului trecut, când handbalistele de la SCM Craiova au promovat în Liga Naţională, iubitorii sporturilor de sală din Bănie s-au bucurat, gândindu-se că vor putea vedea în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ echipele mari din Liga Naţională. Duelul cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, multiplă campioană naţională şi finalista Ligii Campionilor, era cel mai aşteptat. Însă, din cauză că sala din Bănie nu a fost omologată, deşi vicepreşedintele SCM, Mugur Guşatu, obţinuse în primă fază acceptul verbal al preşedintelui FRH, Cristian Gaţu, handbalistele de la SCM vor disputa partida cu Oltchim, considerată pe teren propriu, în Sala Polivalentă din Drobeta Turnu Severin. Meciul, contând pentru prima etapă a returului Ligii Naţionale, este programat sâmbătă, de la ora 12.00, şi va fi transmis în direct pe Digi Sport. Partida va fi condusă de un cuplu de arbitri din judeţul Caraş-Severin, Dorinel Gurbina – Emilian Stanciu, iar campioanele de la Oltchim pornesc favorite. Elevele lui Peter Kovacs sunt lidere autoritare după 13 etape disputate, cu 26 de puncte, cu cinci mai multe decât ocupanta locului doi, Universitatea Jolidon Cluj, iar SCM Craiova are doar 6 puncte la finalul turului, înregistrând două victorii, două egaluri şi nouă înfrângeri. Partida tur, desfăşurată la Râmnicu Vâlcea, a fost câştigată de Oltchim cu scorul de 32-22, dar campioanele au fost surprinse de replica bună dată de craiovence. În afară de acel meci oficial, cele două formaţii oltene s-au mai confruntat în câteva jocuri amicale, majoritatea la Vâlcea şi unul la Craiova.

Cu gândul la meciurile viitoare

Despre meciul de sâmbătă cu Oltchim, Victorina Bora, antrenoare-jucătoare la SCM, a precizat: „Este un meci în care sperăm că vom da o replică solidă puternicei echipe din Râmnicu Vâlcea. Este o partidă în care ne putem vedea adevăratul potenţial, dar în acelaşi timp ne va ajuta să pregătim foarte bine următorul meci, de la Deva, o echipă cu care ne batem pentru rămânerea în prima ligă“. Aceasta are două jucătoare incerte în lot, Mihaela Briscan şi Mia Rădoi.
De partea cealaltă, tehnicianul Oltchimului, Peter Kovacs, se aşteaptă la o victorie fără emoţii a elevelor sale: „Orice meci este important, Oltchim este un nume şi trebuie să câştige fiecare joc. Totuşi, suntem cu gândul la meciul cu Buducnost“.
Pentru că vor să aibă o evoluţie cât mai bună în grupele principale ale Ligii Campionilor, fetele de la Oltchim şi-au măsurat la începutul acestei săptămâni puterile cu vicecampioana Ungariei, DVSC Korvex Debrecen, într-un meci amical. Partida s-a desfăşurat în Ungaria, iar gazdele s-au impus cu 35-32. Tehnicianul Oltchimului a rulat întreg lotul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS