10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomâncele, pregătite de Fed Cup

Româncele, pregătite de Fed Cup

Preşedinta FR de Tenis, Ruxandra Dragomir, a afirmat ieri că România a avut noroc la tragerea la sorţi a grupei de calificare de la Fed Cup. „Am avut şansă la tragerea la sorţi. Adversarele noastre, Olanda, Ungaria şi Letonia, sunt echipe puternice, dar putem să le învingem. Noul sistem de tragere la sorţi, cu mai bine de o săptămână înainte de începutul competiţiei, îi va permite căpitanului Irina Spârlea să pregătească în detaliu fiecare partidă. Îmi doresc foarte mult ca echipa naţională a României să obţină un rezultat bun în Israel, iar fetele să confirme buna formă pe care au arătat-o în Australia. Avem trei jucătoare în top 100 WTA, iar acest lucru trebuie să se vadă la sfârşitul competiţiei. Trebuie să ne luptăm pentru un loc în Grupa Mondială“, a spus Dragomir, conform Agerpres, într-o conferinţă de presă.
„De data asta nu mai promit nimic. Vreau să le mulţumesc jucătoarelor care au răspuns convocării şi sunt convinsă că se vor implica total pentru cel mai bun rezultat. Alături de Alexandra, Monica şi Sorana, debutează Cristina Dinu în echipa de Fed Cup. Avem în gând să ne întoarcem în România cu un rezultat pe măsura aşteptărilor“, a spus, la rândul său, Irina Spârlea, căpitanul echipei României.
Echipa de Fed Cup a României, formată din Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu (foto), Sorana Cârstea şi Cristina Dinu, va participa la o nouă ediţie a competiţiei, programată în perioada 2-5 februarie, la Municipal Tennis Club din Eilat (Israel), făcând parte din Grupa D, alături de Olanda, Ungaria şi Letonia.

Jucătoarele, optimiste

Jucătoarele române care ne vor reprezenta la turneul de calificare al Grupei I al zonei euro-africane s-au arătat optimiste în privinţa confruntărilor de la începutul lunii viitoare.
„Anul trecut am participat pentru prima dată la Cupa Federaţiei. A fost o experienţă unică pentru mine. Este o onoare să fiu din nou în această echipă. Fiecare dintre noi îşi doreşte victoria. Sperăm ca în acest an să jucăm foarte bine“, a spus Alexandra Dulgheru (30 WTA). „Mă bucur că suntem, cu adevărat, o echipă. Sper să fie foarte bine. Confruntarea o să fie foarte grea, multe meciuri de simplu, apoi avem dublu. Venim după o perioadă grea, turneul din Australia. Mie mi-a plăcut mereu să joc la Fed Cup, admir atmosfera. Ne ducem acolo să jucăm cel mai bun tenis al nostru“, a punctat olteanca Monica Niculescu.
Sorana Cârstea a spus că regretă că nu a putut participa şi la ediţia de anul trecut. „Din păcate, anul trecut nu am putut să fac parte din echipa de Fed Cup, mi-a părut foarte rău. Eu am spus că, atâta timp cât sunt sănătoasă, tot timpul o să fac parte din echipă. Mie, în restul anului, sentimentul de echipă îmi lipseşte, când merg la toate turneele. Săptămâna aceasta am ocazia să fiu alături de jucătoarele care fac un front comun. Vom da sută la sută pe teren. Sper să avem un rezultat pozitiv“, a afirmat târgovişteanca de 21 de ani.
Debutanta Cristina Dinu în Cupa Federaţiei a fost cea mai emoţionată: „Este o onoare să fiu în această echipă, alături de jucătoare minunate. Este pentru prima dată când joc în Fed Cup. O să fie, sigur, o experienţă aparte pentru mine. Sper să ne calificăm. Cred că o să fie bine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS