10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, a doua victorie în retur

Energia, a doua victorie în retur

Chiar dacă au fost convinşi cu greu să facă deplasarea la Iaşi, cu promisiunea că li ve vor achita în scurt timp restanţele financiare, baschetbaliştii Energiei Rovinari şi-au luat treaba în serios şi au dispus fără probleme, în capitala Moldovei, de Politehnica, scor 87-69 (11-26, 13-22, 22-17, 23-22), joc ce a contat pentru etapa a 18-a a sezonului regulat al Diviziei A.
Fără coordonatorul Stefan Nikolic, menajat din cauza unor dureri la spate, Energia a dominat categoric prima parte şi s-a desprins la pauză la 24 de puncte, scor 48-24. Gorjenii au cedat ultimele două sferturi, în care tehnicianul Slobodan Nikolic şi-a permis să ofere câteva minute şi rezervelor Gliga, Alionescu şi Stroescu, însă nici un moment victoria oltenilor nu a fost pusă în pericol. „Am obţinut o victorie importantă, de moral, înaintea meciului cu Steaua de sâmbătă. Scorul de 87-69 este bun, am făcut un joc frumos, mai ales în prima sa parte, iar acum sperăm să facem un meci foarte bun contra Stelei şi să obţinem victoria. Ar însemna foarte mult pentru noi un succes în acest moment în faţa Stelei“, a declarat preşedintele secţiei de baschet a clubului Energia, Marius Vlaicu, pentru site-ul sportingorj.
Cel mai bun om al Energiei a fost americanul Louis Darby, cu 30 de puncte, 6 recuperări şi 2 pase decisive, secondat de celălalt american, Porter Troupe (14 puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive) şi Viorel Mocanu (14 puncte). Au mai evoluat: Lupusavei (11 puncte), Bigus (10 puncte, 10 recuperări), Kalanj (8 puncte), Alionescu, Gliga şi Stroescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS