6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAustralian Open se apropie de final

Australian Open se apropie de final

Jucătoarea belgiană de tenis Kim Clijsters (3 WTA) şi chinezoaica Na Li (11 WTA) vor disputa finala turneului Australian Open, primul de Mare Şlem din acest an, programată mâine, de la ora 10.30. În semifinalele competiţiei dotate cu premii totale de 24,7 milioane de dolari, Kim Clijsters nu a stat deloc la „discuţii“ cu rusoaica Vera Zvonareva (2 WTA), administrându-i o înfrângere în două seturi, scor 6-3, 6-3. Belgianca de 27 de ani s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finala de la Melbourne, după ce în 2004 a cedat în faţa compatrioatei sale Justine Henin. În cea de-a doua semifinală, chinezoaica Na Li, a noua favorită, şi-a asigurat prezenţa în actul final după ce a dispus chiar de principala favorită, daneza Caroline Wozniacki, cu 3-6, 7-5, 6-3.
La dublu feminin, trofeul de la Antipozi îşi va avea astăzi de dimineaţă câştigătoarele, finala jucându-se de la ora 6.00, între perechea Gisela Dulko (Argentian) / Flavia Pennetta (Italia) şi cuplul Victoria Azarenka (Belarus) / Maria Kirilenko (Rusia).
În finala probei masculine de dublu, programată sâmbătă, de la ora 12.30, se vor întâlni americanii Bob şi Mike Bryan, primul pe lista capilor de serie, şi indienii Mahesh Bhupathi şi Leander Paes, cotaţi cu a treia şansă la câştigarea trofeului. Ieri- seară, în semifinale, fraţii Bryan au dispus cu 6-3, 6-2 de perechea Eric Butorac (SUA) / Jean Julien Rojer (Antilele Olandeze), în timp ce cuplul indian a întrecut cu 7-6, 4-6, 6-3 perechea Max Mirnîi (Belarus) / Daniel Nestor (Canada).
La simplu, în prima semifinală, sârbul Novak Djokovic a reuşit să câştige meciul cu elveţianul Roger Federer, impunându-se cu scorul de 7-6, 7-5, 6-4. Cea de-a doua semifinală, care se va disputa astăzi, de la ora 10.30, îi va opune pe spaniolul David Ferrer şi britanicul Andy Murray. Finala va avea loc duminică.

Tecău şi Sands atacă trofeul la mixt

În proba de dublu mixt, Horia Tecău şi americana Bethanie Mattek-Sands s-au calificat în semifinalele după ce miercuri seară i-a învins în două seturi pe australienii Sally Peers / Carsten Ball, scor 7-5, 6-4. Pentru un loc în finală, cuplul Tecău / Sands va înfrunta perechea Yung-Jan Chan (Taiwan) / Paul Hanley (Australia), care a trecut în trei seturi, 6-2, 4-6, 10-7 de perechea Chia-Jun Chuang (Taipei) / Dick Norman (Belgia). Pentru accederea în semifinale, americana Bethanie Mattek Sands şi românul Horia Tecău şi-au asigurat un cec de 33.900 dolari. În cealaltă semifinală se vor întâlni Maria Kirilenko (Rusia) / Nestor Zimonjic (Serbia) – Katarina Srebotnik (Slovenia) / Daniel Nestor (Canada).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS