22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa zboară în Antalya

Ştiinţa zboară în Antalya

Oltenii pleacă astăzi la Bucureşti, iar mâine decolează spre Antalya pentru al doilea stagiu de pregătire al iernii, care va cuprinde şi meciuri de verificare. Amicalul cu Steaua Roşie a fost anulat, preferându-se o echipă din Canada.

După stagiul de pregătire de la Băile Govora (17-25 ianuarie), unul preponderent fizic, lotul Universităţii a avut un respiro până în această după-amiază când oltenii vor pleca, cu autocarul, la Bucureşti. Vineri este programat zborul spre Turcia, acolo unde Ştiinţa va efectua al doilea stagiu de pregătire, unul în care alb-albaştrii vor disputa şi cinci partide amicale, programul acestora suferind însă unele modificări.
Iniţial s-a vorbit de o partidă de verificare cu Steaua Roşie Belgrad, apoi s-a anunţat că respectivul amical, din 8 februarie, se va disputa cu o echipă de prima ligă fotbalistică din Canada! Cartierul general al oltenilor va fi la Belek, la 25 de kilometri de aeroportul din Antalya. Au rămas în picioare doar primele două meciuri de verificare: 4 februarie – cu Shinnik Yaroslavl (Rusia), 6 februarie – cu Mlada Boleslav (Cehia). Delegaţia Craiovei va fi condusă în Turcia de preşedintele interimar Aurel Ţicleanu.

Semne de întrebare
pentru lotul de Antalya

Lista jucătorilor Ştiinţei care vor pleca în al doilea stagiu de pregătire din Antalya era ieri cu destule semne de întrebare, iar secretomania celor care sunt acum în fruntea clubului face ca să nu putem publica numele acestora. Ar fi posibil să plece de la Craiova şi Dina, în timp ce Dorel Stoica este aşteptat să se alăture lotului în cantonamentul din Antalya. Ieri nu se ştia dacă Gargorov şi Iliev vor face deplasarea cu Universitatea în Antalya, bulgarii aşteptând acum şedinţa de săptămâna viitoare de la LPF. Gargorov a solicitat Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor încetarea raporturilor contractuale cu Universitatea şi pretenţii financiare, iar Iliev – rezilierea contractului şi pretenţii financiare, cazurile celor doi fiind amânate pentru şedinţa CSL de marţi, 1 februarie. „Cu Iliev şi Gargorov suntem în negocieri, s-ar putea să-i ţinem“, a spus însă Mititelu la un post TV.
Pe site-ul gsp.ro a apărut o informaţie potrivit căreia şi Iliev, alături de Wobay, Găman şi Bărboianu, ar fi dorit de Steaua. Conform unor surse GdS, Găman s-ar putea transfera, după ce va fi declarat liber de contract, în străinătate.  

Jucători noi
la Ştiinţa?

Conform celor de la prosport.ro, oltenii ar dori să transfere un atacant brazilian, în prezent la Vitoria Guimaraes, William Arthur Conceição dos Santos. Fotbalistul brazilian ar urma să evolueze la Universitatea sub formă de împrumut până la sfârşitul actualei ediţii de campionat. William Arthur Conceição dos Santos s-a născut la Rio de Janeiro şi are 28 de ani, 1,85 m şi 82 kg. Şi-a început cariera la Madureira Esporte Clube, iar Juventus SP (Brazilia) a fost prima echipă profesionistă la care a evoluat, în sezonul 2001/2002. S-a transferat apoi la Olaria, unde a rămas până în 2005, înscriind 14 goluri în 44 de partide. A trecut apoi pe la formaţiile Portuguesa (2006/2007, 20 de meciuri şi 8 goluri), Cabofriense (2007, 12 meciuri şi un gol), America (2007, 16 meciuri, 5 goluri), şi Pacos Ferreira (2008/2010, 22 de meciuri, 13 goluri). În 2010, când brazilianul a evoluat la trei echipei, a jucat pentru FC Anzhi Makhachkala (Rusia) şi Vitoria Guimaraes (Portugalia). William, care s-ar fi aflat şi în atenţia Rapidului, nu a marcat însă nici un gol pentru actuala sa echipă, Vitoria Guimaraes, unde a jucat în cinci meciuri.
De asemenea, aceeaşi sursă susţine că fundaşul central de la Hertha Berlin, Claudio Bezzera de Silva Kaka, va fi legitimat la Universitatea, brazilianul fiind împrumutat în Bănie până la vară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

46 COMENTARII