12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRednic: L-am luat pe Alex, urmează Wobay

Rednic: L-am luat pe Alex, urmează Wobay

Alex Piţurcă va semna astăzi cu Khazar Lankaran, „Puriul“ anunţând că ultimul pe lista azerilor ar putea fi Julius Wobay.

„Mai iau încă doi jucători din România la Lankaran. Aici nu e o limită de străini în lot, dar nu pot juca decât cu opt odată. Wobay mă interesează. Suntem în discuţii“, a spus Mircea Rednic la începutul săptămânii. Cei doi jucători care urma să completeze lista de achiziţii a „Puriului“ erau Alex Piţurcă şi Julius Wobay, ambii de la Universitatea Craiova. Ieri, aflat cu echipa în Antalya – Turcia, antrenorul azerilor de la Lankaran a dezvăluit că s-a înţeles cu Julius Wobay şi că leonezul îşi aşteaptă rândul să semneze cu Khazar. „Suntem interesaţi de Wobay, dar nu facem lucrurile la grămadă. Astăzi (ieri – n.r.) a ajuns Alex Piţurcă. Dimineaţă (astăzi – n.r.), face vizita medicală după care semnăm. Apoi, trebuie să luăm o decizie şi în cazul lui Wobay, dacă nu l-or lua alţii. Noi ne-am prezentat oferta, ne-am înţeles cu jucătorul în ceea ce priveşte salariul său, aşteptăm un răspuns şi din partea clubului până cel târziu miercuri (astăzi – n.r.)“.
Impresarul jucătorului, Adri-an Pigulea, a confirmat ieri că sunt şanse ca Wobay să joace în Azerbaidjan: „Din punctul de vedere al jucătorului este în regulă, dar cele două cluburi nu se înţeleseseră până azi (ieri – n.r.) în privinţa sumei de transfer“. Se spune că Rednic a oferit 100.000 de euro pentru un împrumut al lui Wobay până la vară, în timp ce Universitatea ar vrea 500.000 de euro ca să-l cedeze definitiv pe african. Până acum, la FK Khazar Lankaran sunt legitimaţi zece jucători români: Cosmin Vâtcă, Cătălin Doman, Stelian Stancu, Andrei Mureşan, Vlad Bujor, Adrian Piţ, Hristu Chiacu, Adrian Scarlatache, Nicolae Muşat şi Alex Piţurcă.

Piţurcă Jr. a plecat
şi de gura suporterilor

Alex Piţurcă a fost unul dintre jucătorii care şi-au urmat antrenorul după despărţirea forţată de Ştiinţa. Juniorul nu a făcut-o însă cu scandal, despărţirea făcându-se pe cale amiabilă, aplicându-se deja celebra reţetă a patronului Mititelu: renunţi la bani şi eşti liber să îţi cauţi echipă. Ieri, la plecarea spre Antalya, atacantul a vorbit pe Aeroportul „Aurel Vlaicu“ despre despărţirea de Mititelu, recunoscând că risca să nască suspiciuni în rândul fanilor Universităţii în urma unor meciuri mai puţin reuşite. „Sincer, m-a surprins ce s-a întâmplat la Craiova. Nu mă aşteptam. Eu am plecat de la Universitatea Craiova în urma scandalului dintre patron şi tatăl meu. Nu aş mai fi putut să rămân pentru că, dacă aş fi avut un meci mai slab, s-ar fi făcut speculaţii că m-a pus tatăl meu. Nu avea rost, e mai bine aşa“, a spus Alexandru Piţurcă. În ceea ce-i priveşte pe Răzvan Stanca şi Dorel Stoica, situaţia lor nu se rezolvase până ieri. Deşi s-a spus că Stanca ar putea reveni la Steaua, surse apropiate jucătorului susţin că nu au existat discuţii oficiale în acest sens. Acesta urma să ajungă aseară la Craiova.

Trică: Piţi a fost umilit de patron

Fostul jucător şi antrenor al Universităţii, Eugen Trică, a afirmat ieri că ideea lui Victor Piţurcă de înfiinţare a unei echipe la Craiova ar fi oportună. „Bineînţeles că ar avea loc altă echipă pe lângă Universitatea, pentru că sunt oameni cu potenţial financiar. Cred că domnul Piţurcă regretă că a ales să vină la Universitatea. Este un moment dificil pentru el, nu cred că a mai trăit aşa ceva în carieră. Nu cred că va avea loc o împăcare, domnul Piţurcă a fost umilit de patron“, a spus Eugen Trică pentru Sport.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

50 COMENTARII