10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMoise a venit să salveze Craiova de la retrogradare

Moise a venit să salveze Craiova de la retrogradare

Handbalista în vârstă de 34 de ani a venit la SCM Craiova chiar de la o contracandidată în lupta pentru menţinerea în Liga Naţională, HCM Buzău.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova şi-a asigurat serviciile jucătoarei Elena Moise (foto). „Centrul“, în vârstă de 34 de ani, vine de la HCM Buzău, o altă formaţie aflată în suferinţă, care luptă să se menţină în Liga Naţională.
Moise, care în carieră a mai trecut pe la formaţiile Rapid Bucureşti, Dunărea Brăila şi Cetate Deva, s-a despărţit de gruparea buzoiană din cauza
restanţelor salariale, fiind neplătită de două luni şi jumătate (aproximativ 10.000 de lei) şi a venit în Bănie liberă de contract, semnând cu gruparea alb-albastră o înţelegere pe şase luni, cu opţiune de prelungire pentru încă un an.
 „Am decis să plec de la echipa din Buzău din cauza problemelor financiare şi să merg unde e mai bine pentru mine. Domnul Tudose, finanţatorul echipei, m-a înţeles şi mi-a spus că, dacă eu consider că îmi este mai bine în altă parte, nu poate să mă ţină forţat la Buzău. Chiar dacă eu am plecat, nu înseamnă că HCM Buzău nu va rămâne în Liga Naţională“, a declarat Moise pentru un ziar local din Buzău.

Aptă pentru partida
cu Tomis Constanţa

Elena Moise este o jucătoare care contează foarte mult atât în faza de apărare, cât şi în cea de atac şi marchează destul de multe goluri. Pe postul de „centru“ la SCM Craiova mai evoluează Mia Rădoi şi Carmina Bădiţă.
Fosta jucătoare a Buzăului a făcut deja joncţiunea cu echipa craioveană care astăzi are meci în campionat, în deplasare, cu Tomis Constanţa, de la ora 17.00, şi are şanse mari să fie trimisă în teren de către antrenorii Victorina Bora şi Nicolae Drăgănoiu.
Adversara oltencelor, Tomis Constanţa, ocupă locul patru în Liga Naţională, dar traversează o perioadă destul de dificilă, înregistrând un eşec şi un egal în primele două jocuri din 2011. În plus, clubul se confruntă cu mari probleme financiare. Jucătoarele nu sunt cu salariile la zi, iar multe dintre ele vor să se despartă după încheierea turului de formaţia de la malul mării.
Antrenorul Tomisului, Ionel Puşcaşu, speră să spargă gheaţa în partida cu SCM: „Trebuie să ne mobilizăm şi să câştigăm meciul cu Craiova. Nu va fi uşor, pentru că fiecare echipă din subsolul clasamentului luptă cu disperare să se salveze de la retrogradare. Fetele au dovedit că au caracter, s-au pregătit bine şi au jucat cât au putut. Probleme au apărut în apărare, unde suntem vulnerabili, motiv pentru care am şi încasat multe goluri“.
După înfrângerea de la Baia Mare de duminică, SCM Craiova a coborât din nou pe penultimul loc în clasamentul Ligii Naţionale. Celelalte partide ale etape a 12-a, penultima din retur sunt: Rulmentul Braşov – HCM Ştiinţa Baia Mare, Cetate Deva – HCM Roman, Universitatea Reşiţa – HC Zalău, HCM Buzău – Dunărea Brăila şi Universitatea Jolidon Cluj – CSM Bucureşti (ora 18.00, în direct la Digisport). Campioana şi totodată lidera campionatului, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va juca mâine, pe teren propriu, de la ora 17.00, cu Oţelul Galaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII