11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDe la Dacia 1100 la himera Proprietatea

De la Dacia 1100 la himera Proprietatea

Evenimentele petrecute săptămâna trecută la Universitatea au fost subiectul principal al întregii mass-media sportive din România. Craiova fotbalistică, ajunsă un fel de oraş minat din cauza deciziilor bizare şi disperate ale finanţatorului Mititelu, nu înţelege nici acum, la o săptămână de la declanşarea nebuniei, de ce Ştiinţa a ajuns într-o situaţie ridicolă. Telenovela de la Craiova – conducere suspendată, alta interimară, criză financiară, proiectul unei noi echipe pe „Ion Oblemenco“ – ar putea fi subiectul unui best-seller. La emisiunile sportive ale posturilor TV din Craiova şi nu numai am asistat mai mult la bălăcăreli decât la opinii civilizate şi decente între cei doi protagonişti,  Piţurcă şi Mititelu. Craiova a fost astfel într-un fel de război civil, iar unii oameni de fotbal au perceput străvechea urbe a Băniei ca un fel de zonă calamitată din punct de vedere intelectual. Trist!
Universitatea este de duminică seară la Govora, unde se desfăşoară prima parte a pregătirilor, sub comanda italianului Nicolo Napoli, aflat la a treia descălecare în Bănie ca antrenor principal. La prima sa aventură în Bănie (sezonul 2003/2004) a avut parte de un final penibil: i s-a oferit o Dacie 1100 pentru deplasări! După demitere, se ruga şi implora ziariştii la barul din incinta stadionului să scrie ceva şi despre el, mai precis, despre demiterea sa din funcţia de antrenor principal. Era numai zâmbete şi plin de amabilităţi faţă de mass-media… La a doua revenire, Napoli a fost apreciat pentru rezultate, reuşind să aducă Universitatea, în sezonul 2008/2009, aproape de calificarea în cupele europene, fiind demis, surprinzător şi bizar, de Mititelu înaintea a trei meciuri capitale pentru accederea în Europa fotbalistică, cu Rapid şi Steaua (în deplasare), Vaslui (acasă). Craiova, care primise licenţa în condiţii aproape ilegale, nu s-a calificat în cupele europene, iar presa şi suporterii au insinuat, fără probe, că finanţatorul Mititelu l-ar fi dat afară pe Napoli pentru că nu dorea ca acesta să ducă echipa în cupele europene. Într-un interviu acordat site-ului italian tuttomercatoweb.com, Napoli a confirmat aceste zvonuri: „În primul meu an la Craiova am preluat echipa de pe penultimul loc, în etapa a noua. Am reuşit apoi să ajungem aproape de Europa League, dar patronul m-a dat afară pentru că nu dorea să mergem în Europa!“. Chestionat de GdS asupra acestei declaraţii, Napoli a răspuns că el n-ar fi făcut asemenea afirmaţii?!
Italianul are un litigiu cu Universitatea la TAS, dar n-ar fi exclus ca acesta să se stingă, italianul urmând să renunţe la acei bani (peste 30.000 de franci elveţieni) pentru faptul că a fost reactivat la Craiova, promiţându-i-se şi lui bani de la Fondul Proprietatea! Cu acel dosar de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, Mititelu continuă să aburească pe toată lumea.
Vineri, când avea deja biletul luat pentru zborul spre Craiova, iar GdS avea confirmarea că se află pe lista de pasageri a cursei Carpatair, Napoli ne-a chestionat multe secunde de unde suntem şi, într-un târziu, a spus că este în Italia şi că nu-l interesează Universitatea. La aterizarea în Craiova, deşi urca în maşina trimisă de Mititelu la aeroport, Napoli, ironic şi probabil flămând, a spus că se află în concediu în Bănie!
Una peste alta, Napoli este antrenorul care, în sezonul 2008/2009, a făcut din Ştiinţa o echipă redutabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII