10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCondescu: În toamnă jucăm la Târgu Jiu

Condescu: În toamnă jucăm la Târgu Jiu

Afectat de criză, bugetul echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu nu mai poate suporta investiţiile de trei milioane de euro anunţate de Marin Condescu (foto) în toamna anului trecut pentru reabilitarea stadionului Municipal din Târgu Jiu. Gorjenii se vor limita doar la reabilitarea suprafeţei de joc, costul acestei lucrări fiind mult mai mic. „La tribune nu lucrăm că avem buget de austeritate. Nu închidem lucrarea, o lăsăm deschisă. Dar şi cu bani puţini se pot face lucruri mari. Şi primăria trebuie să se implice, la fel şi societăţile care finanţează clubul“, susţine Condescu. De cum s-a mutat la Severin, ofertele de reabilitare a terenului din Târgu Jiu au început să curgă, dar oficialii grupării gorjene nu s-au hotărât cui să încredinţeze lucrarea. „Avem multe oferte. Firmele specializate, vreo cinci la număr, atunci când au auzit că ne apucăm de teren ne-au trimis nişte oferte. Noi le analizăm şi vedem ce facem. O să alegem soluţia cea mai bună. Trebuie să ne asigurăm că în următorii 10-15 ani nu vom mai lucra la suprafaţa de joc. Nu ştiu când vor demara lucrările. Depindem şi de vreme. Cert este că în toamnă vom juca la Târgu Jiu pe noul gazon“, a mai declarat Condescu.

Mingote, singura
„victimă“

Pandurii nu au avut parte de zăpadă în cantonamentul de la Poiana Braşov, dar ăsta nu a fost un impediment în desfăşurarea în bune condiţii a pregătirii. „Nu e zăpadă, dar nici meciurile oficiale nu le vom juca pe zăpadă“, a spus antrenorul Petre Grigoraş. Tehnicianul s-a declarat mulţumit de modul în care au răspuns elevii săi. „Pregătirea decurge până acum normal. Avem condiţii foarte bune de pregătire aici. De aceea am şi ales această locaţie. Dar, din punctul de vedere al pregătirii, trebuie să vă mărturisesc că suntem abia la început. Ce va fi mai greu de acum încolo vine. Va mai dura cel puţin o săptămână până băieţii vor putea să treacă şi la jocul cu mingea, la pregătirea tehnico-tactică, asta dacă vom reuşi atunci să facem un amical. Deocamdată, ne axăm exclusiv pe pregătirea fizică“, a declarat Grigoraş. Singurul care a acuzat probleme medicale a fost portarul Pedro Mingote. „Pot să zic chiar să suntem norocoşi până acum. Dar, aşa cum spuneam, este abia începutul… Toată lumea s-a antrenat normal, mai puţin Mingote, care are ceva probleme la tendon şi a fost menajat de la alergări, în schimb a făcut sală. Nu am vrut să-l forţez şi l-am lăsat câteva zile mai lejer pentru a se recupera în totalitate. Foarte curând însă, va reintra şi el în programul normal de pregătire“, a mai afirmat tehnicianul pandurilor.
Lucrul care-l nelinişteşte pe Grigoraş, în continuare, este subţirimea compartimentului ofensiv, însă tehnicianul speră ca în Antalya să vadă la lucru câţiva atacanţi, posibile achiziţii. „Nu e zi şi noapte să nu mă gândesc la asta. E clar că avem un lot subţire în ceea ce priveşte atacul. Avem destule piste, chiar dacă, până acum nu am reuşit să fructificăm nici una. Dar, în perioada următoare o să avem posibilitatea să studiem şi pe viu ofertele, imediat ce vom demara stagiul de pregătire din Antalya“, a spus Grig.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS