16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCârstea şi Halep, în turul doi la Melbourne

Cârstea şi Halep, în turul doi la Melbourne

România a rămas cu trei tenismene în proba de simplu feminin de la Australian Open, Sorana Cârstea (foto) şi Simona Halep urmând-o pe olteanca Monica Niculescu în turul doi, după cum informează frt.ro.
Sorana Cârstea a reuşit o victorie frumoasă în turul
inaugural şi s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în actul secund al primului turneu de Mare Şlem a anului, dotat cu premii totale de 24,7 milioane de dolari. Târgovişteanca de 21 de ani a eliminat-o fără probleme de croata Mirjana Lucic, scor 6-2, 6-4, punând capăt unei serii de patru înfrângeri consecutive la turneele de Mare Şlem. Sorana Cârstea (94 WTA) urmează să o întâlnească în faza următoare a competiţiei de la Antipozi pe israelianca Shahar Peer, a zecea favorită.
Promiţător a început şi Simona Halep turneul de la Melbourne, sportiva noastră câştigând prima partidă pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem. Constănţeanca de 19 ani, fostă lideră mondială a junioarelor, a învins-o cu 6-3, 3-6, 6-2 pe veterana luxemburgheză Anne Kremer. Simona Halep, sfertfinalistă la Auckland, urmează să lupte pentru un loc în turul trei cu rusoaica Alisa Kleybanova, a 24-a favorită.
O partidă sub aşteptări a făcut în schimb Alexandra Dulgheru (30 WTA), care pornea favorită în disputa cu japoneza Ayumi Morita, aflată pe locul 74 în
ierarhia mondială. „Piti“, a 27-a pe lista capilor de serie, a fost eliminată în primul tur după ce a fost depăşită în două seturi, 4-6, 4-6, de tenismana niponă. Alexandra Dulgheru a pierdut în minimum de seturi toate cele trei partide disputate anul acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU