16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEpurări la foc automat

Epurări la foc automat

Universitatea Craiova i-a dat afară pe Stanca şi Piţurcă Jr., urmând să mai dispară din lot şi alţi jucători importanţi, printre care şi Dorel Stoica.

Laurenţiu Reghecampf, noul manager al Universităţii Craiova, a anunţat că echipa din Bănie a renunţat la serviciile jucătorilor Alex Piţurcă, Dorel Stoica şi Răzvan Stanca. „Stoica, Alex Piţurcă şi Stanca au fost puşi pe liber pentru binele echipei. Echipa trebuie să meargă mai departe, trebuie să aibă un climat de muncă. Această hotărâre este spre binele echipei. Vom vinde un jucător sau altul, dar nu ştiu cine ar putea fi. Nu vor mai fi zvonuri la Craiova. Eu nu cred că vor fi probleme să îi înlocuim pe cei plecaţi“, a declarat Reghecampf la Sport.ro. Alex Piţurcă a vorbit şi el despre despărţirea de Ştiinţa, susţinând însă că a plecat la cererea sa. „Eu am vrut să plec de la Craiova, era alegerea normală din punctul meu de vedere. Nu mai puteam continua, având în vedere ultimele evenimente de la echipă. Domnul Mititelu mi-a zis că şi-ar dori să rămân, însă nu aveam cum să mai stau. Ne-am despărţit amiabil, plec liber de contract“, a dezvăluit Piţurcă, potrivit aceleiaşi surse.
Mai delicate sunt situaţiile jucătorilor Răzvan Stanca şi Dorel Stoica. Aceştia nu mai pot evolua în acest sezon în Liga I la alte echipe decât Steaua şi Universitatea Craiova, motiv pentru care rezilierea contractului devine mai complicată. „Mititelu mi-a propus să plec liber de contract, dar i-am explicat că nu am unde să merg. Am fost trimis la echipa a doua. Nu m-a dat nimeni afară de la Craiova. Unde să mă mai duc eu să joc, chiar dacă sunt liber de contract, pentru că în acest sezon am jucat la două echipe?“, a spus Stanca, potrivit prosport.ro.
Un oficial al clubului din Bănie, citat de prosport.ro, a spus despre cazul Dorel Stoica că jucătorul ar fi cerut să plece de la Craiova: „Dorel Stoica şi-a manifestat intenţia de a părăsi Universitatea Craiova. Reţineţi, de la el a venit iniţiativa! Universitatea nu este o închisoare, iar Mititelu nu poate să ţină pe nimeni cu forţa la echipă. În aceste condiţii, Dorel Stoica nu va face deplasarea la Govora“. Pentru el există doar varianta Rusia, acolo unde sezonul competiţional va începe pe 11 martie.
 
Ciucă nu mai vrea
la Bistriţa

Pe lângă cei trei, alţi jucători aşteaptă să-şi rezolve situaţia la Universitatea. Bulgarii Iliev şi Gargorov au depus memorii la LPF din cauză că nu şi-au primit drepturile băneşti, fiind ca şi plecaţi din Bănie. În plus, antrenorul Gloriei Bistriţa a anunţat că-l aşteaptă pe fundaşul central Mădălin Ciucă la Bistriţa. „S-ar putea să revină Mădălin Ciucă de la Craiova, pentru că Universitatea nu şi-a achitat obligaţiile financiare, iar dacă nu ne dau banii, jucătorul se va întoarce la noi“, a declarat sâmbătă tehnicianul grupării ardelene, Nicolae Manea. Contactat telefonic, boss-ul Gloriei, Jean Pădureanu, a declarat ieri pentru Gazeta de Sud: „Conform înţelegerii dintre cluburi, Mădălin Ciucă trebuie să se întoarcă la Bistriţa. Am încercat să iau legătura cu cei de la Craiova, dar nu mi-a răspuns nimeni. Le-am trimis şi o înştiinţare scrisă, pentru că termenul de plată a cam trecut“. Apropiaţi ai jucătorului au declarat ieri că Mădălin Ciucă se pregătea să plece cu echipa în cantonament la Băile Govora şi că fotbalistul nu agreează varianta întoarcerii la Gloria. În ceea ce priveşte jucătorii extracomunitari, Wobay, Dilevski şi David Lopez, aceştia sunt ca şi plecaţi de la Ştiinţa deoarece nu mai au, deocamdată, drept de muncă în România. Julius Wobay ar putea fi vândut la Kazar Lankaran (Azerbaidjan), acolo unde antrenor este Mircea Rednic. În ceea ce-l priveşte pe Walter Lopez, jucător adus de Piţurcă, dar care nu a evoluat nici un minut pentru olteni, sunt slabe şanse ca acesta să mai ajungă în Bănie, antrenându-se deja cu Penarol Montevideo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII