17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRăzboi Fiorentina - Adrian Mutu

Război Fiorentina – Adrian Mutu

O nouă „telenovelă“ care îl are drept „actor“ principal pe Adrian Mutu a început miercuri seară. Atacantul român a părăsit antrenamentul Fiorentinei, după o ceartă cu antrenorul Sinişa Mihaijlovic, cel care fusese alături de el în perioada de suspendare cauzată de consumul de sibutramină.
Presa italiană a scris, citându-l pe impresarul Ioan Becali, că motivul pentru care Mutu nu s-a mai antrenat a fost faptul că a aflat că Fiorentina nu-l mai lasă să plece gratis la altă echipă, aşa cum îi promisese iniţial.
Gazzetta dello Sport, dar şi alte publicaţii au scris că Mutu ar fi fost contactat de Cesena, care l-ar dori doar dacă vine din postura de jucător liber de contract. În acest caz, românul ar primi o sumă consistentă la semnătură. Alte ziare au anunţat, în schimb, că varianta Cesena, nou-promovată în acest sezon, nu este decât un zvon.
Pentru ca situaţia să se complice şi mai mult, publicaţia turcă Fotomac a anunţat că Victor Becali, celălalt agent al jucătorului, s-a întâlnit miercuri seară cu preşedintele clubului Galatasaray, Adnan Sezgin, la Istanbul, şi au bătut palma pentru transferul lui Adrian Mutu, chiar în ziua în care atacantul român a provocat scandalul la Fiorentina. Mutu a fost exclus din lotul Fiorentinei pentru meciul de ieri, de la Bologna, iar între el şi Fiorentina s-a declanşat un fel de război.

Italienii ar putea deschide acţiuni în plan sportiv şi civil

Mutu riscă să păţească după actele de indisciplină de la Fiorentina ceva similar cu ceea ce s-a întâmplat când a fost depistat pozitiv la Chelsea Londra. „Briliantul“ ar putea plăti bani mulţi italienilor deoarece comportamentul său a afectat imaginea clubului.
„Acest act de insubordonare şi de lipsă de respect pentru club, cumulat cu alte probleme în care a fost implicat Mutu, constrânge clubul Fiorentina să-şi rezerve dreptul de a deschide acţiuni împotriva lui, în plan sportiv şi civil“, se arată într-un comunicat postat pe site-ul clubului.
Adrian Mutu (32 de ani, 1,80 m, 75 kg) evoluează în afara României de aproape 11 ani, când a fost vândut de Dinamo la Inter Milano. În perioada petrecută la Inter, Verona şi Parma, adică până în anul 2003, Mutu nu a creat probleme şi nu s-a remarcat decât prin evoluţiile de pe teren. Din 2004, odată cu prezenţa sa la gruparea engleză Chelsea, Mutu a apărut deseori în tabloidele din întreaga Europă, cu scandaluri legate de dopaj, sex, „evadări“ din cantonamentul echipei naţionale şi conflicte cu antrenorii pe care i-a avut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS