3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, cu poarta goală

Pandurii, cu poarta goală

Marius Popa, titular în 12 partide în turul campionatului pentru Pandurii, nu se află printre primii paisprezece portari din Liga I la jumătatea sezonului. Gorjenii au încheiat turul cu Mingote între buturi, reuşind să obţină şi cele mai multe puncte.

Numărul 1 în mandatul lui Ionuţ Badea la Pandurii Târgu Jiu, portarul Marius Popa, nu a avut prestaţii deosebite, ci mai degrabă modeste. O spun cifrele turului, care nu îl plasează nici măcar între primii 14 portari din Liga I, deşi este un goalkeeper bine cotat, fost internaţional. Popa a fost titular în primele 12 etape la Pandurii şi are o medie de 1,42 goluri primite pe meci şi un procentaj al şuturilor parate de doar 59,68%, mai slab decât cel al lui Huţan (59,71%), portarul căruia i-a luat locul la „U“ Cluj. Chiar şi aşa, Pandurii l-a transferat la „U“ Cluj în această iarnă, bazându-se în continuare doar pe Pedro Mingote şi Daniel Mutu, ultimul fiind debutant în Liga I. Tehnicianul Petre Grigoraş nu s-a arătat impacientat de plecarea lui Popa.
„Pentru Pandurii nu este nici o problemă că a plecat Marius Popa, mai avem doi portari de valoare în lot, Pedro Mingote şi Daniel Mutu. Aveam doi portari de aceeaşi valoare şi nu puteau apăra amândoi“, a reacţionat Grigoraş. Cel care a stat în umbra lui Stanca şi a lui Popa la Pandurii, Pedro Mingote, va fi de acum principalul portar al pandurilor. Titular în ultimele şase etape, Mingote nu a dat nici el o mai mare siguranţă între buturi, având o medie de 1,33 goluri primite pe meci. Lusitanul a scos de opt ori mingea din plasă, fără să bifeze vreun joc fără gol primit.

Lazar, la concurenţă
cu Mingote

Cum postul de portar a rămas descoperit prin plecarea lui Marius Popa, Pandurii Târgu Jiu încearcă să-l readucă în lot pe David Lazar (19 ani), de la Voinţa Sibiu. Lazar este jucătorul pandurilor, însă este împrumutat la Sibiu pentru un an, astfel că gorjenii au nevoie de înţelegerea sibienilor pentru a-l „repatria“. „Suntem în discuţii avansate pentru a-l readuce pe Lazar la Târgu Jiu. El este portarul nostru, dar în vară l-am dat sub formă de împrumut la Sibiu pentru a apăra şi a avea meciuri în picioare. Vrem să-l readucem, Sibiul nu prea vrea să-i dea drumul, dar până la urmă e spre binele lui Lazar să vină şi să se bată pentru a juca la Liga I. Acum avem nevoie de el, nu va veni la Târgu Jiu pentru a fi rezerva lui Mingote. Va pleca de la 0-0 cu Mingote, aşa că cine va fi portarul mai în formă va apăra în retur. Oricum, Lazar este unul din portarii care vin tare din spate în fotbalul nostru, nu degeaba este la lotul naţional de tineret“, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu. Lazar a apărat constant în tur la Voinţa Sibiu, liderul seriei B2, fiind unul dintre cei mai buni portari din Liga a II-a. Acesta a primit doar patru goluri în cele 14 meciuri disputate în tur, reuşind să rămână neînvins timp de 519 minute. Ca urmare a evoluţiilor sale foarte bune de la Voinţa, Lazar a fost convocat de antrenorul Emil Săndoi la trialul pentru echipa naţională de tineret care a avut loc recent la Mogoşoaia.

Matei, cinci ani cu Steaua
Fundaşul dreapta de la Pandurii, Gabriel Matei, a semnat ieri cu Steaua, dar va veni în Ghencea din vară, după încheierea acestei ediţii de campionat. Matei a parafat un contract cu formaţia din Ghencea pe cinci sezoane, semnarea având loc la palatul lui Gigi Becali, în prezenţa lui Mihai Stoica, cel care l-a dorit la Steaua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS