9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCantonament de criză pentru handbaliştii gorjeni

Cantonament de criză pentru handbaliştii gorjeni

Handbaliştii gorjeni ce activează în Liga Naţională se pregătesc printre operele lui Constantin Brâncuşi cu speranţa că, în ciuda problemelor pe care le au, vor prinde şi la finalul acestui sezon cupele europene.

Din cauza crizei, Energia Pandurii Târgu Jiu a tăiat de pe listă cantonamentul montan şi se pregăteşte în Parcul Central din Târgu Jiu. În traseul ce însumează zilnic circa 18 kilometri, în două sesiuni, jucătorii lui Liviu Andrieş, puţini la număr, au şansa să admire destul de des operele lui Brâncuşi – Masa Tăcerii şi Poarta Sărutului – martore la efortul handbaliştilor. Tehnicianul Liviu Andrieş îi are sub comandă pe Dragomir, Rădulescu şi Motoi (portari), Enache, Giotoiu, Mărgineanu, Păiuş, Apolzan, Iacob, Tache, Vukas şi Truică (jucători de câmp). Reuniţi la începutul săptămânii, handbaliştii fac faţă cu greu kilometrilor, dar nu se plâng. „Mă gândeam că va fi mai greu, dar răspund bine băieţii“, susţine Andrieş, care comunică fiecărui jucător timpul.
Vukas şi Giotoiu sunt ultimii, dar fiecare s-a întrecut pe sine, primind felicitările tehnicianului. „Bravo, vedeţi că se poate!“, i-a încurajat antrenorul. După-amiază, antrenamentul e puţin mai lejer, având alte coordonate.
Alexandru Mărgineanu (20 ani, 1,98 m) şi Răzvan Tache, gorjeni formaţi la LPS Târgu Jiu şi la Centrul Naţional de Execelenţă de la Sighişoara, sunt noutăţile pe care şi le poate permite acum Energia Pandurii, primul acoperind postul de pivot, iar al doilea – de extremă şi centru.
Necopţi pentru Liga Naţională, cei doi nu sunt decât soluţii de viitor, astfel că şi obiectivul pe acest an s-a schimbat, cupele europene fiind deja un deziderat greu de atins. „Se pare că-i voi opri în lot. Suntem descoperiţi pe postul de pivot. Mărgineanu a fost în lotul celor de la Odorhei, dar nu a jucat“, a spus Liviu Andrieş.
Energia Pandurii Târgu Jiu pune accentul pe pregătirea fizică, iar de luni intră în sală. Gorjenii au programate în această iarnă trei turnee de pregătire, la Baia Mare (22-23 ianuarie), Odorhei (28-29 ianuarie) şi Târgu Jiu (5-6 februarie). Liga Naţională de handbal masculin se reia pe 12 februarie, cu penultima etapă a turului.

Savenco şi Ciobanu, suspendaţi

Din lotul gorjenilor lipsesc motivat Ciprian Şandru, accidentat, Bogdan Criciotoiu, convocat la lotul naţional de tineret, Gabriel Florea, aflat la lotul naţional de seniori, şi Ante Kukrika, la naţionala Bosniei. Şandru a suferit o ruptură de ligamente la gleznă şi va fi indisponibil două luni şi jumătate, practic tot returul. Marius Novanc şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu clubul, nu şi Ionuţ Ciobanu şi Dan Savenco, care sunt suspendaţi.
„Le-am făcut referat lui Savenco şi Ciobanu şi sunt suspendaţi de către club. Când o să vină de la lot, vom avea o discuţie lămuritoare“, a precizat preşedintele secţiei de handbal a clubului, Gore Popescu. Oficialii gorjeni au fost deranjaţi de faptul că Ciobanu şi Savenco şi-au depus memorii la FRH pentru a-şi obţine banii, deşi li s-a promis că vor pleca liberi de contract.
Singurul jucător de la Energia Pandurii Târgu Jiu care va juca la turneul final al Campionatului Mondial din Suedia 2011 este Gabriel Florea. Ionuţ Ciobanu nu a fost inclus de Vasile Stângă în lot, dar va face deplasarea ca o soluţie de rezervă. Novanc şi Savenco vor merge la Mondiale, dar nu vor mai evolua la Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU