5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCostea I şi Lung Jr., în topurile europene

Costea I şi Lung Jr., în topurile europene

Florin Costea este comparat cu celebrul Henry, în timp ce Silvică ocupă locul şapte în ierarhia celor mai buni tineri portari de pe Bătrânul Continent.

Un site de scouting a făcut un clasament al celor mai bune „afaceri“ preconizate pentru anul 2011, Florin Costea fiind inclus printre fotbaliştii care ar putea aduce un profit considerabil cluburilor de care aparţin. „Briliantul“ din Bănie a fost comparat cu francezul Thierry Henry şi a fost cotat la 2,5 milioane de euro de IMScouting. „Costea este un atacant foarte talentat, un marcator înnăscut, care se aseamănă foarte mult cu Henry. Are o medie de goluri ridicată. Costea este destul de înzestrat ca să poată juca atât ca al doilea vârf, dar şi în bandă, mai ales pe partea stângă, însă se simte cel mai bine ca vârf împins. Are simţul porţii, este un excelent dribleur şi are o tehnică desăvârşită. Poate marca şi cu şuturi de la distanţă, dar şi din lovituri libere. Din păcate, a avut o serie de probleme cu acidentările, dar rămâne o atracţie excelentă şi merită să rişti să întrebi de preţul lui“, au scris cei de la site-ul mai sus-amintit, citaţi de prosport.ro.
În topul respectiv mai figurează fotbalişti precum Srna de la Şahtior, Federici de la Reading sau Stevanovic de la Vitesse. Florin Costea este unul dintre jucătorii Ştiinţei care pot fi vânduţi în perioada următoare pentru a salva clubul de la faliment. „Briliantul“ s-a aflat şi în trecut în vizorul unor cluburi din străinătate sau din ţară, dar patronul Adrian Mititelu nu a fost mulţumit de ofertele venite pentru Costea I, amânând vânzarea acestuia. Accidentarea din martie 2010 l-a scos din formă pe fotbalistul oltean, a cărui cotă a fost scăzută şi de transfermarkt.de, care l-a evaluat pe atacant la 3,5 milioane de euro.

Silviu Lung Jr.,
al şaptelea

Chiar dacă a fost trecut pe linie moartă în acest campionat de managerul Victor Piţurcă, fiind rezerva lui Răzvan Stanca, Silviu Lung Jr. (21 de ani) rămâne în atenţia cunoscătorilor de fotbal din Europa. Silvică ocupă locul şapte într-un clasament al celor mai promiţători tineri portari de pe Bătrânul Continent. Portarul naţionalei de tineret are o cotă de piaţă evaluată de germanii de la transfermarkt.de la 1,3 milioane de euro, deşi a apărat în acest sezon doar în cinci meciuri ale Universităţii Craiova. Pentru jucător, care şi-ar dori să părăsească Bănia decât să rămână rezerva lui Stanca, există mai multe oferte, însă patronul Adrian Mititelu a anunţat că nu le va lua în considerare decât pe cele venite din străinătate, refuzând de curând CFR Cluj şi Dinamo. Cel mai bun tânăr portar din Europa este considerat De Gea (Atletico Madrid), care valorează 12 milioane de euro, fiind dorit de Manchester United.  
Topul celor mai buni zece portari Under 21: 1. David de Gea (Atletico Madrid) – 12 milioane de euro; 2. Sergio Asenjo (Malaga) – 5 milioane de euro; 3. Thibaut Courtois (Genk) – 2 milioane de euro; 4. Maksim Koval (Dinamo Kiev) – 2 milioane de euro; 5. Matej Delac (Vitesse Arnhem) – 1,5 milioane de euro; 6. Ruben Mino (FC Barcelona B) – 1,5 milioane de euro; 7. Silviu Lung Jr. (Universitatea Craiova) – 1,3 milioane de euro; 8. Oliver Baumann (Freiburg) – 1 milion de euro; 9. Heinz Lindner (Austria Viena) – 1 milion de euro; 10. Oier Olazabal (FC Barcelona B) – 1 milion de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII