10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNicu Ivan: Mititelu şi Piţi, la acelaşi numitor

Nicu Ivan: Mititelu şi Piţi, la acelaşi numitor

Fostul antrenor secund al „Craiovei Maxima“ nu crede că Piţi va pleca de la Universitatea şi a declarat că finanţatorul, împreună cu managerul general, trebuie să găsească un numitor comun pentru redresarea corabiei Ştiinţei.

– După 18 etape, Ştiinţa este situată doar pe locul 10. V-au dezamăgit unele rezultate din această primă parte de campionat?
– E bine pusă întrebarea. Ca rezultate, m-a dezamăgit. Nu în totalitate, dar oltenii mei dragi au obţinut doar cinci victorii din 18 partide din campionat. Şi opt înfrângeri! S-ar putea vorbi, deci, de rezultate slabe. Există însă mai multe explicaţii pentru aceste rezultate modeste, iar cine a urmărit toate întâlnirile Craiovei are şi răspunsurile. Cu mici excepţii (meciurile de la Brăneşti, Târgu Jiu), Ştiinţa a jucat în general bine. Mi-a plăcut. Rezultatele nu sunt pe măsura evoluţiilor, cum spuneam, bune.

„Dintotdeauna Ştiinţa
a fost furată“

– Probabil că faceţi aluzie la greşelile de arbitraj în defavoarea Craiovei, greşeli care au privat echipa noastră de destul de multe puncte.
– Este evidentă această problemă. Greşelile au fost numai împotriva Craiovei! N-am ţinut o evidenţă a greşelilor de arbitraj şi, implicit, a punctelor care ar fi putut fi contabilizate în dreptul Universităţii, dar cu aceste puncte furate locul echipei ar fi fost cu totul altul. Undeva spre podium, dacă nu chiar pe podium! Vorbim însă…discuţii. Nedreptăţile astea ar trebui să-i mobilizeze mai mult pe băieţi… Dintodeauna Ştiinţa a fost furată! S-a întâmplat asta şi când eram jucător al Craiovei, apoi am avut parte de nedreptăţi şi în celelalte ipostaze ale mele la Universitatea – antrenor, conducător…
–  În plus de aceste probleme externe, ca să le numesc aşa, acum au ieşit la iveală unele interne, probleme financiare care ar putea să ducă la un retur dificil…
– Vreţi un comentariu al meu pe acest subiect? Dacă nu sunt bani – aşa cum finanţatorul şi managerul au informat presa – nu e prea bine. Nu cunosc situaţia reală, dar am încredere că se vor găsi soluţii să se rezolve cu bine situaţia critică. Nu cred că Piţi va pleca de la Universitatea. Nu cunosc clauzele din contract, dar cred că Piţi nu va părăsi corabia oltenilor la greu, cel puţin aşa intuiesc. Cei doi, Mititelu şi cu Piţi, trebuie să găsească un numitor comun şi Universitatea să iasă din această cumpănă.

„Piţi trebuie să rămână la Craiova“
 
– Până una-alta, Craiova este iarăşi într-un fel de scandal, între cei trei conducători din fruntea clubului – Mititelu (finanţator), Piţurcă (manager general) şi Cristescu (preşedinte executiv) – existând altfel de relaţii de astă-vară. Nu vă întreb nimic, ci doar vă spuneam…
– Cum ar spune presa, sezonul şi scandalul! Cred însă că este şi un fel de exagerare a presei, nu văd de ce ar exista scandal. Toţi trei trebuie să găsească soluţii de redresare, să lase orgoliile, să nu se certe prin intermediul mass-media. Piţi trebuie să rămână la Craiova! Îmi pare foarte rău de situaţia Universităţii, chiar nu-mi vine să cred că se vorbeşte iarăşi de retrogradare. Şi asta din cauza licenţei. Ce se întâmplă, totuşi, la Craiova? Aş vrea să nu mai citesc asemenea veşti, aş vrea ca în 2011 să existe linişte, să avem altfel de veşti, să vorbim de cupe europene. Salutări suporterilor Ştiinţei! Au fost momente în care am revăzut pe „Ion Oblemenco“ parcă suporterii din vremurile glorioase ale Craiovei!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII