16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBadea: An bun pentru CS Universitatea

Badea: An bun pentru CS Universitatea

Performanţele din 2010 au poziţionat CS Universitatea pe locul doi în clasamentul celor 25 de cluburi sportive universitare. Medalia de aur cucerită de spadasina Loredana Iordăchioiu cu echipa României la Campionatul Mondial este cel mai bun rezultat din acest an al clubului craiovean.

La final de an, Pavel Badea, directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, a făcut bilanţul şi a vorbit despre realizările şi neîmplinirile instituţiei pe care o conduce.
Fostul fotbalist a evidenţiat că CS Universitatea a progresat faţă de anul precedent, conform clasamentului întocmit de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pentru cluburile sportive universitare.
Clubul craiovean ocupă locul doi în clasament, din 25 de cluburi, după ce în 2009 era pe poziţia a cincea. „Am făcut un pas important înainte. Am avut un an de excepţie. Faţă de anul trecut, am urcat trei locuri în acest clasament, la 830 de puncte distanţă de locul întâi şi la 45 de puncte în faţa locului trei.
Am avut performanţe importante, nu neapărat numeroase. A fost anul în care am cules roadele din partea unor sportivi în care investim de câţiva ani.
Cele mai bune rezultate ale Clubului Sportiv Universitatea Craiova sunt obţinute de trei fete: spadasina Loredana Iordăchioiu – medaliată cu aur la Campionatul Mondial de spadă, cu echipa României, Andra Anghel, vicecampioană europeană la orientare, categoria tineret, şi atleta Ioana Doagă, medaliată cu bronz la Campionatul European de cros, juniori, cu echipa României“, a spus Badea. Locul patru în clasamentul CS Universitatea este ocupat de Veronica Minoiu (orientare sportivă), Ionuţ Zincă (orientare sportivă) se află pe locul cinci, urmat de spadasinii Dorian Pârvan şi Oana Puiu. Mădălina Prioteasa (badminton) ocupă poziţia a opta, luptătorul Mădălin Mânzală este pe locul nouă, iar pe locul zece se află şahistul Mihai Eugen Bidă.

Fetele, la putere

Referitor la titlul de campioană mondială la spadă cucerit de Loredana Iordăchioiu, Pavel Badea a spus că a încercat, pe cât posibil, ca sportivei să-i fie recunoscute meritele: „Pe lângă premierea pe care am putut să o facem din partea clubului, am iniţiat un proiect, în calitate de consilier local, alături de alţi colegi, şi a fost votat, urmând ca Loredana, dar şi celelalte trei fete care au făcut parte din echipa campioană, Anca Măroiu, Ana Maria Brânză şi Simona Alexandru, să devină cetăţeni de onoare ai Craiovei, distincţie pe care o vor primi, cel mai probabil, în 2011. Ne mândrim cu performanţa Loredanei, pentru că este craioveancă get-beget şi noi avem ca scop, pe lângă marea performanţă, şi promovarea sportivilor din zona Olteniei. O excepţie este Ioana Doagă, care este piteşteancă şi se află în dublă legitimare cu CSM Piteşti, dar vrem ca în viitorul apropiat să o avem doar la clubul nostru“.
La capitolul neîmpliniri, preşedintele CS Universitatea trece ratarea promovării în Liga Naţională de către echipa masculină de handbal: „Am ratat doi ani la rând accederea în Ligă. Acum doi ani am avut adversari mai accesibili la turneul de baraj, dar am avut parte de o «lucrătură», cum se zice, iar anul acesta am avut adversari mai puternici şi mult mai potenţi financiari. După ratarea obiectivului, am lăsat să plece handbaliştii cu experienţă, pentru că terminaseră facultatea şi nu mai puteam să îi ţinem doar pe indemnizaţie, şi ne-am făcut o echipă cu copii, care sperăm că vor creşte şi vor fi competitivi“.

Două secţii noi, judo
şi karate

În 2011, la CS Universitatea vor începe activitatea două secţii noi, karate şi judo, în strânsă colaborare cu Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“.
„Vom avea 14 secţii, dintre care 13 active, iar dansul sportiv neactivă. Vom face şi secţii de karate şi judo, deoarece au corespondent la LPS «Petrache Trişcu», liceu cu care avem o colaborare foarte bună. Vom lua în dublă legitimare cei mai buni sportivi“, a explicat Badea.
Directorul CS Universitatea spune că, deşi a fost an de criză, sportivii nu au avut de suferit, primind echipament, indemnizaţii şi premii. Pavel Badea a menţionat că un sprijin financiar important, mai ales la handbal şi scrimă, a primit din partea unui prieten bun, Cristi Dobre.
Pentru 2011, Pavel Badea le-a urat sportivilor de la club să realizeze performanţe notabile, iar craiovenilor şi oltenilor, să fie sănătoşi şi să facă sport.

Îşi doreşte ca Ştiinţa să iasă din impas
Pavel Badea, care în cariera de fotbalist a evoluat în România doar pentru o singură echipă, Universitatea Craiova, speră ca noul an să fie unul fără probleme pentru Ştiinţa: „Sper ca Universitatea Craiova să iasă din impasul financiar şi să reuşească să fie o echipă competitivă, aşa cum îşi doresc inimoşii suporteri care nu o dată au umplut stadionul“. Badea a evoluat sub tricoul „alb-albastru“ 260 de meciuri, înscriind 52 de goluri, şi s-a retras din activitate în 2004, tot de la Ştiinţa, într-un meci cu Steaua, încheiat la egalitate, 1-1. „Îmi amintesc că avea Steaua 1-0 şi eu, care nu mă mai antrenasem de şase luni, eram preşedinte la club, am intrat în minutul 68, iar în minutul 74 i-am dat o pasă de gol lui Luţu şi l-am supărat rău pe Piţurcă, pe atunci antrenor la Steaua“, a spus fostul căpitan al Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII