11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, echipa fairplay

Pandurii, echipa fairplay

Două candidate la retrogradare, Pandurii şi Sportul Studenţesc, sunt cele mai disciplinate echipe ale acestui sezon, ambele având zero în dreptul cartonaşelor roşii.

Gorjenii sunt primii în clasamentul fairplay al acestui sezon, după 18 etape, după ce în campionatul trecut a fost cea mai indisciplinată echipă din Liga I. Pandurii au încasat 41 de cartonaşe galbene, mai multe decât Victoria Brăneşti – 37 şi Unirea Urziceni – 39, însă nu au suferit nici o eliminare, lucru care cântăreşte triplu în clasamentul fairplay, unde un cartonaş galben este echivalentul unui punct, iar pentru un cartonaş roşu se primesc trei puncte. Ca o comparaţie, în campionatul trecut, după 18 etape, Pandurii avea deja 62 de cartonaşe galbene şi trei roşii. Cu Ionuţ Badea pe bancă, oltenii au primit 16 cartonaşe galbene în zece etape, iar sub comanda lui Petre Grigoraş au primit 25 de galbene în opt jocuri. Ousmane Viera şi Mihai Pintilii au câte şase cartonaşe galbene, urmaţi de Cosmin Băcilă şi Claudiu Voiculeţ, ambii cu câte patru.
Dacă în clasamentul fairplay sunt primii, în cel pe puncte, singurul care contează cu adevărat, pandurii sunt pe loc retrogradabil. Deşi echipa a arătat un fotbal bun cu Petre Grigoraş pe bancă, apreciat de specialişti, faptul că se află în zona retrogradării estompează din meritele gorjenilor. „Predomină sentimentul că suntem pe loc retrogradabil. Când am venit aici, echipa avea şase puncte, nu credeam că mai vin cadou vreo şase din altă parte. Ştiam că va fi greu. Suntem la retrogradare, nu trebuie să fim bucuroşi. Partea plină a paharului e jocul echipei, asta îmi dă speranţe că în retur putem câştiga mai multe puncte şi să scăpăm de retrogradare. Jocul echipei a fost consistent, dar am avut şi neşansă. Dacă fac un calcul, este destul de mulţumitor cu 3 victorii, 3 egaluri şi 2 înfrângeri, cu +3 la adevăr. Dar este clar că trebuie să-mi asum responsabilitatea, returul va fi foarte greu“, a declarat Grigoraş.

Lista se lasă aşteptată

Multe cluburi din Liga I au comunicat lista cu jucătorii disponibilizaţi, nu şi Pandurii Târgu Jiu, lucru neînţeles nici măcar de către tehnicianul Petre Grigoraş. „În mod normal, trebuie anunţaţi şi cei la care vom renunţa. Eu sper ca asta să se întâmple în cel mai scurt timp, însă mai întâi să vedem ce jucători aducem pentru a şti apoi la cine renunţăm. Cred că în două-trei zile vom şti exact“, a declarat Grigoraş. Gruparea gorjeană a renunţat deja la Menassel, Vranjkovic, Maksumic, Murgan, Dedu şi Ghindeanu, însă şi alţi jucători se află în vizorul conducerii. „Vor pleca jucătorii care au evoluat mai puţin. Asta vă pot spune acum“, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu. Pe lângă cei anunţaţi, conform acestei teorii, vizaţi să părăsească clubul în această iarnă ar fi Chibulcutean (74 de minute), Vranjes (176), Hidişan (249), Adrian Iordache (465), Antohi (157 de minute) şi Ciucur (24 de minute), cu menţiunea că ultimii doi sunt tineri şi ar putea primi şanse de la Grigoraş în continuare. Alt nume de care gorjenii se vor despărţi în pauza competiţională este Alexandre Cardoso, brazilianul fiind cel mai bine cotat fotbalist de la Pandurii, fiind estimat la un milion de euro de site-ul transfermarkt.de.

Marius Popa ar vrea
la „U“ Cluj

Goalkeeperul pandurilor, Marius Popa (foto), şi-a dat acceptul de a juca la „U“ Cluj sub comanda fostului său antrenor de la Pandurii, însă transferul nu s-a perfectat deoarece cluburile nu au ajuns la o înţelegere. „Nu neg faptul că suntem în discuţii. Probabil jucătorul s-a înţeles cu «U» Cluj, însă cluburile nu s-au înţeles“, a declarat preşedintele pandurilor, Eugen Pârvulescu. Marius Popa şi-a pierdut postul de titular la Pandurii Târgu Jiu în ultimele cinci etape în favoarea lui Mingote şi a preferat să-i urmeze pe Ionuţ Badea şi pe fostul său coleg Nasser Menassel la „U“ Cluj.
Şi Petre Grigoraş şi-a dat acceptul ca Popa să plece, bazându-se în continuare pe lusitanul Pedro Mingote. „Nu este nici o problemă că a plecat Popa. Aveam doi portari de aceeaşi valoare. Nu m-am opus, era normal să-l las să plece pentru că nu poţi ţine doi portari de aceeaşi valoare pe post. Nu este normal. Unul trebuia să plece şi cred că şi conducerile se vor înţelege“, a spus Grigoraş.

Nu sunt probleme!

Conform Prosport, Pandurii Târgu Jiu riscă să fie neprogramată în prima etapă din 2011, fiind reclamată la comisiile LPF de şase foşti jucători ai gorjenilor care nu şi-au primit banii restanţi, Arrieta, Raskovic, Dedu, Tilincă, Popa şi Stan. Suma ar fi de 350.000 de euro, însă oficialii gorjeni susţin că nu sunt probleme de acest gen. „Daniel Stan nu a fost legitimat la Pandurii Târgu Jiu nici un moment, Raskovic a plecat din România şi a încheiat conturile cu Pandurii, iar cu Dedu şi Tilincă s-au reziliat contractele pe cale amiabilă. Deci, cu aceştia nu sunt probleme“, a precizat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu. Singurii jucători care se află în continuare în litigiu cu Pandurii, dintre cei enumeraţi, sunt Arrieta şi Mădălin Popa, cazurile fiind pe rolul comisiilor LPF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS