11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOţelul, lider până la primăvară

Oţelul, lider până la primăvară

S-a tras cortina peste primul act al sezonului intern, iar iarna şi Sărbătorile îşi pot ocupa liniştite locul lăsat liber, provizoriu, de fotbal. În frunte a rămas Oţelul, gălăţenii cu 11 locuri întâi din 18 etape s-au distanţat iarăşi de urmăritoare, de astă-dată diferenţa faţă de a doua clasată, Timişoara, fiind de cinci puncte. Liderul campionatului este antrenată de Dorinel Munteanu (foto). Podiumul este închis de altă reprezentantă a provinciei, Vaslui, moldovenii poziţionându-se la şapte lungimi de lider.
La retrogradare, luptă strânsă, nouă grupări diferenţiindu-se cu doar trei puncte, fapt ce garantează că în primăvară duelurile din subsol vor deveni mult mai interesante. „Codaşă“ şi cu puţine şanse de salvare a rămas Sportul, studenţii bucureşteni situându-se din runda a 11-a pe ultima poziţie.
Pentru a doua oară consecutiv, oaspeţii nu au cunoscut gustul succesului, ei alegându-se cu şase puncte, provenite din tot atâtea remize. De altfel, în etapa a 18-a s-au înregistrat cele mai multe rezultate de egalitate de până acum – şase, în total numărul meciurilor unde punctele au fost împărţite „frăţeşte“ ajungând la 51. Celelalte 111 jocuri au consemnat 78 de victorii ale gazdelor şi 33 de succese obţinute de vizitatori.
De asemenea, la Bistriţa s-a consemnat întâiul 3-3 din stagiunea curentă. Cel mai întâlnit scor a rămas 1-0, tabela indicând la final de 20 de ori avantaj pentru formaţiile de pe teren propriu, în timp ce de 12 ori oaspeţii s-au bucurat la încheierea meciurilor.
Todoran a disputat al 300-lea joc în Liga 1, Alex Piţurcă şi Velcovici au bifat a 100-a prezenţă, alţi doi jucători atingând în ultima rundă cifre rotunde – Cisovsky şi Mihalache – 50 partide.
Aganovici, Novac, Kivuvu şi Oprsal au marcat primele lor goluri în campionatul României. Ilyeş şi Adrian Cristea şi-au trecut în cont reuşite de la punctul cu var. Aganovici şi Keita au izbutit singurele duble ale etapei. Ilyeş şi Chiricheş şi-au introdus balonul în propria poartă, „contraperformanţele“ celor doi ducând la şapte numărul autogolurilor din ediţia 2010/2011.
Golul cu numărul 400 l-a bifat Gabriel Velcovici (Bistriţa – Timişoara). Kivuvu a devenit al 13-lea marcator din lotul CFR-ului, clujenii fiind gruparea cu cei mai mulţi fotbalişti ce şi-au trecut numele pe tabelă.
Runda a 18-a a adus şi cele mai multe reuşite în a doua repriză, 21. Ciucă şi Burcă au fost eliminaţi, iar numărul roşiilor arătate de arbitri pe durata celor 162 de jocuri a ajuns la 64.
Frigul şi precipitaţiile au gonit suporterii din tribună, astfel, în runda ce a prefaţat pauza de iarnă s-au aflat doar 18.950 de spectatori, cea mai mică cifră din ediţia în curs.
Media campionatului este de cca. 5.019 spectatori/meci.
75 de străini au evoluat în ultimele nouă partide, 59 dintre ei fiind titulari.
Statistică de
Liviu MANOLACHE

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS