17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCampioana României a dezamăgit în Champions League

Campioana României a dezamăgit în Champions League

Ardelenii n-au izbutit să acumuleze decât patru puncte în cea mai importantă competiţie europeană, iar recordul Unirii Urziceni (8 puncte) rămâne un vis.

Campioana en-titre a României, CFR Cluj, nu a reuşit să acumuleze decât 4 puncte în actuala ediţie a Ligii Campionilor. Ardelenii au remizat, miercuri seară, cu AS Roma, şi şi-au încheiat parcursul în faza grupelor clasându-se pe ultimul loc, al patrulea, cu un golaveraj 6-12.
Astfel, performanţa realizată de Unirea Urziceni în urmă cu două sezoane (8 puncte în grupele Ligii Campionilor şi calificare în „primăvara europeană“ de pe locul al treilea) rămâne încă o performanţă greu de egalat. CFR nu a reuşit să depăşească nici măcar campioana Elveţiei, FC Basel, care evoluează într-un campionat mai slab cotat decât al nostru.
Ne putem bucura doar dacă ne uităm către alte grupe, în care Bursaspor (Turcia) a adunat un punct, Panathinaikos Atena (Grecia) – 2, MSK Zilina (Slovacia) – 0, Auxerre (Franţa) – 3 sau Partizan Belgrad (Serbia) – 0.
Mai mult, după ce în meciul precedent, cel de la Basel, CFR Cluj oferise întregii Europe o scenă incredibilă, prin intermediul antrenorului Sorin Cîrţu, care a spart un geam cu picioarele în timpul meciului, echipa ardeleană a ieşit din nou în evidenţă, prin alt episod negativ. Atacantul Lacina Traore a făcut gesturi obscene către suporterii clujeni după ce a marcat golul egalizator în minutul 89 al meciului cu Roma.

Ne uităm cu invidie către ucrainenii
lui Lucescu

Antrenorul Mircea Lucescu a reuşit la Doneţk, cu Şahtior, să construiască o echipă care a dominat Grupa H a competiţiei, în care s-a aflat şi Arsenal Londra. „Minerii“ i-au învins cu 2-0 pe portughezii de la Braga şi au ajuns la un total de 15 puncte, urmând să întâlnească în optimi un adversar care a încheiat faza grupelor pe locul doi în altă grupă.
Fundaşul român Răzvan Raţ a fost cel mai bun jucător al meciului cu Sporting Braga.
El a deschis scorul în minutul 78, cu un şut pe jos, din afara careului, şi a pasat decisiv la golul al doilea marcat de Luiz Adriano în minutul 84.
Lucescu va participa pentru a patra oară în carieră în optimile celei mai importante competiţii europene, el realizând această performanţă cu trei echipe diferite.

Chivu şi Deac, în optimi

Pe lângă Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ de la Şahtior, cărora li se adaugă şi portarul Lobonţ de la Roma, România mai are doi reprezentanţi în optimile Ligii Campionilor. Fundaşul lui Inter Milano, Cristian Chivu, a ajuns şi el în această fază cu gruparea italiană, dar şi mijlocaşul lui Schalke 04, Ciprian Deac. Tragerea la sorţi a meciurilor din optimi va avea loc pe 17 decembrie.
Iată echipele calificate: Tottenham Hotspur (Anglia), Schalke 04 (Germania), Manchester United (Anglia), FC Barcelona (Spania), Bayern München (Germania), Chelsea Londra (Anglia), Real Madrid (Spania), Şahtior Doneţk (Ucraina) – calificate de pe primul loc; Internazionale Milano (Italia), Olympique Lyon (Franţa), FC Valencia (Spania), FC Copenhaga (Danemarca), AS Roma (Italia), Olympique Marseille (Franţa), AC Milan (Italia), Arsenal Londra (Anglia) – calificate de pe locul secund.
Atacantul camerunez al echipei Internazionale Milano, Samuel Eto’o, este golgheterul Ligii Campionilor, cu şapte reuşite, după disputarea fazei grupelor.
Eto’o este urmat în acest clasament de germanul Mario Gomez (Bayern München) şi de argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), ambii cu câte şase goluri.
Pe treapta a treia a podiumului se află francezul Nicolas Anelka (Chelsea Londra) şi spaniolul Roberto Soldado (FC Valencia), ambii cu câte cinci reuşite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS