24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian Mititelu: Craiova e o bombă atomică

Adrian Mititelu: Craiova e o bombă atomică

Finanţatorul Ştiinţei a vorbit despre situaţia deloc plăcută în care se află clubul, dar e convins că Piţurcă va rămâne să-şi continue treaba începută în Bănie. Oltenii au avut ieri în program tăierea porcului.

Fără bani şi atacată din mai multe părţi, Universitatea Craiova încearcă să iasă la liman, însă deocamdată speranţele sunt slabe. O recunoaşte chiar finanţatorul Adrian Mititelu, care, într-un interviu acordat Sport Total FM, a declarat: „Deocamdată, nici un jucător nu poate să plece liber de contract, cum s-a spus. Nu este nici un jucător în situaţia de a depune memoriu, chiar dacă au restanţe de încasat. Becali vorbeşte la cacealma, cuvinte aruncate aiurea. Aşa şi eu am auzit pe aici câţi jucători ai Stelei voiau să vină după Piţurcă la Craiova… Eu nu cred ca Mihai Costea şi-a exprimat o asemenea opţiune“. Gigi Becali spusese cu ceva timp înainte că „Mihai Costea este disperat să ajungă la Steaua“. Cum se vor rezolva problemele Ştiinţei rămâne de văzut, iar Mititelu nu ascunde situaţia grea în care se află clubul, însă e convins că managerul general Victor Piţurcă va rămâne la Universitatea: „E cel mai uşor să pleci acum de la Universitatea. Am văzut şi că unii suporteri îmi cer să plec de la echipă. E cel mai uşor să dai vina pe mine şi să fugi. Nu cred nici că Piţurcă va pleca. Craiova este o bombă atomică. Oricând poate să explodeze“. Apoi patronul Craiovei a adăugat: „Dacă vrei să faci o echipă puternică, nu îţi vinzi cei mai buni jucători. Era cel mai uşor lucru de făcut. Alţi acţionari asta făceau. Eu am judecat altfel. Acum mi se spune că am greşit. Eu zic că nu. Dacă nu aveam parte de ostilitate şi mi se dădea ce îmi aparţine nu mai aveam nevoie de nimic. Blocajul este făcut de oameni din Craiova, care au acces la Bucureşti. Piţurcă de acum câteva luni a fost avertizat: «Băi Piţurcă, nu te duce la Craiova, că banii ăia nu îi va lua niciodată!»… Nu am unde să bat la uşă. Unde să mă duc? Mă duc la Bucureşti şi încotro să o iau? Nu am unde să mă duc… La mine este blocaj politic sută la sută“.

„Nilă“, bucuros
că-l vrea Steaua

Mihai Costea a declarat miercuri seară la GSP TV că se simte onorat de faptul că este dorit de Gigi Becali la Steaua, însă a dezvăluit că şi-ar dori să rămână printre alb-albaştri şi după o performanţă notabilă să plece în străinătate. „Sper să se rezolve problemele financiare ale clubului şi să continuăm în aceeaşi formulă. Sper să se ia licenţa pentru sezonul viitor. E bine că mă vrea Steaua, una dintre cele mai puternice echipe din campionat, dar eu vreau să fac ceva la Craiova. Sunt aici de trei sau patru ani şi nu am făcut mare lucru. Sper să reuşesc la Universitatea alături de Victor Piţurcă şi de băieţi. E greu să faci performanţă cu orice antrenor dacă lipsesc banii. Momentan, vreau să rămân la Craiova pentru performanţă, apoi să prind un contract în străinătate. Dacă prin vânzarea mea s-ar rezolva problemele, atunci aş fi de acord să plec afară, asta e prioritatea mea“, a spus Mihai Costea, care a precizat că nu este legat de fratele său Florin Costea în cazul unei transfer.

Ştiinţa vrea 2,5 milioane de euro pe Lung Jr.

După ce managerul general Victor Piţurcă a declarat zilele trecute că Universitatea nu are nici o ofertă pentru vreun jucător, a apărut şi prima solicitare de acest gen. Vizat este portarul Silviu Lung Jr., care a pierdut postul de titular la Ştiinţa, dar este dorit de un club din Serie A ce oferă 1,5 milioane de euro. Informaţia a fost confirmată de preşedintele Silvian Cristescu, care a declarat pentru GSP: „Informaţia e corectă. E adevărat că am intrat în discuţii în ceea ce îl priveşte pe Silvică. Suntem dispuşi să-i dăm drumul, însă preţul lui este de 2,5 milioane de euro“. Juveţii încearcă să obţină un preţ cât mai bun, având nevoie să-şi acopere datoriile fără de care nu pot primi licenţa pentru sezonul viitor. În afară de Silviu Lung Jr., Găman şi M. Costea, Ştiinţa i-ar mai putea vinde pe Gângioveanu, Wobay, Prepeliţă, David Lopez sau Dilevski, jucători care au şi contracte mari.

Parlamentarul Ionuţ Stroe cere referendum pentru Ştiinţa

Parlamentarul liberal Ionuţ Stroe a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că echipa de fotbal Universitatea Craiova, care trece printr-o situaţie financiară dificilă, trebuie ajutată de comunitate: „Nimeni nu ne-ar ierta dacă am asista pasiv la prăbuşirea unui simbol al Craiovei şi, de ce nu, al Olteniei (…) Activitatea clubului trebuie să beneficieze de pe urma sprijinului comunităţii“, a spus Stroe, conform prosport.ro. Deputatul PNL propune autorităţilor locale organizarea unui referendum prin care craiovenii să se exprime dacă o parte din taxele şi impozitele încasate la bugetul local să se îndrepte spre clubul de fotbal Universitatea Craiova. „Este falsă ideea că primăria finanţează clubul. Ea reprezintă comunitatea şi interesele comunităţii. Nu ar fi foarte costisitor şi ar fi lămuritor un referendum la nivelul comunităţii noastre faţă de modul în care craiovenii pot investi o parte din taxele şi impozitele lor în activitatea fotbalistică din municipiul nostru“, a punctat parlamentarul oltean.

Oltenii au tăiat porcul „zecar“

Deşi este vacanţă, managerul general Victor Piţurcă a decis ca jucătorii să rămână în priză, oltenii având programate în această săptămână şedinţe de pregătire în fiecare zi. Ieri a fost însă o zi specială, alb-albaştrii având în program un eveniment devenit tradiţional: tăierea porcului.
Locaţia aleasă pentru acest festin a fost o pensiune  de la Beharca, o locaţie oarecum ferită de privirile curioşilor. Deşi clubul trece printr-o perioadă critică, oficialii Universităţii şi jucătorii au făcut un fel de show la tăierea porcului… „zecar“ (Ştiinţa e clasată pe locul 10), tot evenimentul în sine fiind „disputat“ într-o atmosferă relaxată.
Oltenii vor intra în vacanţă abia mâine, Victor Piţurcă chemându-şi astăzi elevii la antrenamente, posibil chiar şi mâine dimineaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

65 COMENTARII