Cîrţu, Cămătaru, Badea şi Lung îndeamnă la mişcare

Etichete , , ,


Foştii mari fotbalişti ai Universităţii Craiova au participat ieri, în Parcul „Nicolae Romanescu“, la amenajarea unui panou informativ pentru cei care vor să facă mişcare.

Foştii mari fotbalişti, Rodion Cămătaru, Sorin Cîrţu, Pavel Badea şi Silviu Lung, campioanele la atletism Natalia Andrei, Cristieana Cojocaru, Niculina Lazarciuc, reprezentanţi ai autorităţilor locale, Eugen Georgescu (prefectul judeţului Dolj), Nicolae Marinescu (preşedintele Comisiei pentru Învăţământ, Cultură, Sănătate, Culte, Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local Craiova) au acceptat ieri cu drag, invitaţia lui Nicolae Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Profesorilor de Educaţie Fizică şi Sport din Dolj, de a inaugura, la intrarea în Parcul „Nicolae Romanescu“, un panou educaţional sportiv cu informaţii utile pentru cei care doresc să practice exerciţiile fizice.

Recomandă plimbarea şi jogging-ul în „era computerelor“

Cei prezenţi au invitat craiovenii de toate vârstele să vină în parc şi să facă mişcare. Natalia Andrei, în prezent director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj, a dezvăluit că mereu vede foştii sportivi practicând diferite sporturi, iar exemplul lor este demn de urmat: „Pot confirma că majoritatea dintre cei prezenţi aici într-adevăr chiar practică sportul şi la această vârstă. Mă întâlnesc cu Cami (Cămătaru – n.r.) la alergare în parc, cu Pavel Badea la tenis şi cu ceilalţi pe stadion. Dacă fiecare dintre noi am reuşi să ne mai aducem câte un prieten sau coleg am mări numărul persoanelor care practică sportul pentru sănătate. Să nu uităm că o naţiune sănătoasă poate duce la progres. Felicit iniţiativa domnului profesor Cojocaru.


Foştii fotbalişti îndeamnă tinerii să iasă în natură şi să facă mişcare şi să nu exagereze cu statul în faţa calculatorului. „Sunt pentru mişcare. Am un «nu» mare pentru sedentarism. Evitaţi cât mai mult maşina şi mergeţi pe jos dacă nu veniţi în parc pentru a alerga. Îndepărtaţi copiii, măcar pentru câteva ore, de la descoperirile tehnicii moderne, telefoane, calculatoare. A sta cât mai mult în aer liber înseamnă sănătate. Recomand sportul de masă, pentru că a duce pulsul la 120 într-un jogging uşor e foarte sănătos pentru eliminarea toxinelor“, a spus Sorin Cîrţu. „Sper că prin montarea acestui panou să atragem cât mai mulţi oameni să facă mişcare. Foarte multă lume se îmbolnăveşte în fiecare zi. Eu, care fac zi de zi mişcare, invit cât mai multă lume în parc“, a adăugat Rodion Cămătaru.

Silviu Lung pledează pentru mişcare în natură: „Mişcare în mijlocul naturii înseamnă sănătate şi indiferent de vârstă este foarte bine să o practici. Suntem în era computerelor, dar trebuie să se ştie că numai într-un corp sănătos există şi o minte sănătoasă“.

Pavel Badea, preşedintele CS Universitatea Craiova, şi totodată consilier local a spus, că în viitorul apropiat craiovenii trebuie să beneficieze de un bazin olimpic de înot şi de Sala Polivalentă: „Parcul este unul din puţinele obiective de infrastructură din oraşul nostru care dau posibilitatea celor care iubesc sportul să îl practice în aer liber. Este păcat că un oraş de dimensiunea Craiovei nu are o sală pentru sporturile de echipă operaţională, un bazin olimpic de înot. Cred că este ruşinos şi sperăm ca în perioada următoare, cei care conduc destinele oraşului să obţină fonduri necesare pentru a realiza aceste două obiective necesare pentru o capitală de regiune, cum este Craiova“.

Prefectul Eugen Georgescu i-a felicitat pe foştii sportivi prezenţi la eveniment, pentru că „arată foarte bine şi şi-au păstrat alura“.Comenteaza acum

12 Comentarii

 1. miscatorul said:

  BA CE MASCARADA DRACU … CATA TAMTAMU PENTRU AMENAJAREA UNUI **** DE PANOU, DE ZICI K SE LANSA UN O.Z.N. PE ORBITA HIPERGALACTICA. SI CINE NE INDEAMNA LA MISCARE, BELDEANU CARE E VESNIC BEAT – MOAHAHAHAHAAAAAAAA, LUMEA MOARE DE FOAME SI PREFECTU CU PAPITOII AIA CARE AU INSEMNAT SI EU CEVA, CANDVA, AMENAJEAZA PANOURILE LUI PESHTE. IAR PRESAAAAAAAAAA, HOP SI IEA PREZENTA ……

 2. eu said:

  bai dar esti mare prost nr 3?unde e ma aurica beldeanu?? culcate pe burta ca ai sigur felicitari fostului inspector scolar dl nicolae cojocaru putea ti zice domnilor ziaristi???

 3. un cetatean care alearga prin parc said:

  Felicitari? Pentru ce? Domnul acesta,un mare mediocru pe cand era inspector, dar sprijinit bine de tot politic, a pus pe cine a vrut pe la scoli trucand cu maiestrie examenele de titularizare. Ce realizari are pe plan local, la nivel scolar, ce implicari in sportul de masa si performante notabile are? A pupat in dos si acceptat scuzele alesilor referitoare la fondurile alocate sportului. Profesorii titularizati in era Cojocaru sunt catastrofe, nu impuls pedagogic, nu constiinta , nu rezultate, nu ….meserie. Ratatul asta si-a umflat tascalia si acum vrea sa se plimbe prin parc ca pensionarul admirandu-si “remarcabilele eforturi” o tabela. De ce nu gandeste, sau de ce nu o fac toti impresionatii astia din lumea mare a sportului, organizarea unor competitii inedite care sa atraga curiozitatea si spiritul de afirmare si emulatie. Daca propui asa ceva, categoric va exploda Cojocaru, nu suporta idei, este mediocru in general, iar noi oltenii suntem pierzatori tocmai daturita orgoliului nemasurat pe care il avem si invidiei. O sa spuneti ca un superficial macar face ceva. De acord, dar are instrumentul unui anume statut si mi-as inghiti toate silabele daca l-as vedea ca accepta noul, ineditul si pareri diferite. Alergarea este cel mai simplu si eficient mod de a te mentine in forma. Ideea este cum ii pornim pe oameni. Emulatia, jocul si acte motrice care sa stimuleze placut spiritul miscarii vor atrage dupa sine si actul simplu motric mersul sau alea singur aceasta necesitate. Gandeste mai profund Cojocare dac vrei recunoastere si multumire de sine. Oamenii alerga de mult prin parcul Romanescu, nu ai descoperit tu mersul pe jos, o fac suficient de instruiti, numarul lor este problema si nu o vei rezolva nicum cu un panou.

 4. Il comandante said:

  Cine vrea sa faca miscare nu cred ca citeste panoourile din parc ! Bani cheltuiti degeaba

 5. ciudat said:

  pai parcul inca nu este in proprietatea lui Camataru ???? sau face binefaceri pt noi !

 6. niste zgarciti said:

  PAI CE SA FACA SI EI , ASTEA DECAT VORBESC PT. CA PE TOTI II STIU BINE, SUNT UNUL MAI ZGARCIT CA ALTUL, MITITELU BAGA MILIOANE SI ASTE, STAU LANGA UN PANOU, PAPAGALII, ZGARCITI DAR VORBESC DE CRAIOVA, SUNT PLINI DE BANI DIN AFACEI ILICITE CU PRIMARIA SI MA REFER LA BADEA, CAMATARU.

 7. niste zgarciti said:

  CE MUTRE ORIBILE AU SI MAI VORBESC SI DE SPORT, SA VA SPUN CEVA: CARTU – LABIL PSIHIC, CAMATARU – A INSELAT TOATA CRAIOVA, BADEA – AFACERI ILICITE CU PRIMARIA, LUNG – UN LINGAU INCURABIL.

 8. xfile said:

  interesant articolul …dar super tari comentariile :)) …din pozà lipseste doru magaru si solomon …si o baterie de vin din àla de la tarà, la pet :))

 9. xfile said:

  nr.3 …aurica beldeanu è dupà panou mà …trage o tuicà din pet :))

 10. vecinu said:

  Cica indeamana ?// Unul ca Badea care injura femeile la volan ca nu are marele consilier basinos pe unde sa treaca cu jeepul luat pe banii prostilor din Craiova care l-au ales consilier. Mars javra ordinara. Chiar va rog sa-i transmiteti ca este cel mai jenant vecin posibil si ca la toti ne e scarba ca stam cu el [pe strada

 11. ioneasca popeasca said:

  OAMENII ACESTEA AU FACUT SI FAC CEVA PENTRU SPORTUL CRAIOVEAN, DAR VOI CE ATI FACUT? CE FACETI PENTRU SPORT? STITI SA IMPROSCATI CU NOROI OAMENII DE VALOARE PT. CA VOI SUNTETI NISTE NULITATI. SANATATE SI MULTE REALIZARI PENTRU CEI MULTI SI DORNICI SA FACA MISCARE INRT-UN CADRU ORGANIZAT. CINSTE SI RESPECT CELOR CARE AU AVUT ACEASTA INITIATIVA!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 9 decembrie 2010

Actualitate

» Craiova: Avocata şpăgară, condamnată definitiv
» 20.000 de lei pentru astuparea gropii de pe podul Olt
» Morţii aşteaptă alimentele de la UE
» Profesorii se recalifică
» Se caută personal calificat
» Ministrul Educaţiei la Mehedinţi
» Inspectorii OJPC verifică jucăriile
» S-a deschis patinoarul
» Şezătoare pentru elevii din Craiova
» Spectacol umanitar pentru copiii din Podari
» Asfaltul Craiovei, scos la mezat
» Mai multe contracte de muncă în Dolj
» Craiova: Spinoasa problemă a creşelor
» Concurs la Ambulanţa Olt
» Cod galben şi portocaliu pe Dunăre
» Se opreşte apa în Craiova
» Lecturi publice la Liceul de Informatică
» Lansare de carte
» Refuză munca în folosul comunităţii
» Parchete şi instanţe propuse spre desfiinţare
» Craiova: Şcoala „Nicolae Romanescu“ a primit steagul verde
» UE intervine în scandalul licitaţiilor de la CE Craiova
» Noi nu suntem proşti, suntem şmecheri
» Brazii de Crăciun, prea scumpi pentru slătineni

Local

» Medic acuzat de malpraxis la Maternitatea din Severin
» Fiecare copil merită un cadou de Crăciun
» Paza de incendii cu cheltuială se ţine

Gorj

» CJ Gorj pregăteşte cadouri de 100.000 de lei pentru nevoiaşi

Sport

» Lengyel, convocat la naţionala Under 15
» Două puncte la Rapid, două la Cluj, două la Urziceni…
» Tilihoi, la aniversare
» „Ciorbă“ se bagă în „oala“ Craiovei
» Găman aşteaptă oferte din străinătate
» Cîrţu: Vânzarea de jucători ar aduce salvarea Ştiinţei
» Cîrţu, Cămătaru, Badea şi Lung îndeamnă la mişcare

Bani & Afaceri

» Şoc în Dolj: pensiile bat salariile din sectorul privat
» Expoziţia „Anul vechi. Anul nou“, la Muzeul Olteniei
» 15 ianuarie, Ziua Culturii Naţionale
» Festivalul Vinului Românesc, la Liceul Economic
» Pensiile sub 1.000 de lei, neimpozitate?
» Videanu şi Blaga, aşteptaţi în Gorj
» Oltenia, fără autostrăzi şi în 2020

Magazin

» Întreruperi energie electrică de mâine
» Fereşte-te de radar!
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!
» Horoscop

Opinii

» Cămătari şi cămătari

Top