7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu, Cămătaru, Badea şi Lung îndeamnă la mişcare

Cîrţu, Cămătaru, Badea şi Lung îndeamnă la mişcare

Foştii mari fotbalişti ai Universităţii Craiova au participat ieri, în Parcul „Nicolae Romanescu“, la amenajarea unui panou informativ pentru cei care vor să facă mişcare.

Foştii mari fotbalişti, Rodion Cămătaru, Sorin Cîrţu, Pavel Badea şi Silviu Lung, campioanele la atletism Natalia Andrei, Cristieana Cojocaru, Niculina Lazarciuc, reprezentanţi ai autorităţilor locale, Eugen Georgescu (prefectul judeţului Dolj), Nicolae Marinescu (preşedintele Comisiei pentru Învăţământ, Cultură, Sănătate, Culte, Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local Craiova) au acceptat ieri cu drag, invitaţia lui Nicolae Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Profesorilor de Educaţie Fizică şi Sport din Dolj, de a inaugura, la intrarea în Parcul „Nicolae Romanescu“, un panou educaţional sportiv cu informaţii utile pentru cei care doresc să practice exerciţiile fizice.

Recomandă plimbarea şi jogging-ul în „era computerelor“

Cei prezenţi au invitat craiovenii de toate vârstele să vină în parc şi să facă mişcare. Natalia Andrei, în prezent director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj, a dezvăluit că mereu vede foştii sportivi practicând diferite sporturi, iar exemplul lor este demn de urmat: „Pot confirma că majoritatea dintre cei prezenţi aici într-adevăr chiar practică sportul şi la această vârstă. Mă întâlnesc cu Cami (Cămătaru – n.r.) la alergare în parc, cu Pavel Badea la tenis şi cu ceilalţi pe stadion. Dacă fiecare dintre noi am reuşi să ne mai aducem câte un prieten sau coleg am mări numărul persoanelor care practică sportul pentru sănătate. Să nu uităm că o naţiune sănătoasă poate duce la progres. Felicit iniţiativa domnului profesor Cojocaru.
Foştii fotbalişti îndeamnă tinerii să iasă în natură şi să facă mişcare şi să nu exagereze cu statul în faţa calculatorului. „Sunt pentru mişcare. Am un «nu» mare pentru sedentarism. Evitaţi cât mai mult maşina şi mergeţi pe jos dacă nu veniţi în parc pentru a alerga. Îndepărtaţi copiii, măcar pentru câteva ore, de la descoperirile tehnicii moderne, telefoane, calculatoare. A sta cât mai mult în aer liber înseamnă sănătate. Recomand sportul de masă, pentru că a duce pulsul la 120 într-un jogging uşor e foarte sănătos pentru eliminarea toxinelor“, a spus Sorin Cîrţu. „Sper că prin montarea acestui panou să atragem cât mai mulţi oameni să facă mişcare. Foarte multă lume se îmbolnăveşte în fiecare zi. Eu, care fac zi de zi mişcare, invit cât mai multă lume în parc“, a adăugat Rodion Cămătaru.
Silviu Lung pledează pentru mişcare în natură: „Mişcare în mijlocul naturii înseamnă sănătate şi indiferent de vârstă este foarte bine să o practici. Suntem în era computerelor, dar trebuie să se ştie că numai într-un corp sănătos există şi o minte sănătoasă“.
Pavel Badea, preşedintele CS Universitatea Craiova, şi totodată consilier local a spus, că în viitorul apropiat craiovenii trebuie să beneficieze de un bazin olimpic de înot şi de Sala Polivalentă: „Parcul este unul din puţinele obiective de infrastructură din oraşul nostru care dau posibilitatea celor care iubesc sportul să îl practice în aer liber. Este păcat că un oraş de dimensiunea Craiovei nu are o sală pentru sporturile de echipă operaţională, un bazin olimpic de înot. Cred că este ruşinos şi sperăm ca în perioada următoare, cei care conduc destinele oraşului să obţină fonduri necesare pentru a realiza aceste două obiective necesare pentru o capitală de regiune, cum este Craiova“.
Prefectul Eugen Georgescu i-a felicitat pe foştii sportivi prezenţi la eveniment, pentru că „arată foarte bine şi şi-au păstrat alura“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII