Acasă Sport Start în Cupa Challenge

Start în Cupa Challenge

Voleibalistele de la SCM-U Craiova joacă astăzi, în deplasare, cu formaţia slovacă Slavia Bratislava.

După fetele de la baschet, altă echipă din cadrul Sport Club Municipal-Universitatea Craiova îşi face debutul în cupele europene.
Voleibalistele de la clubul municipalităţii, pregătite de Dan Gârleanu şi Puşa Dina, vor susţine astăzi primul meci în cadrul Cupei Challenge, în deplasare, în compania formaţiei slovace Slavia Bratislava. Partida este programată de la ora 17.00, iar meciul retur va avea loc o săptămână mai târziu, la Drobeta Turnu Severin (ora 18.00), deoarece Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie nu îndeplineşte cerinţele regulamentare.
Delegaţia craioveană a plecat luni spre Slovacia, însoţită de preşedintele SCM, Nicu Stoian. „Mergem la Bratislava să facem un meci bun, care să ne dea speranţe de calificare în faza superioară a competiţiei. Fetele sunt motivate şi vor să facă uitată cât mai rapid slaba evoluţie din ultimul meci din campionat, cu CSM Bucureşti, când au pierdut cu 3-0“, a spus fostul voleibalist.
Antrenorul Dan Gârleanu speră la o evoluţie bună a elevelor sale: „Nu avem foarte multe date despre echipa din Bratislava. Ce ştim înaintea acestei partide este că în această formaţie evoluează patru-cinci jucătoare foarte experimentate, iar restul sunt de perspectivă. Ne dorim să facem un meci bun din care să obţinem cât mai mult posibil, pentru a putea să forţăm acasă, în retur, o calificare în faza superioară a competiţiei“.

Debutează şi Anca Paşca

Lotul SCM-U deplasat în Slovacia cuprinde jucătoarele Denisa Rogojinaru, Vali Rusu, Cristina Zanfir, Cindy Ramirez, Georgiana Popovici, Patricia Ardelean, Ana Maria Hambele, Andreea Niculcea, Ramona Postea, dar şi Anca Paşca. Aceasta din urmă ar putea debuta astăzi pentru echipa craioveană, deoarece în campionat nu are încă drept de joc până la încheierea turului de campionat. Paşca s-a pregătit în vară alături de echipa din Bănie, dar începutul Diviziei A1 a găsit-o la Penicilina Iaşi. Ulterior, jucătoarea a revenit la SCM-U şi poate evolua în Cupa Challenge deoarece fusese trecută încă din vară pe lista trimisă forului internaţional.

În campionat nu se descurcă

Voleibalistele craiovene au avut un parcurs dezastruos în campionatul intern. După opt partide disputate, jucătoarele de la SCM-U ocupă locul opt, după ce au obţinut doar două victorii, ambele acasă, în faţa unor formaţii din partea inferioară a clasamentului, Cluj şi Botoşani, şi şase eşecuri, cu Piatra Neamţ, Târgu Mureş, Bacău, Constanţa, Lugoj şi cel mai ruşinos cu CSM Bucureşti, în ultima etapă, desfăşurată sâmbătă. Atunci, elevele lui Dan Gârleanu au fost depăşite de „lanterna roşie“ a clasamentului cu scorul de 3-0 (25-21, 25-18, 25-18). Nici în Cupa României, fetele de la SCM-U nu au făcut nimic, fiind eliminate, surprinzător, după primul meci, de către CSM Lugoj cu scorul de 3-1 (21-25, 25-12, 25-17, 25-16), formaţia care în urmă cu o zi câştigase meciul de debut în Cupă, cu Provolei Botoşani, după cinci seturi.

Exit mobile version