17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci vital pentru evitarea retrogradării

Meci vital pentru evitarea retrogradării

Unirea Urziceni – Pandurii Târgu Jiu
Stadion „Tineretului“ Urziceni, astăzi, ora 18.00 (GSP TV).
Formaţii probabile:
Unirea: Cernea – E. Nicu, Maftei, Mehmedovic, Muşat – Muzac – Blay, Pădureţu, Todoran, Semedo – Rusescu. Antrenor: Octavian Grigore.
Pandurii: Mingote – Matei, Viera, Chiricheş, Grecu – Orac, Pintilii, Nistor – Băcilă, Stromajer, I. Iordache. Antrenor: Petre Grigoraş.
Vor arbitra: Sebastian Colţescu – C. Savu, L. Ciubotariu.

Pandurii vrea să câştige la Urziceni, pe terenul unei contracandidate la matineu, pentru a nu pierde contactul cu plutonul de deasupra liniei salvării de la retrogradare. 

Unirea Urziceni a fost mereu o „bestia nera“ pentru gorjeni, însă criza a nivelat valorile şi Pandurii îşi propun cu adevărat să câştige pe terenul unei foste participante în competiţia supremă a cluburilor, Champions League. Aflate sub linia retrogradării, atât gazdele, cât şi pandurii îşi leagă speranţele de acest joc, anunţându-se o dispută echilibrată, care le poate alimenta speranţele de salvare în cazul unei victorii. „Ştiu că de-a lungul anilor Unirea a bătut aici şi cu 5-1. Ţinând cont de loturile actuale ale celor două echipe, este o partidă foarte echilibrată, dar niciodată nu poţi ştii ce se întâmplă la un meci. Dacă am învinge, am lua o opţiune serioasă în lupta cu Urziceni pentru evitarea retrogradării. Noi ne-am duce la «-4», iar ei la «-13» în clasamentul adevărului, deci o diferenţă destul de mare de puncte. O victorie ar fi fantastică pentru noi şi ne-ar da posibilitatea să sărbătorim Crăciunul şi Anul Nou cu zâmbetul pe buze. E un meci vital“, a spus Petre Grigoraş. Deşi mulţi o considerau o victimă sigură după plecarea multor jucători, Unirea Urziceni a reuşit surprize mari, cei rămaşi arătând că sunt profesionişti. „Nu va fi uşor, au păstrat un nucleu de jucători de bază, care au evoluat în Champions League – Nicu, Maftei, Mehmedovic, Pădureţu, Todoran. În jurul lor au mai venit câţiva tineri care încearcă să se integreze. După ce au pierdut mulţi jucători, chiar şi eu gândeam că Unirea nu va avea un parcurs atât de bun cum a avut până acum, dar, întâmplător sau nu, Unirea a învins acasă Vaslui, Dinamo, Steaua. Unirea rămâne o echipă periculoasă. În ultimii ani, Urziceniul a fost o echipă bătăioasă, ambiţioasă, care, prin voinţă, aşezare, determinare totală, a avut rezultate foarte bune, iar unii jucători din lotul lor au prins acea perioadă şi nu cred că spiritul ăsta a dispărut. Se vede că sunt jucători profesionişti, nu au renunţat la ideea de a lupta până la sfârşit pentru puncte şi pentru a evita retrogradarea“, a mai declarat Grigoraş.

Noroc bun!

Condiţiile de joc vor fi extreme, terenul de la Urziceni fiind afectat de fenomenele meteo din ultimele zile. Determinarea şi ambiţia vor fi cele mai importante, calităţile fotbalistice căzând pe plan secund. Pandurii are şi o problemă importantă de lot, Voiculeţ fiind suspendat, însă Grigoraş speră că acela care îl va înlocui să dea randamentul aşteptat. „Terenul este îngheţat, sunt convins că va fi foarte greu şi, dacă vom obţine un rezultat bun la Urziceni, putem privi returul de pe alte poziţii. Diferenţa o vor face determinarea, atitudinea şi concentrarea pe toată durata partidei. Sper să fim o echipă norocoasă şi luni (astăzi – n.r.), pe lângă determinarea de care trebuie să dăm dovadă dacă vrem să scoatem puncte, să avem şi un dram de noroc. Trebuie să fim o echipă solidă, care va avea şanse să câştige punct sau puncte“, a declarat tehnicianul. Având în vedere că întâlnesc o contracandidată la retrogradare, pentru Pandurii jocul de la Urziceni este mai important decât cel cu liderul Oţelul, programat peste şapte zile. „E clar că nu ne batem cu Oţelul la titlu sau pentru un loc de cupă europeană, dar cu Urziceni ne batem pentru evitarea retrogradării. În ultimele meciuri am reuşit rezultate bune cu echipele din preajma noastră, aşa că meciul acesta e mai important pentru mine decât cel cu Oţelul“, a mai declarat Grigoraş.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII