17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoagă vrea o medalie europeană la final de an

Doagă vrea o medalie europeană la final de an

Atleta de la CS Universitatea Craiova va participa pe 12 decembrie la Campionatul European de cros din Portugalia şi speră să urce pe podium la individual sau cu echipa României.

Pentru atleta Ioana Doagă, originară din Piteşti, Craiova a devenit a doua casă. Sportiva de 18 ani, pregătită de Dan Betini, este legitimată la CS Universitatea Craiova şi graţie unei bune colaborări cu clubul oltean vine destul de des în Bănie.
Ioana a poposit în urmă cu scurt timp din nou la Craiova ca să participe la şedinţa foto pentru calendarul clubului din 2011 şi a vorbit despre evoluţia sa în acest an: „Am realizat obiectivele propuse. Am participat la Campionatul Mondial de juniori, programat în luna iulie, la Moncton, în Canada, o competiţie puternică, unde am obţinut un meritoriu loc cinci în proba de 1.500 m, cu un record personal, 4:12.98. La sfârşitul lunii octombrie, am câştigat Campionatul Naţional de cros de la Felix şi am fost selectată în lotul României, care va participa pe 12 decembrie la Campionatul European de cros din Portugalia. Avem o echipă destul de bună la junioare şi cred că vom obţine o medalie. Vreau să urc pe podium şi la individual“.

Cea mai tânără participantă la maratonul din Japonia

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Ioana Doagă a participat, în premieră, la un concurs ekiden, celebra cursă de maraton-ştafetă pe şosea, de la Chiba (Japonia). Echipa României, una mixtă, din care au mai făcut parte Alexandru Ghinea, Marius Ionescu (ambii de la CSM Craiova), Adrian Trifan, Cristina Frumuz şi Roxana Bircă, s-a clasat pe locul 9, din 12 echipe participante. „Ioana a ajutat echipa României să termine pe locul 9. A fost a patra în ştafeta României, a alergat foarte bine şi a reuşit să recupereze mult din handicapul pe care îl aveam. A fost cea mai tânără participantă de la această competiţie celebră în Japonia. Acest ekiden de la Chiba este un «preludiu» la ceea ce va urma, alergarea pe şosea, care trebuie să-i aducă şi profit“, a menţionat Dan Betini, antrenorul alergătoarei cu dublă legitimare – CS Universitatea Craiova – CSM Piteşti.

Plan cu bătaie lungă, Londra 2012

Imediat după încheierea concursului, sportiva şi antrenorul său, despre care spune că nu l-ar înlocui cu alt profesor, au intrat în cantonament pentru a se pregăti pentru ultimul concurs din 2010, Europeanul de cros.
Dan Betini a menţionat că este interesat doar de performanţele internaţionale ale sportivei sale: „Medaliile obţinute pe plan naţional de Ioana nu mă interesează. Competiţiile internaţionale contează. Când trecem Dunărea şi Balcanii, atunci vedem dacă suntem sportivi adevăraţi“.
Ioana nu poate să nu se gândească la participarea la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra şi se bucură că este sprijinită pentru a realiza acest obiectiv: „Beneficiez de condiţii foarte bune. Avem înţelegere atât din partea clubului CS Universitatea, cât şi de la CSM Piteşti. Federaţia şi COSR ne ajută şi pot să mă gândesc la participarea la Jocurile Olimpice de la Londra“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS