8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtefan Radu, căpitan la Lazio

Ştefan Radu, căpitan la Lazio

Fundaşul român, unul dintre cei mai buni jucători ai grupării „biancoceleste“, a purtat banderola de căpitan în ultima jumătate de oră a meciului cu echipa Catania.

Fundaşul român Ştefan Radu a fost titular la Lazio în partida terminată la egalitate, scor 1-1, pe teren propriu, cu formaţia Catania, în etapa a 14-a din Serie A, şi chiar a purtat în premieră la un meci oficial banderola de căpitan. Fostul jucător al Interului, Michael Silvestre, a marcat pentru oaspeţi în minutul 44, iar Hernanes a egalat un minut mai târziu. Radu a purtat banderola din minutul 66, când Ledesma a fost înlocuit. Pentru evoluţia sa, apărătorul român, aflat la Lazio din 1986, a fost notat cu 6,5 de agenţia Datasport, care a scris despre el următoarele: „A împins cu multă convingere jocul înainte pe partea stângă, ajutând de multe ori compartimentul ofensiv“.
În schimb, site-ul calciomercato.com l-a notat pe Radu cu 6 şi a apreciat mai mult evoluţia sa din apărare decât implicarea sa în atac: „A fost foarte ordonat în apărare şi a închis bine spaţiile“.
Lazio ocupă locul al doilea în clasament după acest egal, la trei puncte distanţă de liderul Milan.

Goian, învingător în faţa lui Lobonţ

Într-un alt meci din Serie A, Palermo a învins cu 3-1 pe AS Roma, pe teren propriu. Golurile sicilienilor au fost marcate de Miccoli (‘20), Ilicic (‘61) şi Nocerino (‘65), în timp ce pentru oaspeţi a punctat Totti (‘90+2 pen.). Portarul Bogdan Lobonţ a stat pe banca de rezerve a Romei, în timp ce fundaşul Dorin Goian a intrat pe teren la Palermo în minutul 46, în locul lui Munoz. „A intrat repede în joc şi l-a marcat bine pe atacantul Boriello, nelăsându-l să facă nimic“, a scris Datasport despre internaţionalul român, căruia i-a acordat nota 6,5.
Palermo a urcat pe locul 6 după acest succes, în timp ce Roma, vicecampioană în sezonul trecut, se situează pe poziţia a 7-a.
Alt român, Dumitru Cardoso, de la Napoli, a intrat pe teren în minutul 74 al partidei pierdute cu 3-1 la Udine. Toate cele trei reuşite ale friulanilor au fost semnate de Antonio Di Natale, care a punctat în minutele 16, 45 şi 57. Hamsik a redus din handicap în minutul 58. Pentru Dumitru, acesta a fost al cincilea meci în Serie A, de fiecare dată el intrând din postura de rezervă. Napoli, viitoarea adversară a Stelei în Europa League, ocupă locul al patrulea în clasamentul Seriei A, ultimul care asigură prezenţa în Liga Campionilor. Alte rezultate din etapa a 14-a a Seriei A: Sampdoria – Milan 1-1, Juventus – Fiorentina 1-1, Inter – Parma 5-2, Bari – Cesena 1-1, Brescia – Genoa 0-0, Cagliari – Lecce 3-2. Meciul Bologna – Chievo a fost amânat din cauza zăpezii.

Marica, amendat cu 50.000 de euro

Ciprian Marica a fost amendat cu 50.000 de euro de către conducerea clubului german VfB Stuttgart, după ce a fost eliminat în meciul cu Hamburg, deoarece l-a insultat pe arbitrul întâlnirii, informează ediţia online a cotidianului Bild. Potrivit sursei citate, aceasta este cea mai mare amendă din istoria grupării, precedenta, de 40.000 de euro, fiind primită de Jens Lehmann, care a criticat conducerea.
Marica susţine însă că nu l-a insultat pe arbitru: „Cei care mă cunosc ştiu după ce valori mă conduc şi că nu aş face aşa ceva“. Însă, potrivit Bild, mai mulţi jucători de la Hamburger SV au auzit insultele românului.
Marica a marcat un gol şi a fost eliminat în meciul pe care VfB Stuttgart l-a pierdut, sâmbătă, în deplasare, în faţa formaţiei Hamburger SV, scor 2-4, în etapa a 14-a a campionatului Germaniei. Marica a marcat în minutul 9 şi a părăsit terenul în minutul 16.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS