11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSalvarea, din deplasare!

Salvarea, din deplasare!

Aflată în zona retrogradării la jumătatea sezonului, misiunea pandurilor de a se salva de la retrogradare devine infernală în retur deoarece nu vor beneficia de avantajul terenului propriu, partidele de acasă disputându-le la Severin.

Pandurii Târgu Jiu are programate în retur nouă jocuri acasă şi opt în deplasare, teoretic, un avantaj pentru trupa lui Petre Grigoraş. Cum gorjenii vor juca meciurile de acasă la Severin până la finalul acestui sezon pentru a permite refacerea suprafeţei de joc a „Municipalului“ târgujian, realizarea obiectivului – salvarea de la retrogradare – va fi posibilă numai prin forţa echipei, mai ales că media de spectatori în cele două jocuri disputate deja la Severin nu a fost mai mare de 1.000. Misiunea va fi infernală, ţinând cont că la Severin vor veni în retur cinci echipe care se bat la titlu, liderul Oţelul (etapa 19), CFR Cluj (etapa 23), Steaua Bucureşti (etapa 29), Rapid Bucureşti (etapa 30) şi FC Vaslui (etapa 34). „Noi avem un handicap suficient de mare, jucăm toate meciurile în deplasare, la Severin, pentru că gazonul la Târgu Jiu se prezintă execrabil. E un risc asumat. Sperăm ca echipa să se descurce, să câştigăm punctele necesare rămânerii în prima divizie, iar de la anul să jucăm şi noi pe un teren normal de fotbal pentru o echipă de Liga I. Jocul cu public numeros îţi dă altă senzaţie, te simţi fotbalist, te simţi antrenor. Se simte lipsa unui public care să te susţină, dar ştiam de la început ce se va întâmpla. Am riscat, dar cineva trebuia să ia o decizie pentru a îmbunătăţi suprafaţa de joc de la Târgu Jiu. Măcar aici avem condiţii“, a declarat Petre Grigoraş.

Ionuţ Badea, scos de pe statul de plată

Odată cu debutul tehnicianului Ionuţ Badea pe banca tehnică a Universităţii Cluj, în ultima etapă a turului contra formaţiei FCM Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu a făcut o economie de circa 200.000 de lei, bani pe care gorjenii se obligaseră, după demiterea de la Pandurii, să-i achite lui Badea şi staff-ului său până la finalul anului dacă nu-şi găseşte angajament. „Înţelegerea cu Ionuţ Badea la rezilierea contractului prevedea ca noi să plătim atât lui, cât şi staff-ului său salariile până la finalul anului dacă nu-şi va găsi altă echipă până atunci. Odată cu semnarea contractului cu «U» Cluj, clubul Pandurii a făcut o economie de circa 200.000 de lei. Banii pe octombrie putem spune că i-am dat cu inima deschisă. Este, dacă putem spune aşa, o mulţumire din partea noastră pentru selecţia bună pe care el a făcut-o atunci când am ales jucătorii de la Internaţional. A fost vorba de 20 de jucători pe care i-am transferat într-un timp foarte scurt şi putem spune că am câştigat din această tranzacţie, dacă ţinem cont de interesul stârnit în jurul unor jucători precum Chiricheş, Matei sau Pintilii“, a declarat secretarul general al pandurilor, Daniel Băloi.

Popa şi Arrieta, înapoi la Pandurii

Comisia de Recurs din cadrul LPF a respins, ca neîntemeiat, recursul fotbaliştilor Mădălin Popa şi Ibon Perez Arrieta, prin care solicitau primirea unor sume de bani, cei doi fiind aşteptaţi în perioada următoare la antrenamente. Şi Mugurel Dedu a revenit la pregătiri cu Pandurii Târgu Jiu după un litigiu cu clubul, celor trei punându-li-se la dispoziţie un antrenor, Florin Bejinariu. Şi Mădălin Murgan, şi Daniel Ghindeanu se pregătesc separat cu Bejinariu, fiind excluşi de la echipa secundă.
Cosmin Tilincă şi-a reziliat, în schimb, pe cale amiabilă contractul cu Pandurii. „Lui Popa şi Arrieta li s-a respins recursul privind pretenţiile financiare avute faţă de club, de acum urmând să revină la dispoziţia noastră până la finalul sezonului. Cu Tilincă s-a reziliat contractul pe cale amiabilă, îi dorim multă baftă în continuare şi ca jucător, dar şi ca antrenor. Am înţeles că vrea să-şi înceapă cariera de antrenor mai întâi ca antrenor secund. Îi mulţumim pentru tot ce a realizat la Pandurii“, a mai declarat Băloi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS