16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFederer l-a pus la respect pe Nadal

Federer l-a pus la respect pe Nadal

„Extraterestrul“ a jucat incredibil în ultimul turneu al anului, învingându-l în trei seturi pe liderul mondial, Rafael Nadal, în finala Turneului Campionilor.

Elveţianul Roger Federer a încheiat cu stil sezonul 2010, câştigând Mastersul de la Londra chiar în faţa liderului mondial, spaniolul Rafael Nadal, obţinând a cincea victorie din carieră la Turneul Campionilor. Finalist în premieră, ibericul nu a rezistat forcingului „Extraterestrului“, care a închis jocul la capătul a trei seturi, scor 6-3, 3-6, 6-1, şi 97 de minute.
Cu un procentaj de 92% pe primul serviciu, Roger Federer a mai „îndulcit“ puţin meciurile directe, capitol la care spaniolul conduce în acest moment cu 14-8. Rafael Nadal a ratat însă şansa de a-l egala pe americanul Andre Agassi, singurul tenisman care are în palmares Turneul Campionilor, cele patru Grand Slam-uri, Cupa Davis şi aurul olimpic. În schimb, Roger Federer, numărul 2 mondial, l-a egalat pe celălalt american de legendă Pete Sampras, reuşind să câştige cel de-al cincilea Masters, după cele din 2003, 2004, 2006 şi 2007.

Elveţianul dă „vina“ pe Paul Annacone

După un început dezamăgitor de sezon, Roger Federer a decis să facă o schimbare şi a hotărât să colaboreze cu fostul antrenor al lui Pete Sampras, Paul Annacone, personaj care a reuşit să-l „resusciteze“. „Am început să mă mişc mai bine pe teren, să mă simt mai bine atât fizic, cât şi psihic. Sunt sigur că Paul a ajutat în această privinţă, dar şi Severin Luthi. Sunt foarte fericit cu echipa mea în această etapă a sezonului. Trebuie să le mulţumesc pentru munca minunată. A fost greu câteodată, dar se pare că am luat multe decizii corecte la finalul sezonului. Organismul meu a putut face faţă ritmului din ultimele meciuri. Am jucat cinci turnee în şapte săptămâni şi sunt foarte fericit acum“, a spus Federer, conform Hotnews.
„Sunt foarte încântat de modul în care am jucat în această săptămână. Să câştig acest titlu a cincea şi a treia oară în alt oraş este incredibil. Sunt foarte fericit de faptul că am reuşit să închei sezonul cu stil, să păstrez ceea ce e mai bun pentru final. Ultimul act a fost încă un meci minunat, cu schimburi fantastice. Ştiu că rezultatul nu-i umbreşte lui Rafa sezonul foarte bun, deoarece a fost magnific. Este superb să câştigi Mastersul în al treilea oraş diferit, după Houston şi Shanghai“, a adăugat elveţianul, punctând că nici nu se gândeşte la retragere: „Sper să pot continua să joc încă mulţi ani, nu am nici cea mai mică intenţie să mă opresc aici“.

„Rafa“ a fost fair-play

De partea cealaltă, învinsul Rafael Nadal nu a vrut să dea vina pe oboseală pentru înfrângerea din finala Turneului Campionilor, lăudând forma adversarului său: „Nu cred că e cazul să vorbim despre oboseală. Toată lumea care a văzut meciul e liberă să creadă ce vrea, dar eu nu voi spune că am pierdut meciul din cauza oboselii. Ceea ce voi spune şi ceea ce simt este că am pierdut deoarece am jucat în faţa celui mai bun Roger Federer, pe una dintre suprafeţele lui favorite. Când joacă în acest fel, e foarte dificil să-l opreşti. Am avut ocazii, dar nu destule“, a spus Nadal, câştigător a trei titluri de Mare Şlem în acest sezon.
„Au fost multe momente importante în acest sezon. A fost un sezon foarte emoţionant. A început cu momente dificile, dar după o perioadă grea am reuşit să joc ambiţios restul sezonului. Odată ce am câştigat primul turneu la Monte Carlo, restul a fost uşor, am uitat de presiune sau nelinişte şi am început să joc foarte bine“, a punctat Nadal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS