16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUltima impresie contează

Ultima impresie contează

FC Vaslui – Pandurii
Stadion Municipal“ (Vaslui), astăzi, ora 20.30, Digi Sport
Formaţii probabile:
Vaslui: Kuciak – Milanov, Cânu, Papp, Bălace – Sânmărtean, Ghencev, Wesley, Gerlem – Pouga, Yero Bello. Antrenor: Viorel Hizo.
Pandurii: Mingote – Matei, Viera, Chiricheş, Grecu – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Orac, Apostu, I. Iordache. Antrenor: Petre Grigoraş.
Vor arbitra: Ad. Comănescu – St. Slabu, An. Constantinescu. 

Pandurii Târgu Jiu vrea să termine turul în nota ultimelor patru etape şi să obţină măcar un punct din Moldova, chiar dacă SFC Vaslui este una dintre candidatele la titlu în acest sezon de Liga I. Gorjenii au pierdut de fiecare dată la Vaslui, dar forma bună pe care o traversează îi recomandă pentru un rezultat pozitiv.

Neînvinsă în ultimele patru runde, Pandurii Târgu Jiu are dreptul să spere la un rezultat pozitiv şi la Vaslui, un teren interzis pentru gorjeni în anii precedenţi. Ca şi confruntările cu granzii Ligii I, şi jocul cu SC Vaslui face parte din categoria „meciurilor uşoare“ pentru panduri.
„E la acelaşi nivel cu Steaua, Dinamo, Rapid sau CFR. Orice punct câştigat este un bonus. Ştiu că va fi greu, Vasluiul e în lupta pentru titlu, cel puţin pentru un loc de cupele europene. Au lot extrem de valoros, au făcut investiţii enorme pentru a câştiga un trofeu. N-au reuşit deocamdată, dar jocul echipei le dă speranţe. Acum sunt la cinci puncte de lider, puncte pe care le pot recupera. Vor face tot posibilul să câştige. Au jucători pe care i-aş vrea în echipă la orice oră din zi şi din noapte, dar nu ne permitem. Jucători ca Sânmărtean, Wesley, Adailton, Kuciak sau Papp. Nu ştiu dacă e cel mai valoros lot, dar e în primele trei loturi ca valoare. Sunt plătiţi foarte bine, iar în ultimul timp, exceptând debutul de campionat cu frământările acelea, echipa şi-a intrat în program normal şi au crescut de la meci la meci. Au apărut şi rezultatele bune“, a declarat tehnicianul Petre Grigoraş.
Niciodată confruntările dintre vasluieni şi gorjeni nu s-au tranşat la mai mult de un gol, cele mai frecvente scoruri fiind 1-0 şi 2-1. Întotdeauna, însă, FC Vaslui a valorificat la maximum avantajul terenului propriu, impunându-se în toate cele cinci confruntări găzduite de moldoveni. Nici acasă pandurii nu şi-au luat toate punctele, înregistrând doar două victorii, două remize şi o înfrângere.

Hizo este suspendat

Viorel Hizo, tehnicianul gazdelor, mai are de ispăşit o etapă de suspendare, astfel că îşi va conduce echipa contra pandurilor din tribună. FC Vaslui nu poate conta nici pe Adailton, brazilianul fiind suspect de ruptură musculară. Nici Pandurii nu are lotul complet, lipsind Băcilă – suspendat, Cardoso – accidentat, iar Maksumic şi Vranjkovic sunt plecaţi în Serbia să-şi prelungească viza pentru România. Înainte de a prelua Pandurii, Petre Grigoraş a fost în cărţi să antreneze şi gruparea lui Adrian Porumboiu, dar negocierile nu s-au concretizat.
„Trecutul îl dau deoparte. Mă gândesc la prezent şi viitor“, a comentat Grigoraş. Ca şi runda precedentă, când a fost arbitrată de Mihai Prodan, un novice în Liga I, şi acum Pandurii are parte de un central lipsit de experienţă la nivelul primei ligi. „Este un arbitru cu state vechi la B. A avut meciuri puţine în primul eşalon, dar a crescut mult la Divizia B. A arbitrat constant şi nu a urcat pe scara din dos. Vrem un arbitraj echidistant şi imparţial. Comănescu vrea să avanseze, deci are tot interesul să conducă bine meciurile unde este delegat“, a susţinut preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU