12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrinţul William susţine candidatura Angliei la CM 2018

Prinţul William susţine candidatura Angliei la CM 2018

Prinţul William va fi conducătorul delegaţiei engleze, candidată la organizarea Campionatului Mondial de fotbal, ediţia 2018, în compania primului-ministru David Cameron şi a lui David Beckham, pe 2 decembrie, la Zürich, unde Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) urmează să desemneze ţara gazdă a competiţiei.
William va urma să se întâlnească, în privat, cu membri ai FIFA, care vor participa la votul pentru desemnarea ţărilor organizatoare ale Mondialelor 2018 şi 2022, joi, 2 decembrie.
Confirmarea prezenţei prinţului William, anunţată ieri de presa engleză, citată şi de agerpres.ro, intervine în momentul în care Sebastian Coe, preşedinte al Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice din 2012, de la Londra, şi membru al comitetului de candidatură Anglia 2018, a cerut o campanie de imagine pe lângă membrii FIFA, cu scopul de a minimiza impactul documentarului pe care BBC intenţionează să-l difuzeze săptămâna viitoare.
Pe 17 noiembrie, un responsabil al England-2018, Andy Anson, a calificat drept „antipatriotică“ decizia BBC de a difuza, cu trei zile înainte de reuniunea Comitetului executiv al FIFA, un documentar consacrat afacerilor de presupusă corupţie în sânul instanţei conducătoare a fotbalului mondial, vechi de aproape zece ani, pe când societatea ISL era partenerul comercial al FIFA.
Pe lângă Anglia şi Rusia mai există două candidaturi în comun pentru Mondialul din 2018, Spania cu Portugalia, respectiv Olanda cu Belgia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS