8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu se bate cu elveţienii pentru locul trei

Cîrţu se bate cu elveţienii pentru locul trei

CFR Cluj îşi dispută cu FC Basel, în Elveţia, locul alocat echipei care va merge din Champions în Europa League şi ar fi avantajată chiar şi de un rezultat de egalitate.

Sorin Cîrţu se deplasează în Elveţia cu echipa sa, CFR Cluj, pentru ceea se anunţă un veritabil derbi cu FC Basel (astăzi, 21.45, TVR 1) pentru locul al treilea al Grupei E a Ligii Campionilor, loc ce asigură prezenţa în primăvara europeană prin intermediul Ligii Europa.
Atât CFR, cât şi Basel au acumulat doar trei puncte după primele patru meciuri din grupă, ocupând locurile trei şi patru ale grupei. Lideră este Bayern, cu 12 puncte, urmată de Roma, cu şase puncte. Ardelenii antrenaţi de Cîrţu au obţinut singurele puncte din meciul tur cu Basel, când s-au impus cu 2-1. În schimb, elveţienii au obţinut în etapa trecută o victorie surprinzătoare la Roma, cu 3-1, succesul de pe „Olimpico“ menţinându-i în cărţi pentru calificare. Un egal le-ar permite elevilor lui „Sorinaccio“ să rămână în faţa lui Basel, în condiţiile în care vor avea ultimul meci pe teren propriu, cu AS Roma.

Evoluţii oscilante pentru CFR în campionat

CFR Cluj a avut un parcurs nu tocmai fericit în Liga 1, în această primă parte a sezonului. Echipa lui Cîrţu ocupă locul opt în clasament, la zece puncte distanţă de lidera Oţelul, în condiţiile în care îşi propusese din nou să câştige titlul. Clujenii abordează întâlnirea de la Basel după un semieşec pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş (1-1). În schimb, Basel, deşi vine după o înfrângere surprinzătoare în faţa propriilor fani, 1-3, cu Thun, este în grafic, ocupând locul al doilea în prima ligă elveţiană, la două „lungimi“ în spatele liderei Lucerna.
Antrenorul lui Basel, Thorsten Fink, s-a mai întâlnit cu o formaţie românească în sezonul 1996/1997, în Cupa UEFA, când a învins-o pe Rapid Bucureşti. Germanul antrena atunci formaţia Karlsruhe, din Bundesliga.
În celălalt meci al Grupei E, Roma primeşte pe teren propriu replica lui Bayern München, formaţie deja calificată în optimile competiţiei.

Lucescu vrea puncte de la Belgrad

Tot astăzi, echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, la care evoluează şi fundaşul Răzvan Raţ, întâlneşte în deplasare formaţia sârbă Partizan Belgrad. Cu nouă puncte după patru meciuri în clasamentul Grupei H, „minerii“ sunt la un pas de calificare, un egal putându-le asigura accederea în optimi. Lucescu însă vizează victoria, după cum a declarat pentru site-ul oficial al grupării din Doneţk: „Noi abordăm fiecare meci la victorie, aşa vom face şi la Belgrad. Fiecare punct este important şi ne-am dori chiar să terminăm pe primul loc în grupă“.
În aceeaşi grupă, Arsenal Londra, care are tot nouă puncte ca şi Şahtior, joacă în deplasare cu Sporting Braga.
Iată programul tuturor meciurilor de astăzi din etapa a 5-a a Ligii Campionilor: Grupa E: FC Basel – CFR Cluj, AS Roma – Bayern München. Grupa F: Spartak Moscova – Olympique Marseille, Chelsea Londra – Zilina. Grupa G: Auxerre – AC Milan, Ajax Amsterdam – Real Madrid. Grupa H: Partizan Belgrad – Şahtior Doneţk, Sporting Braga – Arsenal Londra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII