16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpulberaţi Gloria!

Spulberaţi Gloria!

Universitatea – Gloria Bistriţa
Stadion
„Ion Oblemenco“, sâmbătă, ora 19.00 (GSP TV).
Formaţii probabile
Universitatea:
Stanca – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Bărboianu – Wobay, Ologu, Prepeliţă, M. Costea – Dina, Piţurcă. Manager-antrenor: Victor Piţurcă.
Gloria Bistriţa: Albuţ – Achim, Szukala, Năstase, Velcovici – A. Mureşan, Mărginean – B. Moraes, Băjenaru, Petre – J. Moraes. Antrenor: Nicolae Manea.
Vor arbitra: A. Constantin – C. Savu şi L. Ciubotariu.

Pentru ca oltenii să spere la accederea în cupele europene, ei şi-au propus să nu mai facă paşi greşiţi, mai ales acasă, iar sâmbătă Ştiinţa este obligată să învingă echipa care a inventat cooperativa în fotbalul românesc, Gloria. Suporterii olteni trebuie să fie şi acum cel de-al „12-lea“ titular al alb-albaştrilor.

Gloria pare a fi o victimă sigură în faţa tăvălugului oltean, gazdele fiind obligate să-şi sporească zestrea de puncte deoarece doar prin campionat mai pot spera la accederea în cupele europene. Manea nu se împacă bine cu gândul retrogradării şi crede în şansa elevilor săi că aceştia ar putea produce surpriza, aşa cum au făcut-o cu Steaua. De altfel, Gloria a produs, de-a lungul anilor, destule surprize şi Ştiinţei…
De astă dată, Ştiinţa (cu Victor Piţurcă exilat de LPF în tribună) nu are voie să mai facă vreun pas greşit, aşa cum s-a întâmplat în meciurile cu Oţelul, Vaslui şi Rapid.
Recenta suspendare exagerată a lui Piţi ar trebui să-i ambiţioneze şi mai mult pe jucători, iar aceştia să spulbere, cum se zice, un adversar care a rezistat aproape 20 de ani în prima ligă mai mult prin „ingineriile“ lui Pădureanu.

Adrian Popescu: Nu se pune problema învingătorului. Va fi Ştiinţa!

Fostul căpitan al Ştiinţei,  campioană în 1991, – Adrian Popescu – a declarat despre partida de sâmbătă: „Nu există decât un pronostic: 1 solist! Argumente? Pregătirea foarte bună a echipei, susţinerea fantastică a suporterilor, valoarea jucătorilor olteni. Evident, trebuie anihilaţi fraţii Moraes, plus o organizare bună a meciului. Una peste alta, nu se pune problema învingătorului. Va fi Ştiinţa! Să nu uităm că Gloria reprezintă cooperativa din fotbalul trecut, trebuie să-i spulberăm, în sfârşit!“.
Agentul FIFA Marcel Popescu, ironic, s-a mărginit să afirme: „Spun că sută la sută Szukala nu va face sâmbătă henţ în careu!“.
Alb-albaştrii au intrat de joi în cantonament pentru partida cu Gloria Bistriţa, antrenorii olteni avându-l incert pe Gargorov, în timp ce Prepeliţă este aproape în totalitate refăcut.

Jean Pădureanu: Ce-o da Dumnezeu, aia o ieşi!

După partida cu cântec în faţa CFR-lui Cluj, Gloria a plecat din Bistriţa spre Craiova, cu o escală de joi de la prânz până aseară la Băile Govora, unde elevii lui Manea au beneficiat de condiţii deosebite la cunoscutul stabiliment „Belvedere“, aici urmând să ajungă astăzi şi celebrele handbaliste de la Oltchim.
Jean Pădureanu a prefaţat astfel partida: „Este un joc foarte greu în care se întâlnesc două echipe cu obiective şi valori diferite. Ce-o da Dumnezeu, aia o ieşi!“. „Lordul“, originar din Dolj, a ajuns joi seară la Govora, iar sâmbătă va fi prezent la meci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII