8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPunct pentru Piţi

Punct pentru Piţi

Dinamo – „U“ Craiova 2-2
Stadion „Dinamo“, spectatori: 8.000.
Au marcat: Ad. Cristea ‘22 – penalti, Torje ‘35 / Al. Piţurcă ‘14, ‘83.
Dinamo: Dolha – Bordeanu, Moţi, D. Grigore, Diabate – Torje, D. Kone (‘55, L. Rus), C. Munteanu, Ad. Cristea (‘75, Dănciulescu) – An. Cristea (‘12, M. Niculae), Alexe. Antrenor: Ioan Andone.
„U“ Craiova: Stanca – Dănănae, Găman, D. Stoica, Bărboianu – Wobay (‘65, Gângioveanu), Prepeliţă, Ologu, M. Costea (‘69, Fl. Costea) – Dina, Al. Piţurcă. Antrenor: Victor Piţurcă.
Cartonaşe galbene: M. Niculae (‘17 şi ‘89), Alexe, Torje / Dănănae, Ologu.
Cartonaş roşu: M. Niculae (‘89).
Au arbitrat: Cr. Balaj – P. Dimancea, M. Nicoară.

Universitatea Craiova a terminat la egalitate meciul cu Dinamo, 2-2, după o partidă în care a deschis scorul, apoi s-a văzut condusă pe tabela de marcaj, egalând spre final după o fază „lucrată“ de Florin Costea.

După ce s-au „încălzit“ în meciul de Cupă, Dinamo şi Universitatea Craiova au trecut aseară direct la fotbal. Prima ocazie a aparţinut dinamoviştilor, care au trimis mingea în bară prin Torje (‘5). Ologu (‘8), titular de data aceasta contra „câinilor“, nu a putut să împingă mingea în poartă din şase metri, apoi, un minut mai târziu, Mihai Costea s-a desprins bine din marcaj, ajungând singur cu portarul Dolha, însă reluarea sa cu latul a fost reţinută de portarul dinamovist. În minutul 12, Alexe a reluat bine cu capul, dar Stanca a respins de sub transversală. La faza premergătoare, Andrei Cristea s-a ciocnit cap în cap cu Găman, atacantul bucureştenilor fiind nevoit să părăsească terenul pentru a fi transportat la spital. Ştiinţa a punctat prima, după o fază lucrată foarte bine de Mihai Costea, care a driblat pe partea dreaptă şi apoi i-a centrat la fix lui Alex Piţurcă (‘14), acesta înscriind din interiorul careului mic. Egalarea a venit însă foarte repede, arbitrul Cristi Balaj acordând uşor penalti la un contact între Dănănae şi Alexe. Adrian Cristea a transformat şi a tăiat elanul craiovenilor. „Câinii“ au intrat la cabine în avantaj, după ce Torje (‘35) a ridiculizat apărarea olteană şi a înscris cu un şut din unghi, mingea fiind deviată uşor de Dorel Stoica.

Florin Costea a revenit după opt luni

În partea a doua a partidei, Dinamo s-a baricadat în jurul porţii lui Dolha, preferând să joace doar pe contraatac şi a cedat iniţiativa alb-albaştrilor. Lenţi, previzibili şi fără idei în ofensivă, craiovenii nu i-au pus mari probleme lui Dolha în debutul mitanului secund. În schimb, gazdele au fost foarte aproape de a-şi majora scorul, şutul lui Alexe (‘65) la colţul lung fiind respins cu dificultate de Stanca. În minutul 69, Victor Piţurcă l-a aruncat în luptă şi pe Florin Costea, convins că va aduce plusul necesar Universităţii, în speranţa obţinerii măcar a unui punct în Ştefan cel Mare. Cea mai mare ocazie de gol a juveţilor a ratat-o însă tot „veteranul“ Mihai Dina, care a şutat din şase metri mult peste poartă. Totuşi, Florin Costea a vrut să amintească fanilor că i se spune „Briliantul“, iar în minutul 83 l-a găsit excelent cu o pasă pe Bărboianu, care a reluat din cădere spre poartă, iar Alex Piţurcă a urmărit mingea şi a punctat pentru 2-2, scor care avea să se menţină neschimbat până la finalul partidei.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

56 COMENTARII