12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncă o şansă irosită

Încă o şansă irosită

„U“ Cluj – Pandurii            1-1
Stadion „Cetate“ (Alba Iulia), spectatori: 2.000.
Au marcat: Boştină ‘68 / Stromajer ‘7.
„U“ Cluj: Huţan – Unguruşan, Szilagy, Cvirik, Izvoranu – Delgado (‘66, Buhuş), V. Gheorghe (‘46, Acosta), Reinaldo, Boştină – Piţ (‘86, Voican), Lemnaru. Antrenor: Claudiu Niculescu.
Pandurii: Mingote – G. Matei, Maksumic (‘72, Menassel), Chiricheş, Grecu – Voiculeţ, Pintilii, Vranjes (‘72, Nistor) – Băcilă (‘90, Cardoso), Stromajer, D. Orac. Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Delgado, Reinaldo, Cvirik, Izvoranu / Stromajer, Voiculeţ, Grecu.
Au arbitrat: I. Kovacs – Z. kely, G. Bârjac.

 Pandurii a trebuit să se mulţumească doar cu un punct la Alba Iulia, cu toate că a fost clar superioară „şepcilor roşii“. Gorjenii au avut o bară şi au ratat un penalti în finalul partidei, prin Voiculeţ.

După remiza din Giuleşti, Pandurii s-a întors neînvinsă şi din Cetatea Unirii, dar cu acelaşi mare regret că a scăpat printre degete victoria, deşi, după cum s-au desfăşurat ostilităţile, ar fi meritat-o din plin. Instalată încă din primele momente în terenul clujenilor, gruparea gorjeană a lovit rapid. Stromajer a interceptat balonul cu spatele la poartă, a pivotat şi a înscris imparabil în vinclu (‘7, 0-1). Pandurii a rămas la conducerea jocului şi defensiva „şepcilor roşii“ s-a clătinat din nou, dar Băcilă a nimerit doar plasa laterală, iar Voiculeţ l-a pus la grea încercare pe Hăisan cu o „bombă“ de la 30 m (‘23). „Şepcile roşii“ au reacţionat abia după minutul 30. Delgado şi Piţ au finalizat neconvingător şi nu l-au putut învinge pe Mingote. Cu mai multă atenţie, gorjenii puteau rezolva meciul până la pauză. Vranjes a trimis din corner cu capul pe lângă poartă (‘44), Băcilă a şutat în bară după o cursă personală de toată frumuseţea (‘45) şi tot Vranjes a fost la originea unei centrări care-l viza pe Stromajer la doi metri de linia porţii, salvată in extremis în corner de Szilagy.

Voiculeţ a ratat un penalti

„U“ Cluj a atacat cu discreţie şi după pauză, dovadă că antrenorul-debutant Claudiu Niculescu nu a găsit soluţii de a relansa meciul. Tot Pandurii a deţinut controlul şi Stromajer a reluat peste poartă cu capul (‘52). Contrar cursului jocului, gazdele au egalat în urma unei faze care nu anunţa nimic. Unguruşan l-a găsit liber pe Boştină în marginea careului, acesta reuşind să plaseze balonul la colţul lung, după ce a trecut uşor de Maksumic (‘68, 1-1). Pandurii a depăşit momentul şi a găsit puterea să reacţioneze. Băcilă a obţinut un penalti acordat uşor de centralul Istvan Kovacs, însă Voiculeţ nu l-a putut bate pe Hăisan de la punctul cu var (‘77). „Nu ştiu dacă Izvoranu l-a atins pe Băcilă cu mâna sau cu picioarele. Am fost departe. Nu am comentat eu fazele de la Rapid. Dacă nu a fost penalti înseamnă că s-a făcut dreptate, că noi l-am ratat“, a comentat Grigoraş.

Grigoraş: Un punct nu ne ajută prea mult

Chiar dacă Pandurii Târgu Jiu a înregistrat al treilea joc consecutiv fără înfrângere, antrenorul Petre Grigoraş s-a arătat dezamăgit de rezultatul de la Alba Iulia, mai ales că echipa sa a avut oportunităţi mari de a câştiga toate punctele: „Sunt puţin dezamăgit, pentru că în ultimele două deplasări am pierdut patru puncte. Dacă la Rapid au fost alte cauze, acum am ratat o şansă de a câştiga trei puncte, am ratat un penalti la 1-1, am avut o bară la 1-0, dar, din păcate, fotbalul se joacă pe goluri şi nu am reuşit mai mult de un punct. Singurul lucru pozitiv este că nu am pierdut de trei meciuri. Nu ştiu dacă jocul a fost strălucit, poate a fost mai slab, avem şi circumstanţe atenuante, pentru că toată săptămâna ne-am antrenat pe un teren foarte greu la Târgu Jiu. Echipa nu a avut prospeţime suficientă, dar chiar şi aşa cele mai mari ocazii ne-au aparţinut. Cred că nu este ocazie mai mare decât penaltiul şi când ratezi în minutul 77 e şi mai dureros. A fost şi o greşeală în apărare, am primit gol la o fază care nu anunţa nimic. Ne-am făcut singuri meciul greu. Important e că am revenit în joc, nu am căzut psihic, am avut situaţii de gol pe care le-am ratat. Un singur punct nu ştiu dacă ne ajută foarte mult, cert este că în ultimele două deplasări am pierdut patru puncte şi lucrul acesta s-ar putea să afecteze viitorul echipei Pandurii“, a declarat Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS