15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, fără leac la fazele fixe

Pandurii, fără leac la fazele fixe

Pandurii Târgu Jiu e o echipă greu de surprins din acţiune. În schimb, adversarii profită din plin de fazele fixe, capitol la care vulnerabilitatea fotbaliştilor din Târgu Jiu atinge cote alarmante. Din cele 19 goluri încasate în 14 etape disputate, 13 s-au primit în urma unor faze fixe. Statistica arată că slăbiciunea oltenilor nu ţine neapărat de deciziile tactice ale băncii tehnice. Cu Ionuţ Badea pe bancă, pandurii au primit zece goluri din faze fixe din cele 15 încasate în primele zece etape. Nici cu Petre Grigoraş, lucrurile nu stau mai bine. Ultimii trei adversari ai pandurilor, Steaua, Rapid şi FCM Târgu Mureş, au marcat fiecare câte un gol din fază fixă. „Din păcate, este destul de greu de rezolvat problema fazelor fixe. Sunt nişte automatisme negativ învăţate, există şi o anumită teamă de aceste faze fixe, lucru pe care nu prea-l înţeleg, dar lucrăm şi pe faza de atac şi pe apărare. Fiecare trebuie să aibă responsabilitate atât în antrenament, cât şi în joc“, a afirmat tehnicianul Petre Grigoraş. Cu o medie de înălţime de 1,80 m, Pandurii Târgu Jiu este una dintre cele mai scunde echipe din Liga I, ocupând locul 15 într-un astfel de top şi devansând doar pe Sportul Studenţesc, Unirea Urziceni şi FC Braşov, toate trei cu o medie de 1,79 m.

Grigoraş, indiferent la mutările clujenilor

„U“ Cluj a rămas fără antrenor înaintea jocului cu Pandurii, după ce tehnicianul Marian Pană şi-a prezentat demisia, conducerea grupării ardelene mandatându-l pe Claudiu Niculescu să pregătească jocul de sâmbătă. „Mă simt bine în noua postură. Ştiam că va veni la un moment dat şi această clipă, în care să fac pasul spre o nouă meserie. Domnul Walter (Florian Walter, finanţatorul clujenilor – n.r.) m-a rugat să pregătesc echipa pentru meciul cu Pandurii. Sper să-l conving să mă păstreze, dacă mă ajută şi rezultatul“, a spus „interimarul“ Claudiu Niculescu. Tehnicianul oltenilor, Petre Grigoraş, nu este interesat de mutările de pe banca adversarilor, ci doar de jocul propriei echipe. „Nu cred că avem vreun avantaj că e instabilitate acum la nivelul băncii tehnice a clujenilor, nici din faptul că se joacă la Alba Iulia. «U» Cluj a făcut meci egal cu CFR, a bătut Oţelul Galaţi la Alba Iulia. Mă interesează mai puţin ce se întâmplă la nivelul băncii tehnice de la ei. Ne interesează jocul propriei echipe“, a comentat Grigoraş.

„Un -5 la adevăr ar fi perfect“

Bazându-se pe jocul solid al pandurilor din ultimele etape, conducerea grupării gorjene speră ca până la finalul acestui an echipa lui Grigoraş să nu cedeze nici un punct acasă, cu FC Braşov şi Oţelul, iar în deplasare să mai ia câte un punct. „Cheia acestei resuscitări este munca fantastică depusă de băieţi în teren, toată lumea este conectată la jocul echipei şi concentrată pentru obiectivele pe care le avem. Pe teren propriu nu avem voie să cedăm nici un punct. Suntem la -8 în clasamentul adevărului şi orice eşec acasă ne-ar înrăutăţi situaţia. Să sperăm ca la sfârşitul acestui an să avem undeva la 20 de puncte. Un -5 la adevăr ar fi perfect şi ar fi la îndemâna echipei pentru că băieţii au demonstrat că pot, că au calităţi, capacitate. Încet-încet şi locul în clasament va fi altul. Cu două victorii în următoarele două etape putem ajunge chiar la mijlocul clasamentului, acolo unde ar fi, de fapt, locul pandurilor“, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu. Adept al paşilor mărunţi, Petre Grigoraş nu-şi face planuri pe termen lung, ci preferă să se concentreze pe fiecare meci. Grig este mulţumit de cum răspund elevii săi la antrenamente şi de cum recepţionează indicaţiile tactice. „Noi ne gândim pe termen scurt şi luăm etapele la rând. E clar că în iarnă pot să fie modificări, dar e prematur să vorbim despre ele acum. Atmosfera e bună acum. Când câştigi nu poate fi altfel. Mă interesează să trecem cu brio peste aceste ultime două jocuri bune, să nu ni se urce la cap şi să credem că s-a terminat campionatul şi suntem scăpaţi de griji. Nu am câştigat în deplasare decât un punct, ceea ce este foarte puţin după atâtea etape. Pregătim jocul cu Cluj şi dacă vom avea o atitudine ca la Rapid avem şanse mari de a câştiga punct sau puncte la Cluj. Momentan nu am nici un fel de reproş la adresa jucătorilor şi m-aş bucura ca acelaşi lucru să-l spun şi la sfârşitul turului. Deocamdată se pregătesc foarte bine, nu am avut nici un fel de problemă cu ei şi lucrul acesta mă face să cred că se poate mai mult decât au arătat până acum. Nu ştiu dacă au înţeles din punct de vedere tactic tot ce le-am cerut. E greu într-o lună să îţi impui ideea de joc 100 %, dar per total e destul de bine“, a mai declarat Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS