24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandru Pelici: Venim încrezători la Craiova

Alexandru Pelici: Venim încrezători la Craiova

„Principalul“ sibienilor de la Voinţa îşi doreşte să obţină măcar un punct din jocul de sâmbătă, de la Craiova, cu Gaz Metan CFR.

– Voinţa Sibiu este surpriza plăcută a campionatului. Care este secretul acestui fapt?
– Într-adevăr, am reuşit un tur de campionat foarte bun. Suntem neînvinşi, am făcut o figură frumoasă şi în Cupa României, dar nu există nici o reţetă specială în afară de cea pe care o cunoaşte toată lumea: muncă multă, ambiţie, modestie, determinare etc…
– Urmează să întâlniţi o echipă la fel de „arţăgoasă“, cum prefaţaţi partida de sâmbătă, de la „Depou“?
– Gaz Metan CFR este o echipă bună, care anul trecut a surprins la fel ca şi noi acum. Ne aşteaptă un meci dificil. Va fi o luptă pe cinste pentru cele trei puncte. Sper să profităm de forma bună pe care o traversăm şi de problemele rivalilor, care vor să se redreseze în clasamentul „adevărului“ după meciul cu cântec cu Poli Iaşi. Venim încrezători la Craiova, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla.
– Care este obiectivul Sibiului în acest meci?
– Să avem o evoluţie cât mai bună şi sub semnul fair-play-ului să câştige cel mai bun. Bineînţeles că mi-ar plăcea să fim noi cei care să ne bucurăm la sfârşit, dar e clar că nu ne va fi uşor cu băieţii lui „Jerry“ Gane, un antrenor la fel de tânăr ca şi mine, pe care îl apreciez.
– Vă confruntaţi cu probleme de lot?
– Pe un singur jucător nu vom putea conta. Este vorba despre Nicolae Grigore, pe care l-am învoit deoarece are nişte probleme familiale.

„Sper să continuăm această ascensiune“

– Cum comentaţi faptul că noupromovatele surprind plăcut an de an. A crescut nivelul Ligii a III-a sau au scăzut valoric primele două eşaloane?
– Cred că puţin din fiecare. Fotbalul românesc s-a egalizat cumva. Nu este o diferenţă prea mare între echipe, pentru că este mai multă seriozitate şi, dacă mai dispui şi de un buget bunicel, poţi face lucruri frumoase.
– De regulă, echipele considerate mici sunt văduvite în privinţa arbitrajelor. Aţi întâmpinat astfel de probleme?
– Se poate spune că echipele noupromovate nu sunt la fel de bine văzute de arbitri precum celelalte, dar la noi nu a fost cazul. Până acum nu am avut arbitraje potrivnice şi sper să nu avem nici de acum încolo.
– Sunteţi pe locul doi. Vă gândiţi la promovare?
– Obiectivul nostru din acest an a fost să terminăm în primele nouă echipe, dar, conjunctural, suntem pe locul doi, la un punct de promovare, ceea ce ne bucură foarte mult. Sper să continuăm această ascensiune şi, dacă ni se va crea un culoar către Liga I, să fiţi siguri că nu ne vom da la o parte. Eu sper însă să jucăm un fotbal plăcut şi eficient, iar ce va fi de la anul vom vedea…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS