16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa vrea să topească Oţelul

Ştiinţa vrea să topească Oţelul

Piţi consideră că moldovenii nu sunt invincibili, dar acordă toată atenţia echipei din Galaţi, care este lider în Liga I, şi face apel la publicul craiovean să vină din nou alături de alb-albaştri.

„Venim după două victorii care au mai şters din amărăciunea cu Vaslui, însă avem iar o perioadă extrem de dificilă, extrem de importantă, meciul cu Oţelul, după care urmează două partide cu Dinamo, în Cupă şi în campionat. Primul pas este cel cu echipa din Galaţi, echipa cea mai în formă în prezent. Sigur, meciul va fi extrem de dificil, atât pentru noi, cât şi pentru moldoveni, dar eu sper ca Universitatea să învingă în cele din urmă“, a spus managerul general al Universităţii, Victor Piţurcă, în debutul conferinţei de presă de ieri. Apoi, oficialul oltean a continuat: „Echipa din Galaţi are o anumită presiune, fiind pe primul loc în acest moment. Sunt conştient că jucătorii din Galaţi nu au nimic de pierdut, îşi vor juca în continuare şansa. Au făcut-o foarte bine până acum şi sunt convins că şi de acum înainte vor face la fel, se vor bate cu ardoare pentru a câştiga meciurile, pentru a rămâne pe primul loc. După două victorii, Craiova are un tonus bun, psihic suntem bine, dar jucătorii au acumulat o oarecare stare de oboseală. Oţelul nu este o echipă invincibilă. Are un grup extrem de unit, nu are valori fotbalistice care să rezolve un meci. Fotbaliştii Oţelului evoluează de mulţi ani împreună, sunt şi jucători valoroşi, până la un anumit nivel, dar este o echipă care poate fi învinsă. Însă, până una alta sunt pe primul loc şi, până vor fi detronaţi, sunt cei mai buni. Ne putem gândi la Europa League dacă am câştigat în deplasare la Urziceni şi dacă vom reuşi să câştigăm şi cu Galaţiul. M-aş bucura din inimă ca la meciul cu Oţelul în tribune să fie aceeaşi atmosferă ca la partida cu Vaslui“. Piţurcă a recunoscut că nu se aştepta ca după 13 etape „oţelarii“ să fie pe primul loc în Liga I şi a dat asigurări că omologul său de la Galaţi, Dorinel Munteanu, nu-l va putea surprinde în vreun fel la meciul de mâine.

„Cei care greşesc cu bună ştiinţă trebuie eliminaţi“

Victor Piţurcă a comentat în stil propriu faza penaltiului acordat Ştiinţei la Urziceni. „Nu am văzut prea bine acea fază la TV. A fost o fază confuză, nu mi s-a părut penalti. Arbitrul a fost însă aproape şi dacă a greşit în favoarea noastră, bine că a greşit. După meciul de la Urziceni au apărut informaţii conform cărora aş fi intrat la pauză peste arbitri la cabine. Este o miciună. Niciodată nu am făcut acest gest. Am avut o discuţie, într-adevăr, cu centralul, la finalul primei reprize. I-am reproşat că un jucător al gazdelor a stat întins, accidentat, mai bine de un minut, chiar în finalul primei părţi, şi nu a dat nici un minut de prelungire. A fost singura discuţie“, a spus Piţurcă. Acesta a anunţat că îşi doreşte doar să fie arbitrat cât mai corect: „Ştiu când un arbitru greşeşte voit şi când nu. Şi eu puteam face scandal după ce Teo Crăciunescu a dat penalti eronat pentru Rapid. Crăciunescu pur şi simplu a greşit. La fel şi cu Balaj, când Burdujan a luat mingea cu mâna. Pe lângă penalti pentru noi, Burdujan merita şi al doilea galben. Sunt convins că Balaj nu a văzut. Doar cei care greşesc cu bună ştiinţă trebuie eliminaţi. Vreau ca arbitrul să încerce să fie foarte corect când arbitrează Craiova. Ştiinţa e o echipă iubită, are milioane de suporteri în spate şi vreau să fie respectată“.
Tehnicianul a menţionat că dacă ar fi conducător în fotbalul românesc nu ar permite oficialilor să vorbească de echipa adversă. „Oricum, în România se discută prea mult în presă de acest lucru. Emisiunile sportive sunt de cancan, circuri, care plac la o anumită masă de oameni. Cei care apar în aceste emisiuni o fac pentru a-şi crea anumite avantaje. Astfel de emisiuni se făceau în Italia acum 20-25 de ani. Se disecă o fază, chiar dacă este foarte clară, şi la final tot nu se ajunge la o concluzie. Dacă aş conduce fotbalul românesc, nu aş permite conducătorilor altor echipe să vorbească de formaţia adversă şi să analizeze fazele altor echipe“, a mai declarat Piţurcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII