14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Buşu: Şi noi, şi Universitatea vom câştiga

Sorin Buşu: Şi noi, şi Universitatea vom câştiga

Fundaşul divizionarei secunde Gaz Metan CFR Craiova a afirmat că este optimist în privinţa jocului de sâmbătă, de la Turda, menţionând totodată că şi elevii lui Victor Piţurcă vor învinge pe Oţelul Galaţi.

Împrumutat de Universitatea Craiova pentru restul sezonului la concitadina Gaz Metan CFR, Sorin Buşu s-a acomodat foarte repede la „Depou“ şi a devenit un jucător indispensabil pentru „Jerry“ Gane.
„Mi-a prins bine această trecere la Gaz Metan CFR, pentru că aici joc des şi pot acumula experienţă. Doar în meciul cu Alba Iulia nu am intrat, în rest am fost titular şi am dat totul pentru echipă. M-am acomodat repede, pentru că îl cunoşteam pe «Jerry» Gane şi restul staff-ului tehnic. În plus, şi ceilalţi jucători sunt la fel de tineri. Am găsit un lot unit şi valoros, asta m-a şi determinat să vin la «Depou», iar rezultatele din sezonul trecut au cântărit mult în luarea deciziei. Pot să spun că mă bucur de faptul că domnul Victor Piţurcă vine să ne vadă, pe mine şi pe Radu Barbu, atunci când poate“, a spus fundaşul craiovean, menţionând că este benefic pentru el faptul că este concurat de Marius Roman: „Este un jucător bun, cu experienţă, iar concurenţa ne face bine amândurora. Pe mine, cel puţin, mă motivează“.
Sorin Buşu priveşte încrezător partida de sâmbătă, cu Arieşul Turda, considerând că, deşi este o deplasare grea, Gaz Metan CFR poate contabiliza toate cele trei puncte. „Turda nu traversează o perioadă fericită, dar au o echipă bună, au un antrenor nou de două etape (Florin Fabian – n.r.) şi nu va fi uşor. Eu cred că vom pleca neînvinşi şi, dacă reuşim să ne concentrăm, putem obţine maximum de puncte, pentru că venim după trei meciuri foarte bune şi suntem în ascensiune. Cu lotul pe care îl avem vom termina, cu siguranţă, în apropierea podiumului“, a punctat Buşu.

„Cu stadionul plin nu avem cum să nu batem pe Oţelul“

Chestionat în legătură cu echipa-mamă Universitatea, Sorin Buşu a afirmat că se aşteaptă la o nouă evoluţie bună a alb-albaştrilor, mizând pe Vali Găman şi compania că vor învinge pe Oţelul Galaţi.
„Nu am ratat meciurile Universităţii, l-am «spionat» şi eu pe domnul Victor Piţurcă, şi cred că ne aşteaptă o partidă grea cu Oţelul, doar e liderul la zi. Eu cred că băieţii pot să câştige acest meci dacă vor juca la fel ca în repriza a doua cu Vasluiul. Şi să nu uităm de atmosfera de pe «Ion Oblemenco», cu stadionul plin nu avem cum să nu batem pe Oţelul“, a menţionat Sorin Buşu. „Nu contează cine marchează cu Galaţiul, important este să câştigăm. Sper să fie continuitate în rezultate, pentru că Universitatea merită să prindă un loc de Europa League“, a încheiat Sorin Buşu, recunoscând că îşi doreşte să revină la echipa-fanion a Olteniei la sfârşitul sezonului.

Inevitabilul s-a produs
Comisia de Disciplină a analizat ieri contestaţia făcută de Poli Iaşi după jocul de la Craiova şi a decis ca formaţia Gaz Metan CFR să piardă meciul cu 0-3, asta după ce pe teren se impusese cu 1-0. Litigiul s-a iscat după ce craiovenii au jucat în partida de sâmbată, din etapa a 9-a a Ligii a II-a, timp de trei minute cu un singur jucător sub 21 de ani pe teren, şi nu cu doi, aşa cum prevede regulamentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU