9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu poate profita de problemele nemţilor

Cîrţu poate profita de problemele nemţilor

Campioana en-titre a României întâlneşte pe Bayern München decimată de accidentări, iar „Sorinaccio“ are şanse să obţină cu elevii săi un rezultat bun.

CFR Cluj a jucat în acest sezon al Ligii Campionilor două meciuri în deplasare (la Roma şi München) în care a avut o prestaţie relativ bună, dar nu a reuşit să adune nici un punct. În schimb, la meciul jucat acasă cu Basel, elevii lui Sorin Cîrţu nu au strălucit, dar s-au impus cu 2-1. Astăzi, clujenii evoluează din nou în faţa propriilor fani, returul cu Bayern prinzându-i pe nemţi într-o situaţie destul de grea. Antrenorul olandez Louis Van Gaal nu se poate baza pe serviciile mai multor jucători: Arjen Robben, Franck Ribery, Marc van Bommel, Miroslav Klose, Vinicius Breno, Diego Contento, Holger Badstuber şi Ivica Olici. Acesta din urmă s-a înscris pe lista indisponibililor după ce medicii i-au descoperit mari probleme la menisc şi va trebui să se opereze.
Echipa lui Cîrţu poate profita din plin de această situaţie, mai ales că nemţii conduc Grupa E cu nouă puncte, la şase puncte distanţă de toate celelalte echipe, fiind în proporţie de 90 la sută calificaţi.

Bayern, favorită

În ciuda faptului că Bayern München vine în Gruia fără mai mult de jumătate dintre titulari, casele de pariuri consideră favorită la victorie tot gruparea bavareză. Astfel, nemţii au o cotă de 1,90 pentru un succes în Ardeal, în timp ce un parior care mizează pe o victorie a CFR-ului ar putea câştiga de patru ori mai mult. Un egal este cotat cu 3,30.
Patronul campioanei en-titre a României, Arpad Paszkany, spunea înaintea meciului tur de la München că CFR Cluj trebuie să-i smulgă Bayernului un punct din două partide pentru a avea şanse măcar la locul trei în grupă: „Nouă ne trebuie un punct din dubla cu Bayern München. Ne mai rămâne de disputat un meci mai greu cu Basel, în deplasare, şi «finala» din ultima etapă cu AS Roma, de pe teren propriu“.
Bayern vine la Cluj după o victorie cu 4-2 obţinută în campionat, pe teren propriu, în faţa lui Freiburg, în timp ce CFR a obţinut o remiză, scor 1-1, pe terenul liderului din Liga 1, Oţelul.

Basel o întâlneşte
pe Roma

Celelalte două echipe care se întrec în Grupa E pentru calificarea în primăvara europeană, FC Basel şi AS Roma, se întâlnesc, tot în această seară, în Elveţia, fiecare dintre ele având, ca şi CFR Cluj, trei puncte după tot atâtea partide disputate. În poarta italienilor, ar putea sta din nou Bogdan Lobonţ, în ciuda faptului că titularul postului, Julio Sergio, s-a recuperat complet după o accidentare. Un egal în acest meci ar fi pe placul clujenilor, care ar rămâne în continuare cu şanse bune de calificare chiar dacă ar pierde meciul cu Bayern München.
Alte meciuri programate astăzi în Liga Campionilor: Grupa F: Chelsea – Spartak, Zilina – Marseille. Grupa G: AC Milan – Real Madrid, Auxerre – Ajax. Grupa H: Partizan – Braga, Şahtior – Arsenal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS