3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa ia viteză

Ştiinţa ia viteză

Unirea Urziceni    1
„U“ Craiova    2
Stadion:
„Tineretului“ – Urziceni, spectatori: 1.500.
Au marcat: Todoran ‘34 / Gargorov ‘50 – penalti, Dina ‘81.
Unirea Urziceni: Bălgrădean – Blay, Mehmedovici, Muşat, Epaminonda Nicu – Muzac (‘82, Fl. Matei), Maftei, Todoran, Art. Karamian – P. Goge (‘48, Arm. Karamian), Semedo. Antrenor: Octavian Grigore.
„U“ Craiova: R. Stanca – Dănănae, Găman, Ciucă, Bărboianu – D. Stoica – Wobay (‘90, Firţulescu), Dilevksi (‘89, Ologu), Gargorov, Dina – Al. Piţurcă (‘68, M. Costea). Manager-antrenor: Victor Piţurcă.
Cartonaşe galbene: Muşat, Epaminonda Nicu / R. Stanca.
Au arbitrat: Ov. Haţegan – Oct. Şovre, Vl. Urzică.

Universitatea a ajuns pe locul şapte în Liga I, cea mai bună clasare din acest sezon pentru echipa din Bănie, şi rămâne în cursa pentru un loc de cupele europene.

În debutul meciului, oltenii au dat senzaţia că pot controla jocul, însă gazdele au tras un prim semnal de alarmă în minutul 9. Semedo a evitat pasul la ofsaid al lui Ciucă şi a scăpat singur cu Răzvan Stanca, dar portarul Ştiinţei a reuşit să evite golul. Oltenii au oferit o replică palidă, afişând o inexplicabilă nervozitate în joc, dublată de o serie de greşeli copilăreşti. Singura răbufnire a alb-albaştrilor s-a consemnat în minutul 16, când Gargorov a şutat puternic din afara careului mare, dar portarul Bălgrădean a respins în cele din urmă în corner. Jocul craiovenilor a fost sancţionat în minutul 34, când noul căpitan de echipă, Valerică Găman, a încercat să trimită cu capul, pe spate, spre Stanca, mingea a ajuns însă la Dinu Todoran, care a şutat din unghi printre picioarele portarului Universităţii. Nimic deosebit nu s-a mai întâmplat până la pauză, gazdele intrând la cabine cu un avantaj fragil.
După timpul de odihnă, Universitatea a intrat în teren decisă să schimbe situaţia de pe tabela de marcaj, convinsă că îi este la îndemână să obţină un rezultat bun. Dina (‘47) a fost foarte aproape de egalare, dar aceasta a survenit trei minute mai târziu. Dănănae a centrat de pe partea dreaptă, Mehmedovici a respins regulamentar, însă arbitrul Haţegan a considerat că fundaşul ialomiţenilor a lovit mingea cu mâna în suprafaţa de pedeapsă şi a indicat punctul cu var. Penaltiul a fost tranformat cu siguranţă de bulgarul Emil Gargorov (‘50). Acesta i-a dedicat golul conaţionalului său Valentin Iliev, indisponibil în această perioadă din cauza unei accidentări. În minutul 67, la o lovitură liberă a lui Dinu Todoran, Maftei a preluat foarte bine din mijlocul apărării oltene, însă juveţii au scăpat graţie execuţiei slabe a mijlocaşului ialomiţean. Ştiinţa a lovit decisiv la o fază în care mingea a circulat pe traseul Wobay – Dănănae, internaţionalul craiovean centrând perfect pentru Dina (‘81), care a înscris imparabil cu capul. Craiova a avut emoţii în minutele de prelungire, când Stanca a respins cu greu şutul lui Fl. Matei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

77 COMENTARII