8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Pentru Europa!

Unirea Urziceni – Universitatea Craiova
Stadion
„Tineretului“, astăzi, ora 18.30 (GSP TV).
Formaţii probabile:
Unirea:
Balgrădean – Blay, Goge, Mehmedovici, Muşat –  Muzac, D. Todoran, Maftei, Art. Karamian, Semedo –  Arm. Karamian. Antrenor: Octavian Grigore.
Universitatea: Stanca – Dănănae, V. Găman, Ciucă, Bărboianu – D. Stoica -Wobay, Prepeliţă, Gargorov, M. Costea – Al. Piţurcă. Manager-antrenor: Victor Piţurcă.
Vor arbitra: Ov. Haţegan – Oct. Şovre, Vl. Urzică.

După nereuşita de acasă cu FC Vaslui, oltenii vor să-şi ia revanşa astăzi la Urziceni, apropiindu-se astfel de zona europeană a clasamentului Ligii I.

Aflată la un moment dat la un pas de desfiinţare, Unirea n-a abandonat ideea supravieţuirii în prima ligă şi-şi continuă lupta în Liga I. Fosta campioană a României are bifate trei victorii în acest campionat, dintre care două cu titratele Steaua şi Dinamo, ambele pe terenul propriu din orăşelul Urziceni, un teren destul de impropriu pentru meciuri de Liga I. Astăzi, echipa pregătită de Octavian Grigore întâlneşte o formaţie, Universitatea Craiova, care şi-a propus să recupereze la Urziceni ceea ce a pierdut în etapa precedentă, acasă, cu FC Vaslui. Oltenii vin la Urziceni după un antrenament cu public la Târgu Jiu, respectiv meciul de joi, din optimile Cupei României, cu echipa a doua a Pandurilor, scor 2-0 pentru Craiova.

Negrilă: Ştiinţa poate câştiga la Urziceni

Lotul oltenilor este de sâmbătă în cantonament, iar faţă de partida din Cupă, managerul-antrenor Victor Piţurcă ar putea modifica astăzi formaţia. După toate probabilităţile, Stanca şi Mihai Costea ar putea intra pe teren din primul minut al întâlnirii.
Fostul mare fotbalist al „Craiovei Maxima“, Nicolae Negrilă, a prefaţat astfel partida de la Urziceni: „Pronosticul meu? X,2. Ştiinţa, cu Piţi, joacă altceva. Un fotbal mai clar, ca să zic aşa, cu multe pase, se construieşte bine şamd. Am zis X,2… Spun că putem să câştigăm la Urziceni. Unirea are câţiva jucători, puşti, talentaţi, dar în prezent valoarea Craiovei este peste cea a Unirii“.

Grigore: Sper ca Unirea să facă faţă Craiovei

Antrenorul gazdelor a declarat pentru GdS că se teme de duelul cu elevii lui Victor Piţurcă. „Pentru Unirea va fi un meci foarte greu. Echipa din Craiova este pe val, cum se spune în fotbal, este bine pregătită de fostul selecţioner al naţionalei României, care nu mai are nevoie de prezentări. Universitatea are un obiectiv clar, calificarea în cupele europene, iar pentru asta are nevoie de puncte. În consecinţă, prevăd luni (astăzi, n.r.) un meci foarte greu pentru echipa mea. Sper ca Unirea să facă însă un joc bun, să facem faţă Universităţii Craiova.
Antrenorul gazdelor se confruntă cu unele probleme de lot pentru întâlnirea cu echipa Craiovei. Portarul Cornel Cernea, care a suferit o întindere musculară la meciul cu CFR Cluj, este în continuare indisponibil, ca şi fundaşul Epaminonda Nicu şi mijlocaşul Răzvan Pădureţu, care sunt incerţi. N-ar fi însă exclus ca să se refacă până la ora jocului, cei trei aflându-se sub tratament medical. Absent va fi astăzi atacantul Raul Rusescu, suspendat după cartonaşul roşu văzut la Cluj. Revine Maftei, care nu a jucat în ultimele meciuri, la Cluj (campionat) şi la Bistriţa (din Cupa României). În „era“ Grigore, Unirea a pierdut un singur meci acasă, cu Gaz Metan Mediaş, 0-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

44 COMENTARII