8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii vor să încurce campioana Asesoft

Craiovenii vor să încurce campioana Asesoft

Baschetbaliştii pregătiţi de Adrian Budurean sunt gata să facă un meci mare împotriva campioanei CSU Asesoft Ploieşti.

La o săptămână de când în Bănie a venit vicecampioana „U“ Mobitelco Cluj, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au sâmbătă parte de o nouă partidă de gradul 0, urmând să primească vizita campioanei CSU Asesoft Ploieşti, jocul care se va desfăşura în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ fiind programat să înceapă la ora deja obişnuită, 20.00.
Oltenii au moralul bun, venind după un succes la Miercurea Ciuc, şi, deşi au ca adversar multipla campioană, doresc să facă un meci bun, care să-i bucure pe spectatori. „Victoria de la Miercurea Ciuc este un suport moral pentru băieţii noştri în perspectiva partidei cu CSU Asesoft Ploieşti, campioana en-titre. Avem acest joc, apoi cu Oradea, miercurea viitoare, tot acasă, şi sperăm că vom câştiga una din cele două întâlniri“, a spus antrenorul principal Adrian Budurean. „Secundul“ Marius Toma îşi aminteşte că de când SCM-U a revenit în prima divizie nu s-a prea făcut de râs în confruntările cu ploieştenii: „Noi am făcut tot timpul meciuri bune împotriva lor şi chiar am reuşit să-i învingem în urmă cu două campionate, aici, la Craiova. Vom vedea ce se întâmplă şi acum! Oricum, va fi un spectacol sportiv reuşit. Sper ca, până la ora meciului, să-l recuperăm complet şi pe Wooten, care a jucat puţin la Miercurea Ciuc, pentru că a resimţit dureri la un călcâi“.

Fetele înfruntă Olimpia Bucureşti

Înainte de meciul băieţilor, de la ora 18.00, este programată partida de baschet feminin, între SCM-CSS Craiova şi Olimpia Bucureşti, din cadrul etapei a şasea din Divizia A, seria sud-est. Cele două formaţii sunt vecine de clasament, ocupând locurile doi, respectiv trei, în serie, iar partida este deschisă oricărui rezultat. „Este un meci care se anunţă foarte disputat. Întâlnim o echipă incomodă, care practic are lotul U 20 al României în componenţă. Se anunţă un joc frumos, pe care bineînţeles că ne propunem să-l câştigăm. Nu avem probleme de lot, iar fetele sunt pregătite să debuteze într-un adevărat tur de forţă, având în vedere că vom avea de disputat 16 partide în 50 de zile“, a spus vineri antrenorul SCM-CSS, Liviu Manea.

Energia vrea să treacă de la umilinţă la extaz

Umilită etapa trecută la Sibiu, unde a pierdut la 24 de puncte diferenţă, Energia Rovinari vrea să se reabiliteze la Târgu Jiu contra vicecampioanei „U“ Mobitelco Cluj. Statistica este de partea trupei lui Marcel Ţenter, care şi-a adjudecat toate cele şase întâlniri directe ce au avut loc între cele două formaţii, patru în Divizia A şi două în Cupa României. Clujenii ocupă locul doi, cu cinci victorii şi o înfrângere după primele şase etape, în timp ce Energia se află pe locul şase, cu trei victorii şi trei înfrângeri. Convins că echipa sa nu mai poate repeta evoluţia penibilă de la Sibiu, tehnicianul sârb al oltenilor, Slobodan Nikolic, speră la un prim succes în faţa formaţiei U Mobitelco Cluj. „Putem pune probleme echipei din Cluj. Nu putem face două meciuri la rând greşeli în apărare. Sunt experimentat şi ştiu că putem câştiga. Este un meci greu, dar am încredere în băieţi. Nu trebuie să mai repetăm greşelile din acest meci cu Sibiu. Este cel mai dificil meci al nostru de până acum“, a prefaţat Nikolic jocul cu „U“. Americanii Energiei, Porter Troupe şi Louis Darby, de nerecunoscut etapa trecută, ştiu că acasă, cu publicul în spate, pot juca altceva. „Acasă, publicul este esenţial pentru orice echipă. În deplasare nu avem acest aport şi se simte. Noi dăm 100% la fiecare meci, dar uneori nu ne merge jocul sau se iau decizii greşite de către arbitri“, a spus Darby. Acesta a fost susţinut de Troupe: „Ne putem reveni, nu este un capăt de lume. Acasă este altceva, am pierdut şi acum vrem să demonstrăm că a fost un accident. Sigur contra celor de la Cluj vom juca altceva“. Jocul contând pentru etapa a şaptea a Diviziei A a sezonului regulat de baschet masculin dintre Energia şi Mobitelco Cluj este programat sâmbătă, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, şi va fi arbitrat de Laurenţiu Grigoraş, Mircea Şerban şi Sefer Bedir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS