13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, calificată

Ştiinţa, calificată

Pandurii Târgu Jiu    0
„U“ Craiova    2
Stadion
„Municipal“, spectatori – 3.000.
Au marcat: Wobay ’33, Prepeliţă ’54.
Pandurii: Mingote – Matei, Tătaru, Rada, Cardoso – Ciucur (’77, Vlăduţi), Vranjes, Menassel (’46, Nistor), Brata – Al. Voinea (’64, Apostu), Antohi. Antrenor: Petre Grigoraş.
Universitatea: S. Lung Jr. – Dănănae, Găman, Ciucă, Bărboianu – D. Stoica – Wobay (’84, Gîngioveanu), Prepeliţă, Gargorov (’79, Dilevski), Dina (’56, M. Costea) – Al. Piţurcă. Manager-antrenor: Victor Piţurcă.
Cartonaşe galbene: Vranjes, Apostu / Ciucă
Au arbitrat: Al. Tudor – Ed. Dumitrescu, M. Nicoară.

Universitatea Craiova s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, după ce a învins la Târgu Jiu fără probleme tânăra echipă a pandurilor, trimisă în teren de Petre Grigoraş. Ştiinţa şi-a luat astfel revanşa pentru înfrângerea din campionat, dar şi pentru eliminările din ediţiile trecute ale cupei.

Pandurii au cedat încă de la vestiare derbiul Olteniei din cupă. Cum pentru Petre Grigoraş prioritar este campionatul, acesta a menajat o întreagă echipă pentru jocul de luni cu Rapid din Liga I, aruncându-i în luptă pe debutanţii Tătaru, Rada şi Voinea, în timp ce Victor Piţurcă a folosit tot ce are mai bun la dispoziţie în acest moment. Doar între buturi a fost preferat Silviu Lung Jr. în dauna lui Stanca, singura modificare faţă de partida cu FC Vaslui. A fost, astfel, o simplă formalitate pentru „juveţi“ de a obţine prima calificare în dauna pandurilor în competiţia surprizelor, precedentele două dispute fiind adjudecate de gorjeni, 1-0, în sezonul 2007-2008 (în 16-zecimi) şi 4-1, în sezonul 2008-2009 (în optimi).
Ştiinţa a început destul de greoi, iar rezervele pandurilor s-au apărat atent şi organizat, fiind aproape de a da lovitura. Matei din colţul careului mare a trimis înşelător, dar Silviu Lung Jr. a scos de sub bară (‘25). Craiova a ţinut să risipească emoţiile fanilor din tribune şi a lansat o adevărată tornadă de ocazii la poarta lui Mingote, care a rezistat eroic în câteva rânduri. Portarul lusitan a scos de sub bară „bomba“ lui Gargorov de la marginea careului mare (‘29), după care a păstrat scorul alb la reluările cu capul din apropiere ale lui Dina şi Alex Piţurcă, ambele în aceeaşi fază (‘31). Nu a mai avut însă ce face şi la şutul lui Wobay din centrul careului, leonezul trimiţând imparabil, la colţ, o minge bâlbâită de apărarea gorjeană (‘33). Mingote şi-a continuat paradele şi a salvat cu ceva emoţii şutul cu capul al lui Dorel Stoica din careul mic după o centrare din corner.

Unii cu targa,
alţii cu golul

Grigoraş a continuat „întinerirea“, introducându-l în repriza a doua pe Nistor în locul lui Menassel, iar Craiova a continuat să marcheze. Dorel Stoica l-a găsit cu o diagonală pe Prepeliţă în careul pandurilor, craioveanul a câştigat duelul fizic cu Matei şi l-a umilit pe Mingote, trimiţându-i printre picioare (’54, 0-2). Goalkeeperul şi-a luat revanşa câteva minute mai tâziu când a salvat incredibil şutul din patru metri al lui „Prepe“. Obişnuiţi cu adversari ca Triumf Bârca sau Vişina Nouă, junii panduri au epuizat mult prea devreme resursele fizice şi targa a fost accesoriul la care gazdele au apelat tot mai des. Primul căzut a fost juniorul de 17 ani, Albert Voinea, care a acuzat crampe şi a fost înlocuit de Apostu. Nici Ciucur nu a rezistat mai mult şi a ajuns pe bancă, în locul lui fiind trimis Vlăduţi, de la Pandurii II. Cum Ştiinţa nu a mai forţat, Apostu l-a mai dezmorţit pe Silviu Lung Jr. cu un şut reţinut cu siguranţă de oltean. Pandurii putea marca golul de onoare în minutele de prelungire, dar acelaşi Lung s-a opus, respingând cu piciorul la reluarea din opt metri a lui Vlăduţi. Jocul cu Universitatea Craiova a fost ultimul disputat la Târgu Jiu de către Pandurii Târgu Jiu, partidele de acasă din Liga I ale trupei lui Grigoraş urmând să fie găzduite de „Municipalul“ din Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

73 COMENTARII