10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHagi vrea să scrie din nou istorie la Galatasaray

Hagi vrea să scrie din nou istorie la Galatasaray

„Regele“ susţine că are nevoie de timp şi multă muncă pentru a obţine cu gruparea din Istanbul performanţe comparabile cu cele din urmă cu câţiva ani.

Gheorghe Hagi, recent instalat în funcţia de antrenor a grupării Galatasaray Istanbul, are o încredere neliminată în jucătorii săi, după ce a văzut o reacţie frumoasă a acestora la derbiul cu Fenerbahce (0-0). „Regele“ crede că, prin muncă, „Cim-Bom-Bom“ poate redeveni echipa care a fost în perioada în care el evolua la Istanbul ca jucător.
„Au fost multe schimbări în viaţa mea, dar toate reacţiile au fost pozitive. Am avut o reacţie frumoasă ca echipă, la derbiul cu Fenerbahce. În plus, jucătorii au avut evoluţii foarte frumoase individuale. Am o încredere nelimitată în echipa mea şi în spiritul ei. Pentru că întotdeauna vom câştiga ca echipă. Dar jucătorii trebuie să ştie să facă diferenţa individual. Trebuie să avem încredere în noi ca echipă. Să muncim cu ambiţie şi dorinţă. Jucătorii trebuie să aibă încredere în ei. Eu lucrez la asta“, a afirmat Hagi la postul Galatasaray TV, citat de mediafax.ro.
Gheorghe Hagi a precizat că dacă echipei Galatasaray îi mergea bine el nu ar fi ajuns să o preia din nou. „Nu vreau să fac prea multe comentarii în privinţa echipei. Toată lumea ştie situaţia de aici. Ştiu că trebuie să muncesc mult, pentru că am acceptat să vin aici într-o perioadă dificilă pentru echipă. Consider că dacă echipa mergea bine nu ajungeam aici. Pot să transmit doar acest mesaj: trebuie să muncesc mult şi să pun lucrurile la punct. Suporterii să fie alături de noi, iar jucătorii să înţeleagă că trebuie să muncească şi să schimbăm situaţia“, a explicat tehnicianul.

Ar vrea jucători români

Lui Gheorghe Hagi îi plac jucătorii asemănători cu profilul său fotbalistic, cu personalitate, capabili să decidă meciurile singuri. „Îmi place foarte mult jucătorul cu personalitate, care îşi asumă responsabilităţi. Îmi doresc să pregătesc în cel mai bun mod astfel de jucători. Trebuie să avem randament maxim la fiecare meci. Ne aşteaptă o partidă dificilă (astăzi, cu Antalyaspor – n.r.). Însă, cred că trebuie neapărat să câştigăm, deoarece jucăm pe teren propriu“, a adăugat tehnicianul român.
Hagi nu a ascuns faptul că şi-ar dori câţiva jucători români la Galata şi a amintit un singur nume, cel al lui Alexe de la Dinamo. „Alexe este un jucător foarte bun, tânăr şi de perspectivă. Iar ca el sunt şi alţii de acelaşi profil în România, dar care nu sunt valorificaţi“, a spus Hagi.
Ca jucător, Hagi a evoluat la Galatasaray între anii 1996 şi 2001, timp în care a câştigat patru titluri de campion, Cupa UEFA, Supercupa Europei şi o Cupă a Turciei. În tricoul echipei din Istanbul a jucat în total 132 de meciuri şi a înscris 59 de goluri. Ca antrenor, a pregătit-o pe Galatasaray în sezonul 2004-2005, câştigând Cupa Turciei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS