13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, fotbal fără puncte

Pandurii, fotbal fără puncte

Steaua – Pandurii 2-0
Stadion
„Ghencea“, spectatori: 2.000.
A marcat: B. Stancu ‘62, ‘70.
Steaua: Tătăruşanu – Bonfim, Galamaz, Geraldo, Brandan – Nicoliţă (’73, Szekely), Ricardo, Răduţ (’61, Marinescu), Tănase – B. Stancu, Bilaşco (’84, Kapetanos). Antrenor: Marius Lăcătuş.
Pandurii: M. Popa – Matei, Viera, Chibulcutean (’76, Cardoso), Grecu – Pintilii (’80, Nistor) – Băcilă, Voiculeţ, Hidişan (’66, Brata), I. Iordache – Ad. Iordache. Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Tănase / Voiculeţ, Viera.
Au arbitrat: R. Petrescu – V. Avram, A. Constantinescu.

Gorjenii au făcut o primă repriză reuşită din punct de vedere tactic, cu multă risipă de efort, dar au pierdut ritmul în actul secund, când Bogdan Stancu a profitat, cu instinct de killer, de cadourile apărătorilor gorjeni şi a rezolvat ecuaţia celor trei puncte. Defensiva improvizată a pandurilor, cu trei oameni noi faţă de jocul precedent, Viera, Chibulcutean şi Grecu, primii doi evoluând în premieră împreună, a cedat în minutul 62, când Grecu i-a oferit pe tavă lui Stancu golul deschiderii scorului şi a „contribuit“ şi la a doua reuşită a „Motanului“. Steaua a marcat prima dată în urma unei faze fixe, Pandurii ajungând în acest sezon la 11 goluri încasate din astfel de acţiuni, dovadă că nici Petre Grigoraş nu a putut elimina aceste erori din jocul oltenilor. „Este o victorie meritată a Stelei. Din păcate, nu am putut să ţinem ritmul pe tot parcursul partidei şi am luat un prim gol pe care l-am făcut cadou la acea nefericită pasă a lui Grecu. Un jucător ca Stancu atât a aşteptat, e un fotbalist fantastic. De ce mi-a fost frică la acest meci, de fazele fixe şi de Bogdan Stancu, n-am scăpat. Din păcate, n-am putut să-i blocăm astăzi. Asta a fost, e o victorie meritată“, a declarat Grigoraş. Tehnicianul s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei sale în prima oră de joc, când scorul era 0-0, cu observaţia că Pandurii nu a contat la finalizare. „Echipa mea nu a făcut un joc slab, mai ales în primele 60 de minute cred că am practicat un fotbal destul de bun. Din păcate, nu am pus prea multe probleme la finalizare. Mi-aş dori şi eu să am un Bogdan Stancu la echipă. Dacă îl aveam poate altul era scorul“, a mai spus Grigoraş.

„Ne descurcăm cu ce avem“

Grigoraş avertiza că dacă Pandurii nu înscrie în Ghencea are puţine şase să plece cu un punct, iar vorbele sale s-au adeverit. „Grig“ le-a dat credit lui Hidişan şi Adrian Iordache, în premieră titulari în mandatul său, dar aceştia nu au adus vreun plus în ofensivă, irosindu-şi forţele mult prea devreme. Şi defensiva remaniată aproape complet a dat rateuri, Pandurii încasând primele goluri din epoca Grigoraş. „Trebuie să ne descurcăm cu ce avem şi sperăm să evoluăm mai bine de la meci la meci şi să scoatem puncte. La drept vorbind, ştiind programul, nu ne făceam mari iluzii că vom scoate o victorie. Echipa aceasta nu a reuşit să scoată puncte nici cu Bistriţa sau Brăneşti ori Astra, echipe mai slab cotate decât Steaua, şi nu aveam cum să spunem că venim în Ghencea şi le dăm vreo trei. Loturile pe care le avem la dispoziţie sunt incomparabil diferite, dar noi trebuie să ne prezentăm bine la fiecare partidă şi să încercăm să scoatem un punct sau mai multe. Din păcate, la acest meci nu am reuşit, dar trebuie să păstrăm ce am făcut bun. Dacă reuşeam un rezultat bun în Ghencea şi luam un punct, era ca un fel de bonus, dar era un punct foarte mare mai ales pentru moralul echipei. Ar fi privit în viitor cu alţi ochi şi poate s-ar fi schimbat şi jocul echipei“, a afirmat Grigoraş.
Pandurii Târgu Jiu a strâns 9 puncte după 12 etape disputate din acest sezon şi ocupă în continuare locul 17 în Liga I, unul retrogradabil. „Nu ştiu dacă o să scăpăm. Am ajuns la o treime din meciurile pe care le aveam de disputat. Nu va fi uşor, este cert, dar va trebui să ne luptăm până în ultima clipă“, a mai spus Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII