21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM, două puncte în şase meciuri

SCM, două puncte în şase meciuri

SCM Craiova – Dunărea Brăila 26-31 (10-15)
Sala Sporturilor
, Caracal.
SCM Craiova: Barbu, Vlăsceanu, Ionesi (portari), C. Bădiţă (2 goluri), Dumitru (1), Crap (11, 4 din 7 m), Rădoi (2), Constantinescu (1), Mihalschi (2), Gogoriţă (1), Bora (6), Şovar. Antrenori: Victorina Bora, Nicolae Drăgănoiu.
Dunărea Brăila: Vasile, Voicu (portari), Moldovan (11 goluri), Brot (5), Adespii (4), Crăciun (4), Lăzărin (3), Luca (3), Tomuleanu (1), Irimia, Dancu. Antrenor: Alexandrina Soare.

Handbalistele craiovene au suferit al cincilea eşec din Liga Naţională, fiind învinse, la Caracal, de Dunărea Brăila, scor 31-26.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova continuă seria rezultatelor negative în Liga Naţională. Elevele Victorinei Bora au suferit miercuri seară, la Caracal, a treia înfrângere consecutivă, fiind depăşite cu scorul de 31-26 de Dunărea Brăila, echipă angrenată în Cupa Cupelor (turul 3).
Prima parte a partidei a fost echilibrată. În minutul 19, scorul era egal (8-8), dar treptat oaspetele, cu Ada Moldovan principală marcatoare, s-au distanţat şi au intrat la pauză cu un avantaj de 5 goluri (15-10). În repriza secundă, brăilencele, conduse de pe margine de Alexandrina Soare, au condus ostilităţile în teren, iar cu câteva minute înainte de final aveau un avantaj de nouă goluri (30-21). Oltencele au redus din diferenţă, dar tot au pierdut al cincilea meci din şase disputate pe prima scenă handbalistică a ţării. Singura victorie a formaţiei din Bănie a fost înregistrată pe terenul ultimei clasate, Universitatea Reşiţa.

„Jucătoarele aduse nu au valoare de ligă“

Explicaţii pentru startul slab de sezon a încercat să dea ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul tehnic al echipei, Nicolae Drăgănoiu, Victorina Bora, cea care oficial este jucătoare, dar care practic conduce antrenamentele, evitând întâlnirea cu reprezentanţii mass-media.
Drăgănoiu a evidenţiat că cele trei jucătoare sosite în vară la SCM, şi nu pe bani puţini, portarul Mihaela Ialomiţeanu, pivotul Mariana Dumitru şi interul Dana Crap au dezamăgit: „Achiziţiile pe care le-am făcut sunt unele de formă, nu au valoare pentru ligă. Am adus un pivot de la Ploieşti, din Divizia B, pe Dumitru, pe Ialomiţeanu, al patrulea portar de la Deva şi Crap, despre care ziceam noi că este o jucătoare de primă mână. A fost colegă cu Ada Moldovan, iar cine a văzut meciul de miercuri de la Caracal, cred că a făcut diferenţa între valoarea celor două“.
Drăgănoiu s-a luat şi de interul Alexandra Gogoriţă, jucătoare care a venit în Bănie în luna februarie de la Rulmentul Braşov, alături de Carmen Ilie. Cele două sunt campioane naţionale la juniori cu CSS Caracal: „Ilie mai e cum mai e, dar Gogoriţă are alte preocupări, nu ştiu ce gândeşte, a stat conducerea de vorbă cu ea. Miercuri nu voia să meargă la Caracal să joace. Vrea să plece“.

„Nu am avut bani pentru Amariei şi Moldovan“

Chiar dacă echipa feminină de handbal SCM este nou promovată şi beneficiază de cel mai mare buget dintre cele cinci prim-divizionare din club, aproximativ 560.000 de lei pentru şase luni, directorul tehnic al oltencelor a punctat că din cauza lipsei banilor nu s-au putut aduce în vară jucătoare de valoare: „Am vorbit cu Amariei chiar şi cu Ada Moldovan, dar cu ce să le aducem dacă nu au fost bani! Din 1.500.000, cât se făcuse bugetul la început pentru Ligă, am rămas cu 560.000. Obiectivul este evitarea retrogradării. Echipa este valoric modestă pentru Liga Naţională. Handbalul este altul acum. Încercăm să le convingem pe fete că, aşa modeste cum sunt, trebuie să aibă altă mentalitate pe teren“. În încheiere, Drăgănoiu a declarat că echipa va disputa toate meciurile din acest campionat considerate pe teren propriu la Caracal, din cauza „unei lucrături organizate din partea formaţiilor din Zalău, Deva şi Reşiţa, care nici ele nu stau prea bine şi îşi doresc să retrogradeze Craiova, deoarece este nou promovată“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII