17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPintilii: Avem şanse mai mari în Ghencea

Pintilii: Avem şanse mai mari în Ghencea

Căpitanul pandurilor, Mihai Pintilii, crede că din cele două meciuri consecutive în deplasare ale grupării gorjene în perioada imediat următoare, în Ghencea şi Giuleşti, echipa Steaua este cea mai accesibilă.

Format în Valea Jiului, Mihai Pintilii a trecut şi prin curtea Stelei pentru puţin timp, însă odată cu numirea lui Gică Hagi pe banca militarilor i s-au închis porţile în Ghencea. Acum căpitan la Pandurii Târgu Jiu, Pintilii îşi doreşte să nu piardă luni în faţa Stelei, nu pentru a se răzbuna, ci pentru ca gruparea gorjeană să evadeze din zona retrogradării. „Când eram la Petroşani îmi doream să joc la Pandurii. Am fost şi la Steaua, dar am avut neplăcerea de a pleca. Pe mine m-a vrut Olăroiu, a plecat şi a venit Hagi cu lista lui. Ce-a fost a fost. Acum sunt la Pandurii şi îmi fac treaba aici. Chiar îmi doresc să câştigăm sau să scoatem un punct şi să nu pierdem. Sunt aici, plătit de Pandurii şi ne dorim să ne ridicăm din zona asta pentru că nu ne convine unde suntem“, a declarat Pintilii. Venirea lui Petre Grigoraş a mai destins atmosfera în vestiar, iar băieţii au prins şi încredere după victoria cu Sportul şi încearcă să dea lovitura în Ghencea. „Atmosfera e foarte bună. Chiar a prins bine schimbarea. Băieţii sunt motivaţi. Suntem altfel şi sper să facem cât mai multe puncte. A venit o primă victorie, acum să vină şi altele. Sper să spargem gheaţa la Steaua şi rezolvăm treaba“, a explicat căpitanul.
Pandurii are un program infernal în perioada următoare, urmând să întâlnească Steaua şi Rapid, în deplasare, în Liga I şi Universitatea Craiova, acasă, în optimile Cupei României. „Vin trei meciuri foarte grele, cu încărcătură maximă. În campionat încercăm să scoatem ce putem, cum a spus şi dom’ profesor: nu ne ia nimeni capul dacă pierdem. Dacă scoatem un punct e bine, la trei e şi mai bine. Avem şanse mai mari în Ghencea. Rapidul joacă un fotbal bun. După cum joacă, e cea mai bună echipă din campionat. Asta e părerea mea, Rapidul este o echipă foarte bună. În meciurile cu echipele mari fiecare trebuie să dea totul. Aici se vede valoarea fiecăruia. Şi, cine ştie, te vede unul sau altul“, a comentat Pintilii.

Pintilii, mijlocaş
sau fundaş?

Pandurii Târgu Jiu are probleme mari în zona centrală a defensivei, Chiricheş şi Maksumic fiind indisponibili pentru jocul cu Steaua din cauza unor leziuni fibrilare. Cei doi au plecat la Belgrad, să se trateze la vraciul Marijana Kovacevic. Viera şi Chibulcutean sunt singurii fundaşi centrali apţi din lot, asta pentru că Grigoraş îl preferă pe Pintilii la închidere, acolo unde lipseşte Menassel, în continuare accidentat. „Dacă aş juca mai mult la închidere, acolo aş da un randament mai bun. Dar joc şi fundaş central. În Ghencea nu ştiu unde voi fi folosit“, a spus Pintilii. Fotbaliştii de la Pandurii sunt încântaţi că vor evolua în continuare, „acasă“, la Severin, pe un teren impecabil. Şi Grigoraş are numai cuvinte de laudă la adresa bazei sportive din Severin: „Ştiu terenul de la Severin, dar nu e vorba numai de terenul propriu-zis, ci de întreaga infrastructură. Toată baza e la un nivel înalt, iar acum pun şi nocturnă“.

Grigoraş vrea tot returul în 2011

Liga Profesionistă de Fotbal a programat în decembrie şi două etape din returul acestui sezon, lucru neagreat de antrenorul pandurilor Petre Grigoraş, care consideră că măsura nu mai este justificată atâta timp cât naţionala de tineret a României nu s-a calificat la Campionatul European. „Ar trebui să pună toată lumea presiune să nu se mai joace cele două etape din retur în acest an. Nu are nici un rost să se joace pe astfel de terenuri, mai ales că naţionala de tineret a ratat calificarea la Campionatul European. Apoi, în primăvară dacă este cazul, prima etapă se poate amâna cu o săptămână-două, cum s-a mai întâmplat“, a reacţionat Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU