Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Dumitru şi Bogdan, pe podium
Sportiva Alina Dumitru a reuşit să se claseze pe locul doi în limitele categoriei 48 kg, la Cupa Mondială de judo de la Rotterdam, fiind învinsă în finală de belgianca Charlene van Snick, prin yuko, informează Agerpres. Alina Dumitru, campioana europeană en titre, câştigase meciurile din Grupa A cu poloneza Ewa Konieczny, cu Diana Ortiz (Venezuela) şi cu irlandeza Lisa Kearney, iar în semifinale s-a impus prin waza ari în faţa compatrioatei sale Carmen Bogdan, care a ocupat locul trei. Andreea Chiţu s-a clasat pe locul cinci la categoria 57 kg, la care campioana continentală, Corina Căprioriu, a fost învinsă în turul secund de slovena Vesna Dzukic. La masculin, România nu a avut reprezentanţi.

Niculescu şi Crivoi continuă la Moscova
Jucătoarea olteană de tenis Monica Niculescu a reuşit să câştige în turul doi al calificărilor pentru tabloul principal de simplu la turneul internaţional de la Moscova, Kremlin Cup, dotat cu premii totale de un milion de dolari, informează
frt.ro. Slătineanca de 23 de ani, ocupantă a poziţiei a 79-a în clasamentul WTA, a trecut de Tatiana Pucek (Belarus), cu 6-2, 6-2, şi va juca în ultimul tur preliminar cu Ksenia Pervak (Rusia). La masculin, Victor Crivoi s-a calificat pe tabloul principal, după ce a dispus în ultima manşă a calificărilor de francezul Paul-Henri Mathieu cu scorul de 6-2, 3-6, 6-4. Din nefericire, Petru Alexandru Luncanu nu a trecut de turul doi preliminar, fiind eliminat de rusul Ilia Beliaev cu 4-6, 7-5, 6-3, mulţumindu-se cu un cec de 660 de dolari.

Cristina Dinu, învingătoare în Antalya
Junioara Cristina Dinu a câştigat turneul de 10.000 de dolari din Antalya (Turcia), după ce s-a impus în finală cu 6-3, 6-1 în faţa slovacei Khantal Skamlova (Slovacia), informează frt.ro. Până în ultimul act, sportiva noastră, a şaptea favorită la câştigarea trofeului, le eliminase pe Vlada Ekshibarova (Uzbekistan), scor 6-1, 6-3, şi pe Barbara Sobaszkiewicz (Polonia), cu un dublu 6-3. La Bol (Croaţia, 10.000 de dolari), craioveanca Ingrid Alexandra Radu a învins-o în sferturi, cu 6-2, 6-4, pe Katarzyna Kawa (Polonia), dar a cedat în semifinale, scor 2-6, 7-5, 3-6, în faţa bulgăroaicei Martina Gledacheva, a doua favorită. Nici Ioana Ducu nu a încheiat săptămâna perfect, junioara noastră fiind eliminată de la Barcelona (Spania) în semifinale, franţuzoaica Estelle Cascino învingând-o cu 6-4, 6-3. Finala de dublu a turneului de 25.000 de dolari de la Harkov (Ucraina) a fost câştigată de Ganna Piven / Anastasia Vasilieva, jucătoarele gazdelor impunându-se cu un dublu 6-4 în faţa cuplului Mihaela Buzărnescu / Marina Samaiko. La puternicul turneu belgian de la Torhout (100.000 de dolari), Simona Halep a fost la un pas de a câştiga trofeul, dar Yanina Wickmayer (20 WTA) s-a impus cu 6-3, 6-2 în actul final.

Andy Murray s-a impus la Shanghai
Tenismanul britanic Andy Murray, cap de serie numărul 4, s-a impus la Masters-ul de la Shanghai, dotat cu premii de 3,24 milioane de dolari, învingându-l în finală pe elveţianul Roger Federer, al treilea favorit, scor 6-3, 6-2. „Extraterestrul“ nu a reuşit să îşi ia revanşa după turneul de la Toronto, din luna august, la care a fost învins de Murray în ultimul act, cu un dublu 7-5. „Am avut o săptămână minunată şi unele din cele mai bune evoluţii din carieră. Trebuia să joc foarte bine pentru a avea o şansă împotriva lui Roger. Dar am reuşit acest lucru“, a spus Andy Murray, care şi-a îmbunătăţit bilanţul victoriilor obţinute în faţa lui Federer, conducând acum cu 8-5.

Bute, lăudat de toată lumea
Presa internaţională a salutat victoria lui Lucian Bute din meciul cu Jeese Brinkley de la Montreal (Canada), considerând că pugilistul nostru, care şi-a apărat pentru a şasea oară titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, este „un specimen minunat de box“. „Exista oare un singur spectator în «Centre Bell» care să se fi temut că Lucian Bute nu îşi va păsta titlul mondial? Brinkley nu era nici pe departe cel mai redutabil adversar pe care l-a întâlnit de când este campion mondial. Nu ştiam dacă trebuia să îl credem pe Bute, dar el părea să fie singurul care îl respectă pe curajosul american, care şi-a vândut de altfel foarte scump pielea. Bute este un specimen minunat de box, un sportiv care progresează de la un antrenament la altul. Lucian Bute este în prezent unul dintre cei mai importanţi sportivi din Quebec. El este respectat atât ca om, cât şi ca sportiv. El se va odihni o săptămână, după care va reveni la muncă în vederea următoarei sale confruntări, posibil cu Kelly Pavlik, în martie, în acelaşi loc“, notează rds.ca, citat de Mediafax. Montreal Gazette consideră că pentru Lucian Bute nu a fost atât de uşor, cum au prevăzut mulţi, să îl învingă pe Brinkley: „Există un sunet pe care îl face Lucian Bute când loveşte. Este sunetul pe care l-a făcut de multe ori în «Bell Centre» şi dacă Jesse Brinkley nu l-a putut descifra, cu siguranţă el a auzit un zgomot sacadat al loviturilor ce veneau în capul său. Şi cine ştie când va pieri acel sunet din capul lui? Bute are un stil interesant. Îşi studiază adversarul şi după ce îşi dă seama ce va face acesta şi sesizează o oportunitate, loveşte cu o rapiditate uimitoare“.

Diaconu, reîncărcat
Boxerul Adrian Diaconu a afirmat la câteva ore de la victoria cu americanul Omar Sheika de la Montreal că a făcut cel mai inteligent meci al carierei sale. „Am făcut un meci disciplinat. Ştiam că Sheika este experimentat şi periculos cu dreapta şi croşeul de stânga. Dacă dreapta lui nu m-a deranjat, stânga este bună. Cu siguranţă, am disputat cea mai inteligentă luptă a carierei mele. Una dintre cele mai bune“, a declarat Diaconu, mărturisind că nu s-a panicat în repriza a doua, când a fost trimis la podea: „Nu am intrat în panică. Am pus genunchii pe podea pentru că, dacă n-aş fi făcut asta, aş fi căzut şi nu mai reuşeam să mă recuperez“. „Rechinul“ a mai spus că victoria se datorează pregătirii bune pe care a făcut-o cu Stéphan Larouche, antrenorul lui Lucian Bute: „Stéphan m-a sfătuit să-mi păstrez calmul în ring, să nu devin prea sălbatic. În prima săptămână de antrenament la Miami, voiam să mă las, dar Lucian mi-a spus să continuu şi m-a asigurat că totul va fi bine. Nu sunt obişnuit să mă antrenez pe o asemenea căldură“, a declarat Diaconu, care l-a învins la puncte (98-91, 97-92, 98-92) pe americanul Omar Sheika, la categoria semigrea.

Vitali rămâne greul cel mai bun
Pugilistul ucrainean Vitali Klitschko şi-a păstrat titlul WBC la categoria grea, după ce l-a învins pe americanul Shannon Briggs la puncte (120-107, 120-107, 120-105) într-o gală disputată la Hamburg, informează Mediafax. Vitali Klitschko (39 de ani) şi-a apărat pentru a cincea oară titlul câştigat în octombrie 2008, reuşind a 41-a victorie din carieră, din care 38 înainte de limită. La rândul său, Shannon Briggs, care s-a remarcat mai mult înaintea galei, prin declaraţii sforăitoare, decât în ring, a înregistrat a şasea înfrângere în 58 de meciuri. Vitali Klitschko (WBC) şi fratele său Vladimir (IBF, WBO) deţin în prezent trei din principalele titluri ale categoriei regină. Celor doi le lipseşte doar centura WBA, deţinută de britanicul David Haye.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version