24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Confuzie la grădiniţă
Mult prea ocupaţi cu serviciul, părinţii unei fetiţe de trei ani din localitatea suedeză Örebro şi-au rugat o rudă să se ducă să o ia pe micuţă de la grădiniţă. Punctual, unchiul fetiţei s-a prezentat la grădiniţă la ora stabilită, pregătit să îşi ia nepoţica. După cum informează cotidianul austriac Krone, bărbatul nu a fost însă prea atent şi pe cine a luat, el plecând cu o colegă de grupă a nepoţelei sale, care, din câte se pare, semăna foarte mult cu micuţa care trebuia, în realitate, să ajungă acasă cu unchiul său. Pe drum, suedezul şi-a dat seama totuşi de confuzie şi s-a grăbit să ducă fetiţa înapoi la grădiniţă. Între timp însă, aflaseră de greşeala sa nu doar părinţii nepoţelei, ci şi cei ai micuţei pe care o luase de la grădinţă, şi nimeni nu era prea încântat de situaţia creată. Directoarea grădiniţiei „Haselmaus“ s-a declarat indignată de confuzie şi a anunţat că are de gând să schimbe regulile privind persoanele care au dreptul să ia copiii de la grădinţă.

Numere cu noroc
Israelienii au rămas şocaţi să observe că la extragerea loto de sâmbătă seară au ieşit exact aceleaşi numere ca în urmă cu o lună. După cum informează cotidianul austriac Krone, 95 de persoane au ghicit aceleaşi numere ca la extragerea din 21 septembrie: 13, 14, 26, 32, 33 şi 36. Doar trei dintre concurenţi au nimerit însă numărul norocos 2, ei primind astfel câte 800.000 de euro. Potrivit profesorului de statistică Zvi Gilula, probabilitatea unor astfel de rezultate în interval de doar patru săptămâni este una la 4.000.000.000.000, respectiv de 0,00000000000025 procente. „În general, astfel de cifre sunt folosite pentru a exprima probabilitatea că există viaţă pe Marte“, a explicat Gilula. La rândul său, Yitzhak Melechson, profesor de statistică la Universitatea din Tel Aviv, a explicat că o astfel de întâmplare are loc, în mod normal, o dată la 10.000 de ani.

Record de monede în Fontana di Trevi
Italienii au intrat în Cartea Recordurilor, după ce au lansat simultan 1.561 de monede de un cent în istorica Fontana di Trevi din Roma. După cum informează cotidianul italian La Stampa, la ora 15.30, participanţii la eveniment s-au adunat în piaţă, fiecare primind un card cu un cod de bare, pentru a fi monitorizaţi de reprezentanţii Cărţii Recordurilor, şi o monedă de un cent. La ora 16.30, reprezentantul organizatorilor, comicul italian Massimo Bagnato, le-a comandat participanţilor să ridice mâna şi să lanseze moneda. Monedele lansate vor fi adunate şi donate unei organizaţii caritabile din Roma. Recordul precedent datează din 6 august şi a fost stabilit de 1.485 de elevi ai unei şcoli din Puducherry, India.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS