17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim nu s-a împiedicat de Toulon

Oltchim nu s-a împiedicat de Toulon

Chimistele au obţinut o victorie lejeră în disputa cu franţuzoaicele de la Toulon, care au venit cu gândul să nu ia prea multe goluri.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a bifat prima victorie din această ediţie a Ligii Campionilor, handbalistele oltene câştigând pe teren propriu, scor 28-19 (15-9), disputa cu HB Toulon, din runda a doua a Grupei C. Chimistele nu le-au dat nici o şansă franţuzoaicelor pregătite de Thierry Vincent, campioana din Hexagon fiind condusă din primul şi până în ultimul minut de joc. Singura surpriză a acestei confruntări a fost absenţa Melindei Geiger, ultima achiziţie de cinci stele din lotul „galacticelor“, Peter Kovacs considerând că jucătoarea băimăreană are nevoie de acomodare.
Pentru Oltchim au evoluat următoarele jucătoare: Ungureanu, Tolnai – Elisei (7 goluri), Stanca (5), Neagu (5), Vizitiu (4), Han (3), Ozel (1), Luca (1), Nechita (1), Manea (1), Beşe, Farcău, Szucs.
De partea cealaltă, campioana Franţei le-a avut pe teren pe: Oliveira, Bettacchini – Mwasesa (5), Helgesson (4), Gnabouyou (3), Tuvene (3), Gondo (2), Deroin (1), Flognman (1).
Oltchim se pregăteşte de meciul contra celor din Larvik, care se va disputa sâmbătă, de la ora 18.15, în deplasare, campioana Norvegiei fiind într-o formă de zile mari şi învingând Randers cu un neverosimil 33-19.
Lideră în Grupa C este Larvik, cu 4 puncte, urmată de Oltchim (2 puncte; golaveraj 51-46), Randers (2 puncte; 46-56) şi Toulon (0 puncte).

Gâlcă: Ne-am revenit!

La finalul disputei cu Toulon, Ionela Gâlcă a afirmat că Oltchim a trecut peste eşecul de la Randers, din prima etapă, şi speră să câştige disputa cu Larvik. „Ne-am revenit după înfrângerea din Danemarca. Aveam mare nevoie de un succes şi, din fericire, ne-am impus clar. Să nu credeţi însă că Toulon este o echipă slabă, nici vorbă. Astăzi (duminică – n.r.) au prins o zi mai slabă, dar sunt greu de învins. Din întâlnirile cu Toulon noi avem mare nevoie de patru puncte, aşa că în Franţa va trebui să fim foarte atente. Deocamdată ne gândim la meciul următor, din Norvegia. În opinia mea, Larvik este cel mai periculos adversar, nu degeaba au ajuns în semifinalele Ligii Campionilor în ediţia trecută. Mergem la victorie, pentru că două puncte în Danemarca ne-ar uşura mult calculele de calificare în grupele principale“.
Altă jucătoare a Oltchimului, Valeria Beşe, consideră că jocul cu Toulon a fost mai dificil decât o arată scorul final: „Nu a fost un meci uşor, s-a muncit mult. În apărare am dat lupte grele. Victoria a venit la fix pentru că eram cu moralul la pământ după insuccesul de la Randers. Ne-am revenit şi de acum veţi vedea o echipă a Oltchimului puternică. La Larvik mergem să obţinem un rezultat bun. Vrem să ne revanşăm după jocul prestat în prima etapă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS